Farklı renk taşlar | Define işaretleri ve anlamları

Farklı renk taşlar

Fthh

Kullanıcı
Cümleten selamünaleyküm. Ben bu işlerde daha yeniyim ve baya meraklıyım bu tür şeylere... Şimdi resimde olan taşlar eskiden varlıklı bir Ağa'nın bodrumunda kuyunun yakınında çekildi. Ve meraken bu taşlar spesifik olarak mı yerleştirilmiş yoksa tesadüfen mi yerleştirilmiş. Yani bir işaret mi bu yoksa bir şey kapatılmış mi?

Ekli dosyalar

• 1000042989.jpg
    1000042989.jpg
    736.1 KB · Görüntüleme: 22

Kader25

[ Küllî minhu.]
Admin
Aleyküm Selam
Hosgeldiniz.

İşaret olabilir, olmayabilirde. Bireysel işaretleme olabilir.
Yapılacak şey şu:
Bu taşların olduğu ve kuyunun etrafı ve dahi duvarları dedektorle elden geçirilmeli. Ağa adam sakladıysa parasını ve ziynet eşyalarını saklar. Metal tespiti şart.

Bu kuyuda su var mı, kurumuş mu?

Fthh

Kullanıcı
Aleyküm Selam
Hosgeldiniz.

İşaret olabilir, olmayabilirde. Bireysel işaretleme olabilir.
Yapılacak şey şu:
Bu taşların olduğu ve kuyunun etrafı ve dahi duvarları dedektorle elden geçirilmeli. Ağa adam sakladıysa parasını ve ziynet eşyalarını saklar. Metal tespiti şart.

Bu kuyuda su var mı, kurumuş mu?
Dibinde çok azıcık su var. Yani taş atınca su sesi geliyor ama bı kaç saniye geçiyor düşerken. Kuyu tahminimce 10-15 metre arası.

Kader25

[ Küllî minhu.]
Admin
Dibinde çok azıcık su var. Yani taş atınca su sesi geliyor ama bı kaç saniye geçiyor düşerken. Kuyu tahminimce 10-15 metre arası.
Çubuk kullanan birisini bul.
Kuyu ile irtibatlı bir tünel var mı baksın?
Varsa derinlik alsın.
Kuyularda her zaman metan gazı olma riski vardır. Tedbir alarak incelemeye devam edilmelidir.
Tünel var derse acele etmeyin.
Kuyu ve tünelle alakalı sitelerde ve googlede ne kadar konu varsa en az 2 kez not alarak okuyunuz. Birseyi bilmeden yapmak olmaz.

Keban23

Kullanıcı
Cümleten selamünaleyküm. Ben bu işlerde daha yeniyim ve baya meraklıyım bu tür şeylere... Şimdi resimde olan taşlar eskiden varlıklı bir Ağa'nın bodrumunda kuyunun yakınında çekildi. Ve meraken bu taşlar spesifik olarak mı yerleştirilmiş yoksa tesadüfen mi yerleştirilmiş. Yani bir işaret mi bu yoksa bir şey kapatılmış

Keban23

Kullanıcı
Maho ağanin malınamı çökecen😀 ustam bana kalırsan tabiki o dönem ustaliklar el becerisi olduğu için mükemel bir dizim ve mükemel bir kesim yapilmiş ama anlatıklarin biraz daha eskiye götürdü beni bu gibi durumda bulundum dizili bir daş eski bunun gibi örülü bir noktada bir hançer çikarmiştim yani neden olmasın güzel bir cihaz ile tesbitini yap

Üst Alt