Necat ustam sen reisi tanimamissin reis bir sey yaziyorsa demekki birseyi yakalamis ve gozlerinle gormus dogruluguna inanmis olarak burda bilgi vermeye calisiyor .senin yillarca fotagrafla ugrastigin tek bir karanlik odada gecmis kocyihit ustada hep vesikalik cekmis arazide cekim yapmamis sende oyle hep vesikalik cekip geciminizi saglamissiniz ama ben hayatimi arazide gecirdim gece gunduz toprakta cadirda gecirdim benim tezlerimi curutmek icin elinizden geleni yaptiniz
Ama boyle sey var var buna inanin siz isi ort pas yapmak icin elinizden geleni yaptiniz
Insan bir arastir oyle yazar sen bana sordugum soruyu bile cevaplayamadiniz
Ben filitresi cikan makina varmi diye yazdim siz bana hikaye yazdin bende yuttum ama yemez siz bunca sene bosuna fotagrafcilik yapmisiniz .
-Sorunu cevaplayayım da yazacaklarımı sonra yazayım Reis usta. Compact diye adlandırılan makinaların nerdeyse hepsinde filtre bulunur. Bu tek bir marka veya modele has bir özellik değil. DSLR makinaların benim bildiğim hiç birinde ve Light DSLR diye anılan makinaların büyük çoğunluğunda bulunmaz. Kirlian çekiminin nasıl olduğunu da kaynak vererek yazdım ama okumamışsın.
Bu fotoğraf makinası işinde bir tane istediğimiz gibi buyrun size resim diyen yok. Herkesin bir yakını, bir arkadaşı , bir ustası çekiyorMUŞ ama sırrını söylemiyorMUŞ. Makinanın bu özelliği varMIŞ ama firması bu bilgiyi gizliyormuMUŞ, makina hatalı üretimMİŞ firma bunu farkedince piyasadan çekMİŞ.
Bu makina bunu yapıyorsa şöyle bir test yapın dedim yapmadınız. Madenlerde aura olmaz dedim olduğuna dair bir kaynak göstermediniz. Üstelik konunuzu biz sadece stüdyoda çekim yapan cahillerin baltaladığını yazmışsınız. Biz sizin arazi bilginizi sorgulamadık tamamen fiziksel kurallar içinde çalışan bir cihaz üzerine konuşuyorduk. Deneyiminiz yanlış yapmanıza, yanlış şeylere inanmanıza engel değil.
Ben özellikle ne bu konuyu kilitledim ne size uyarıda bulundum. Şunları yapın biz de görelim ikna olalım dedim. Var diyorsunuz ispatlayamıyor ve bizi suçluyorsunuz. Makinalar konusunda bilginiz yok, nasıl çalıştığını bilmiyorsunuz, ispatınız yok tutturmuşsunuz çekiyor da çekiyor iyi o zaman siz çekin ama böyle aslı astarı olmayan bir konuyu bir daha açmayın. Makina konusunda bilgisi olmayan buna inanabilir ama bizler bu konuda kül yutmayız. Siz bizi suçladınız, ben daha baştan müşterimi bulmaya çalışıyorsunuz diye sizi suçlayabilirdim ama bekledim ki ortak bir noktada buluşma olanağımız olabilir diye. Anlaşılan sizin ispat edeceğiniz bir şey yok. Benim daha önce yapmam gerekeni Roni ustamız yapmış.