Kardeş; bu kanalın boyunu ölç ve 280 adım gibi mesafade vardığın noktada dere çatalıda olabilir bir su kaynağı varmı? kanal su kaynağını ifasde ediyor.birde üstten bakınca alt noktada sola doğru meyil verilmiş.sende hafif sola dön karşıya bak.orda mezarı görebilecemisin yada taş yığma biryer tepe üstünde???
şöyle söyleyim .çizdiğim kanal boyuna göre okla işaretlediğim karşıda su kaynağı olcak. alt kısma dikkat et.kırmızı ile çizdim ve sarı ok ile bakan yönde dere varsa kanalın alt kısmındaki, gibi kavis yapacak.sarı ok ile çizdiğim yönde yamaçta yada dere kanerın da yada yamacın üstünde tepenin üst kısmında bir şeyler olması lazım.ok yönlerini incele.
Kanalın alt kısmındaki çizmiş olduğum şekil bire bir dereye uyacaktır.Derenin karşı tarafı sırt bir tepeliktir.Dereya bakan yamacında sırlaı kayalar olacak ve bu kayalar tepeye yani sırtın üstüne kadar gidecek.dereden taraftaki yamaçta giriş olacak.bu tünelli bir giriştir.yamacı yani tepenin üst kısmında taş yığıntıları olacak.sıralı yığmalardan ortada olana dikkat et.aradığın oradadır.Bu yığmalar toprak tepecikte olabilir.Birde bu kanalın düştüğü noktada klasik 50 cmde hediye olabilir. bakmakta fayda var.şarap şişesi gibi.Ayrıca kaynak suyun olduğu yerde dereiki yerden gelir ve birleşir.birleşim yerinin arasında kalan noktada bir kaya olcak inceleyin.ustam yorumunuzu dikkatli okudum,evet aynen dediğiniz gibi yerler var,yani aşağıda dere var,karşı tarafta açılmış kaya mezarları mevcut.dereyi geçince yani.