Görsel hakkında bilgi Harita Mı ? | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

Görsel hakkında bilgi Harita Mı ?

R00T

Vip Üye
Görseller gelsin net göremiyorum. Telefonda da bi garip açılıyor fotoğraflar bakılmıyor yani. Büyütmeden baktığım kadarı ile hem civarın krokisi gibi hem de zemin altı mahzen ve geçişli bölümlü mekan.

graciass

Kullanıcı
Selamün Aleyküm değerli ustalarım...

Biliyorum detaylı bilgi isteyeceksiniz, detaylı görsel isteyeceksiniz...

Lakin kendim gitmedim, arkadaşımın ısrarı ile bu görselleri sizlerle paylaşmak istedim. Bunlar nedir ? ne değildir ?.Arazi hakkında tam bilgim yok. Dağın eteğinde olduğu ve yakınlarında iki dere olduğunu söyledi .Kendim gidip maalesef görmedim. Daha doğrusu gidilmeye değer bir şey midir Teşekkür ederim ustalarım.
Selamlar ustam, dadaşbozkurt ustamın göktürk alfabesi yorumu üzerine karşılaştırma yaptım, bir kaç harfi bulamadım ve yapay zekaya sordum yapayzeka tam olarak bu şekilde yorumladı belki işe yarar, iyi forumlar.

Fotoğraftaki kırmızı ile işaretlenmiş ve yazılmış kısımda KRYPH (veya ΚΡΥΦ) yazıyor.

Bu, Antik Yunanca bir kelimenin parçası gibi görünüyor. Tam hali büyük ihtimalle ΚΡΥΦ (krypt- kökü) ve κρύφ (kryph) şeklinde okunur.

Anlamı:​

• Κρύφ (kryph) → “gizli”, “saklı”, “gizlenmiş” anlamına gelir.
  • Aynı kökten gelen kelimeler:
    • Κρύπτω (kryptō) = gizlemek, saklamak
    • Κρυφός / κρυφαῖος = gizli, saklı
    • Κρυφή = gizlice, gizli şekilde

Yani taşta “gizli” veya “saklı” ile ilgili bir şey yazıyor. Muhtemelen daha uzun bir yazıtın parçası (örneğin “gizli [bir şey]” veya bir isim/terim).

Üstteki daha büyük oymalar (kareli desenler vs.) ise ayrı bir petroglyph (kaya oyması) grubu gibi duruyor, onlar daha eski veya farklı bir döneme ait olabilir.

Bu taş Türkiye'de (muhtemelen Ege veya Akdeniz bölgesinde) bir antik yerleşim yakınında çekilmiş gibi görünüyor. Daha net okumak veya tam bağlamı öğrenmek için definemekani.com sitesine bakabilirsin (fotoğrafta yazıyor).

Başka bir açıdan veya daha yakın çekim fotoğrafın varsa, daha iyi yardımcı olabilirim!

Üst Alt