Abi ölçü olarak gittiğimiz de bu kaya'ya denk geliyoruz yön bizi bu kaya'ya götürüyor. Yakından çekim olarak işareti de ek olarak koydum ustam
Benim tecrübeme göre hata yapıyorsunuz. Bakın ölçüler internetten duyduğunuz gibi mahsum vede gerçek değildir her zaman için. Roma ve ermeni hesabında katı ile çarparak ilerleyebilirsiniz ama rum ve rum yunan melezi alanlarda bölerek ilerlemeniz gerekir.
Şöyle izah edeyim size örnek olaraktan. Mesela bir kare oymanız var kenar ölçüsü eşit 15 cm diyelim ve derinlikte 20 cm olsun
Karede 4 kenarı toplayın 15+15+15+15 veya 15x4 yapalım ikiside =60cm toplam kenar eder. Bu 60 metrekare alanın netliğidir. Gelelim girişe olan mesafemize
60cm kenar toplamımız 20 cm de derinliğimiz vardır 60x20 yaptığımızda sonuç bize 1.200 verir. Bu 1.200 de olsa 1.250 de olsa sonraki çift sıfır buçuk demektir geri kalan ise girişin adım usulü mesafesidir. İlk ayak topuk ile başlayıp son ayak ucuyla biten mesafedir. 1.200 metre değil 12 metre veya adımdır.
Ama bu rum noktası olsaydı sadece 12 rakamı cm cinsinden kalır ve çentikli veya akıntılı köşeden 12 cm ilerisi kasa veya odanın tam üstine tekabül eder. O sebeple ölçüler her zaman yerine göre önemlidir.