Cevap: Haç ve Çift Başlı Kartal (İşaretler Çok Net)
Daha önce buranın bizans devlet armasıyla mühürlendini söylemiştim. Kartal romalıların çok meşhur 10. Lejyonun sembolüdür. Bu lejyon roma şehrinin kuruluşundan itibaren en meşhur garnizon olmuştur. Roma devleti parçalannca ikiye ayrıldı. Doğu ve batı roma. Doğu roma roma kartalını çift başlı yapıp bayraklarında kullandı. Devlet nişanesi ve arması oldu.
Şimdi o çift başlı kartal dogal yada elle yapılmış odaların girişinde duruyorsa oturup düşünmek lazım. Bu kadar önemli bir mührün burda ne işi var. Mezarlık alanı olduğu bilinmekte. Şöyle düşün, cumburbaşkanlığı forsunu sen kalkıp kapına vurursan devlet sana demezmi sen kimsin!!
Onun için her adam kalkıp bu nişaneyi keyfine göre kullanamaz.
Çift başlı kartal devlete hizmet etmiş yada o aileden birine ait olmalı.
Gelelim nerde ve nasıl. Bir müslümanında bu tür mezarlık alanına gömüşmesi uçul bir görüştür. Yani selçuklu hanedanından birilerinin burda olması akıl dışıdır.
Resimlere bakıp aha şurda demek mümkün değil. Kuyu yada bir dehlizle inilen bir oda o çift başlı kartalın son noktasıdır.
10 ila 12 metrelik bir yer altı oda. Odanın üstü yük odası, altıda mozolenin olduğu oda olmalı.
Büyük ihtimal erken roma geleneği olarak lahit odası olmalı. Odanın girişi bayağı altdadır.
Bu tarife göre açılmış bir yer var ise, bulunmuş demektir. Yok ise asırlardır o yer hala olduğu gibi durmaktadır.
Açıkta olanlar sıradan vatandaşalara ait yerlerdir.
Umarım biraz neler olduğu konusunda bazı şeyleri verebildim.
Yani öyle indim buldum, aldım işi değil bu. Zahmetli bir o kadarda teknolojik aygıtlarla tetkik edilmesi gereken bir yerdir.
Statüsü çok yüksek şahısların mozoleleri işaret mişaret falan ile işaretlenmez. Sır gibi saklanır.
Adamlar orayı kapattımı bir daha kimse giremesin diye inşa ederdi.
Kolay gelsin