hayırlı cumalar | Sayfa 45 | Define işaretleri ve anlamları

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Göz Değmemesi İçin Yapılan Dua
أَعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللهِ التَّامَّةِ مِنْ كُلِّ شَيْطَانٍ هَامَّةٍ وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّةٍ

Duanın Manası: “Her şeytan ve haşereden, her kötü gözden, Allah’ın noksansız tam kelimelerine sığınırım.”

Buhari, Ebu Davud

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Ey hiç açılmaz gibi görünen kapıları bile ardına kadar açmaya muktedir olan Ulu Rabbimiz! Senden, arkasında hayır ve güzellik olan bütün kapıları en kısa zamanda bizim için de açmanı diliyoruz.

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Ey iman edenler! Cum’a günü namaza çağırıldığı (ezan okunduğu) zaman, hemen Allah’ı anmaya koşun ve alış verişi bırakın. Eğer bilmiş olsanız, elbette bu, sizin için daha hayırlıdır.(cuma suresi ayet 9)

hayırlı ve bereketli cumalar olsun inş.
rabbim dualarımızı kabul buyursun.

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
"Rabbim! Al işte ellerim, uzattım Sana. Ne olur bırakma beni bana! Sen bana yetersin, yetmem ben bana. ALLAH’ım, ellerimi bırakma!"

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Uzuvlarımı hizmetin için güçlendir; sana yönelmemde kalbime güç ve sebat ver; senden korkmada ve hizmetini sürdürmede bana öylesine bir ciddiyet ver ki, sana kulluktaki yarış meydanlarında sana doğru koşayım, ve bu yolda mücadele verenler arasında yer alıp hızla sana doğru geleyim, ve sana gönül verenler arasında senin yakınlığına meyil edeyim, ve ihlaslılar gibi sana yakınlaşayım, ve senden yakiyn ehlinin korktuğu gibi korkayım ve indinde müminlerle bir araya geleyim. ... Allah'ım! Ben sana zikrinle yaklaşmak istiyorum, ve seninle senden şefaat diliyorum; ve cömertliğin hakkına beni kendine yaklaştırmanı ve şükrünü eda etmeyi bana nasip kılmanı ve zikrini bana ilham etmeni istiyorum...

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Peygamberimiz (s.av) Efendimiz özellikle belirtmiştir.”Günahsız bir ağızla dua edin ki dualarınız kabul olsun”“bu nasıl olur” diye soran ashabına “Biriniz diğer mümin kardeşiniz için dua ederse bu dua günahsız dille yapılan bir duadır.” diye belirtmiştir.

“Bunlardan sonra gelenler şöyle derler: Rabbimiz! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla.”(Haşr Sûresi, 59/10)

“Hem kendinin, hem de mü’min erkeklerle mü’min kadınların günahlarının bağışlanmasını dile!” (Muhammed Sûresi, 47/19)

“Ey Rabbimiz! Hesabın görüleceği gün beni, anamı, babamı ve bütün mü’minleri bağışla!” (İbrâhim Sûresi, 14/41)

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Allah'ım bize, "İnşallah olur" diye dua edip hayalini kurduğumuz her şeyin "Çok şükür oldu" sevincini yaşat.

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Peygamberimiz (s.a.s.) en çok şöyle dua etmiştir:
“Allâhümme Rabbenâ âtinâ fid-dünyâ hasenetevve fil-âhırati haseneh. Ve kınâ azâben-nâr.”
“Ey Allah’ım! Ey Rabbimiz! Bize dünyada iyilik, güzellik ve nimet ver, ahirette de iyilik, güzellik ve nimet ver ve bizi ateş azabından koru.” (Buhârî, De’avât, 55))

Üst Alt