hayırlı cumalar | Sayfa 49 | Define işaretleri ve anlamları

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
"...Rabbim! Tövbemi kabul et, günahımı temizle, duamı kabul buyur, delilimi sabit kıl, dilimi doğru yap, kalbime hidayet ver, göğsümün kin ve hasedini çıkar."
(Tirmizî, "De’avât", 114; İbn Hıbbân, "Ed’ıye", No: 947; İbn Ebî Şeybe, "Dua", 42, No: 29381)

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
...Sen evvelsin, Senden önce hiçbir şey yoktur. Sen âhirsin, Senden sonraya hiçbir şey kalmayacaktır. Sen zahirsin, Senin üstünde hiçbir şey yoktur.

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
"...Yaptığım kötülüklerin ve işlediğim kusurların şerrinden sana sığınırım. Bana lutfettiğin, üzerimdeki nimetlerini yüce huzurunda minnetle anıp, bunların senden olduğunu kabul ederim.''
(Buhârî, "Deâvât", 2, 15; Ebû Dâvûd, "Edeb", 101)

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin

. Âise (r.a.)”den rivâyete göre Rasûllah (s.a.v. kendilerine bir hasta getirildiginde söyle duâ ederlerdi;

“Ezhib”l be”se Rabbin”nasi esfi ve entes”safi la sifae illa sifauke , sifaen la yügadiru sekama”
(Bu hastaligi gider ey insanlarin Rabbi! Sifâ ver, çünkü sifâ verici sensin. Senin verecegin sifâdan baska sifâ yoktur. Öyle sifâ ver ki hiç bir hastalik birakmasin)

Allahim ..Hicbir kuluna dayanamayacagi yükü yuklemezsin, Rüştü kardeşimizin amcasına ve ummeti muhammedehayırlı sifalar nasip eyle ya Rabbim Amin…

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye

. Âise (r.a.)”den rivâyete göre Rasûllah (s.a.v. kendilerine bir hasta getirildiginde söyle duâ ederlerdi;

“Ezhib”l be”se Rabbin”nasi esfi ve entes”safi la sifae illa sifauke , sifaen la yügadiru sekama”
(Bu hastaligi gider ey insanlarin Rabbi! Sifâ ver, çünkü sifâ verici sensin. Senin verecegin sifâdan baska sifâ yoktur. Öyle sifâ ver ki hiç bir hastalik birakmasin)

Allahim ..Hicbir kuluna dayanamayacagi yükü yuklemezsin, Rüştü kardeşimizin amcasına ve ummeti muhammedehayırlı sifalar nasip eyle ya Rabbim Amin…
Amin amin can abim
Allah razı olsun sizlerden

''Allah mü’minler topluluğunun gönüllerini ferahlandırsın, şifâ versin ve kalplerindeki ıztırabı gidersin''Tevbe:14-15

''Allah’ım! Ey insanların Rabbi! Şifâ ver! Şifâ veren ancak Sen’sin! Sen’den başka şifâ verecek kimse yoktur! Allah’ım! Şu kuluna şifâ ver ki, Senin bir düşmanına acı versin veya Senin rızânı kazanmak için namaz kılmak üzere yürüsün.''Ebû Dâvud, Tıb, 3883; Ebû Dâvud, Cenâiz, 3107

''Sana ıztırap veren her şeyden, her kıskanç nefisten, her hasetçi gözden Allah’ın adıyla sana şifâ dilerim. Allah sana şifâ versin. Allah’ın adıyla sana şifâ dilerim.''
Tirmizî, Cenâiz, 972

"… Allah'ım, doğru yoldan sapmaktan ve saptırılmaktan kaymaktan ve kaydırılmış olmaktan haksızlık etmekten ve haksızlığa uğramaktan...''

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
"… Rabbim! dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletirsin; bizim dostumuz Sensin; bizi bağışla, bize merhamet et. Sen bağışlayanların en iyisisin…"
(A’râf, 7/156)

BAYBURTLU

Kullanıcı
değerli yönetici abilerim bu metni buraya aktarmamın sebebi buğün cuma buğün bizi unutmayan unutulmuşsak ise elbet bir fatiha okuyanımız olur diye dua bekleyen
Kabir Ehline Dua Okuyalım
Tabiinden Hasan-ı Basri hazretleri bir gün dergahta otururken ihtiyar bir kadın gelir ve;
-“Efendi hazretleri, benim bir kızım vardı öldü. Hasretine dayanamıyorum. Bana bir dua öğret de rüyamda görüp hasretimi gidereyim” der.
Hasan-ı Basri hazretleri duacı olduktan sonra kadın gider. Fakat kadın, ertesi gün gözleri kan çanağı gibi olduğu halde ağlayarak tekrar dergaha gelir. Hasan-ı Basri hazretleri kadına;
-“Niçin ağlıyorsun?” diye sorunca kadın;
-“Kızımı rüyada gördüm, ama üzerine katrandan bir elbise giydirmişler cayır cayır yanıyor” cevabını verir.
Hasan-ı Basri hazretleri ve yanında bulunanlar kendi sonlarının nasıl olacağını düşünerek ağlaşmaya başlarlar.
Aradan bir müddet geçtikten sonra Hasan-ı Basri hazretleri, rüyasında kendinin vefat ettiğini ve cennete girdiğini görür.
Cennette gezerken muhteşem bir köşk ve önünde bir kadın görür.
O kadına;
-“Yavrum sen hangi peygamberin hanımı veya kızısın?” diye sorar.
Kadın;
-“Efendim ben, bir peygamberin hanımı veya kızı değilim. Geçen gün size gelip de sizden rüyasında kızını görmek isteyen kadının kızıyım” cevabını verir.
Hasan-ı Basri hazretleri;
-“Kızım annen senin Cehennemde yandığını söylemişti. Halbuki sen yüksek makamlardasın. Bu makama nasıl ulaştın?” diye sorar.
Kadın;
-“Efendim biz kabir hayatında beş yüz elli kişi azab görüyorduk.Bir mümin kabristana gelip on bir İhlas, on bir Felak, on bir Nas suresini okudu.Kabristanda yatan müminlerin ruhlarına bağışladı.Allahü teala bize azab eden meleğe; ‘Benim ayetlerim ve adım hürmetine burada bulunan ve azab görenleri affettim. Onlara azab etmeyin ve birer makam verin’ buyurdu.Onun için bu makama geldim” cevabını verir…
Netice olarak, vefat eden yakınlarımızı seviyorsak, onları üzecek kötü amellerden sakınmamız ve onlara dua etmemiz, sadaka vererek, hayır, hasenat yaparak imdatlarına koşmamız lazımdır. Kiyamete kadar amel ve sadaka Hayır kapısı açıktır. Geçmişlerimizi Müminleri Kuran-ı Kerim ve sadakalarla ruhlarını şad edelim inşallah.
Allah (c.c) bütün mümin kardeşlerimizi merhametiyle rahmet etsin mekanları cennet olsun inşaAllah.
kusuruma bakmazsınız inşallah onlarıda unutmayalım...

Üst Alt