Hayvan-insan sureti-dikili taş | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

Hayvan-insan sureti-dikili taş

pelteks

Kullanıcı
Sevgili @pelteks . Teşekkür ederim. Bu konu eski demişsiniz bu sitede açmışsanız konu adı nedir söylermisiniz. Birde dikkatimi çeken orada bir sürü üçleme mevcut. Bu yerleşim eskiden Rum yada Ermeni yaşantı yerimi.ağaçların rengi kutsal ruhu veriyor. Bu alanda sistemli işler olması için eskiden bu yörede kilise olmalı. Krokinizde suyn ve kuru duvarın yanında 9 adet sıralı taş var idi.doğrumu
@dardanos ustam ilgin için ben teşekkür ederim. Aşırı üçleme var ustam..etrafı çok zengin bir yer..şelaleler,havuzlar,değirmen ve güzel işaretler mevcut..kalıntı olarak moloz olarakda olsa gözüken hisar var..asırlık zeytinler mevcut..kilise kalıntısı görmedim..duymadım..400 mt kuzeyimde zeytinlik içinde örme tünel açılıp sonra sahibi tarafından kapatıldığını biliyorum.burası 3 dağın arasında suyu bol güney yönü açık bir yer..nokta güney tepenin ilk düz alanı..taşlarla 3 gen haline getirilmiş bir bahçeydi.. işim gereği temizlik yaptım ve duvarı söküp altından 5 mt den suyu çıkartıp kullanıma aldım...oda derinlikleri 6mt gözüküyor. alandaki en köklü meşeler çizimdeki noktadakiler.
Hangi dönem kimler yaşadığından emin değilim..sadece sasani dönemi ile ilgili paylaşılan işaretlere benziyor.Bildiğim tek şey ipek yolu üzerinde ve eski pazar yeri olarak geçiyor.
Gezginci olmadığımdan sadece fırsat bulunca kendi yerimle ilgileniyorum.
Biraz uzun oldu ama özetle bu kadar.

Kuru dereden başlayıp, kuru duvarda biten küçük büyük taş molozlarla 1,5 mt yükseltilmiş 30 mtlik set hala duruyor. Yüzeysel bakıldığında anlamı yok ama set var.su damarı üstüne yapılmış gibi..
kuru duvarın su gözünün üstüne yapıldığı ve suyun dolgu ile kapatıldığını temizlikle beraber anlamış oldum..ufak tepecik olan bu su gözünün önünde dikili taş..onun önündede yığma vardı.9 taş diye bir yapı durum yoktu.sanırim yanlış anlaşıldım..dolgu üzerinde çok eski 3 sürgünlü ceviz haricinde çizimde gözükmeyen bir şey yok.
İlk konum aşağıda,gerçi çoğu konum burası ve yakınları ilgili :)

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Emareler, bulunanlar, görülenler; burada insan eliyle yapılanlar mevcut.
Çubukla tespit ediniz odaların ölçüsü standartların dışında olmasına rağmen,
yapım amacına uygun olarak olması muhtemel ölçüler.
Geriye tek önemli bir iş kalmış:
Güzel bir cihazla buraları tespitini netleştirmek.
Odanın içi dolu da olsa boş da olsa, bu odalar arazi sizin olduğu için işinize yarar.
Bir şekilde kullanırsınız.
Suyu bulmuşunuz zaten, asıl hazine sudur.

Oda doluysa az mal olmaz orada.
Bu sitedeki herkesin sülalesine de yetecek kadar olur.
Ben deyim MB siz deyin FED.(kahkaha):cool:
Kolay Gelsin.

pelteks

Kullanıcı
Emareler, bulunanlar, görülenler; burada insan eliyle yapılanlar mevcut.
Çubukla tespit ediniz odaların ölçüsü standartların dışında olmasına rağmen,
yapım amacına uygun olarak olması muhtemel ölçüler.
Geriye tek önemli bir iş kalmış:
Güzel bir cihazla buraları tespitini netleştirmek.
Odanın içi dolu da olsa boş da olsa, bu odalar arazi sizin olduğu için işinize yarar.
Bir şekilde kullanırsınız.
Suyu bulmuşunuz zaten, asıl hazine sudur.

Oda doluysa az mal olmaz orada.
Bu sitedeki herkesin sülalesine de yetecek kadar olur.
Ben deyim MB siz deyin FED.(kahkaha):cool:
Kolay Gelsin.
Abi çubuğa göre arka oda köşesinde metal var..uyduya göre ön oda boş,arka oda dolgu dolu..metal göstermiyor..
Ama dediğin gibi boş olsun benim olsun :) rızkımızı üzerinden kazanıyoruz zaten 👍

pelteks

Kullanıcı
Sevgili @pelteks . Teşekkür ederim. Bu konu eski demişsiniz bu sitede açmışsanız konu adı nedir söylermisiniz. Birde dikkatimi çeken orada bir sürü üçleme mevcut. Bu yerleşim eskiden Rum yada Ermeni yaşantı yerimi.ağaçların rengi kutsal ruhu veriyor. Bu alanda sistemli işler olması için eskiden bu yörede kilise olmalı. Krokinizde suyn ve kuru duvarın yanında 9 adet sıralı taş var idi.doğrumu

Üçleme ve kilise yazınıza istinaden, farklı bir durum için fikrinizi almak isterim...sınır temizliği zamanında çizimde halka içine aldığım kısımda çalışırken 10dk da bir 3 kere kepçenin şaftı çıktı..arkadaş civataları sıktı,yine çıktı..civatalar sağlam ve hala sorunsuz kullanıyor.kepçede geçmişte de ondan sonrada böyle birşey olmadı.

Sarı mil ile verimli toprağın birleştiği ve Kömür olan bir nokta.
Durumu birine sordum..teyit için gece orada yat bakalım uyutacaklarmı dedi :) Tabi yatmadım..başka teyit şekli varmıdır böyle durumların.
Noktada toprak üstünde bir köpek büyüklüğünde tek kaya vardı..giriş kısmında da köpek kafasını andıran ana kaya çıkıntısı var..

Ekli dosyalar

• 1000060651.jpg
    1000060651.jpg
    396.9 KB · Görüntüleme: 22
  • 1000060802.jpg
    1000060802.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 19

pelteks

Kullanıcı
yüzeydeki parça kayaları alınca ana kaya ortaya çıktı..çizilen yeri,kaya yapısını anlamak için biraz traşladım..çene nizamiydi....soldaki hayvanın sol gözü,sağdaki hayvanın sağ gözü yok..soldaki yılan kafası, sağdakini köpek kafası varsayarsak bekçi-tehlike anlamı mı taşır..2.foto aralarında,zemindeki yarık.

Soldakinin ağzı kapalı,sağdakinin ise açık

Ekli dosyalar

• 1000061972.jpg
    1000061972.jpg
    685.1 KB · Görüntüleme: 12
  • 1000062019.jpg
    1000062019.jpg
    616.4 KB · Görüntüleme: 17

Reedmann

Vip Üye
Kusursuz M harfi var gibi Yakından incele

Ekli dosyalar