Hersey Görsellik Diyil Ama 2 Satir Herseyi Anlatır | Define işaretleri ve anlamları

Hersey Görsellik Diyil Ama 2 Satir Herseyi Anlatır

fulldays

Kullanıcı
kardeş, tümülüs girişleri olsun, höyük ev girişleri olsun, kaya mezarlar olsun, zeminaltı kaya mezarlar olsun, bu tip mezar giriş yönleri, ya güneşin doğduğu yöne bakar, yada güneşin battığı yöne bakar... bazıları ise güneş doğarken kapısının bir köşesine düşer, batıncaya kadar bir köşesine güneş ışınları düşer...yani güney yönüne denk gelir.....

bazı kral mezarları vardır ki, kral hayatta iken yapılmaya başlanır... kral hayatta iken yapılan mezarlar için her türlü hesap yapılır, güneşin yaz ayındaki doğuşu ve batışı hesaplanır ona göre tümülüsse tümülüs girişi, kaya mezarsa kaya mezar girişi hesaplanır... bu tip mezarlar geniş zamana yayıldığından yaz güneşinin hesaplarına göre yapılır... buda yazın en uzun zaman diliminde tam güneş mezar kapısına doğar yada tam kapı girişine bakarak batar....

birde bu tip kral mezarları için dar zamanda yapılanları vardır ki, bu krallarının ansızın ölmesi durumunda yapılırlar...örneğin kışın beklenmedik zamanda ölen bir kral için , kış güneşinin hareketleri hesaplanır ve ona göre yapılır...kışın ölen bir kralın tümülüs girişini güneşe göre tam doğuya, yani güneşin tam doğduğu anda tümülüs girişi hesaplanır.... bu kışın güneşin doğuşuna göre yapılan bir tümülüs girişini, yazın açmaya kalkdığımızda , tam doğusunda diye güneşe bakıpda açmaya kalkarsak , girişi bulamayız, neden çünkü kışın yapılan doğu güneşi, yaza gelinde kuzeydoğu yönüne denk gelmiştir....

bunlar açıklamamam gereken bilgiler aslında.... nedeni ise benden alıntı yapacaklar sonra karşıma geçip ustalık taslayacaklar...

aynı şekilde bir tümülüsün , kışın veya yazın yapıldığının bilinmesi gerekir ki , bu bilgiyide aktarmıyacağım...

yine bir kral hayatta iken kendi tümülüsünü nasıl yaptırır, bunuda açıklamayacağım...

siz değerli kardeşlerimize fazla fazla bilgi aktarıyoruz... araştıran, inceleyen, muhakkak öğrenecekleri çok şeyler var forumumuzda.... herşey görsellik değil.... bazı zaman oluyor ki iki satır yazı yazmış oluyoruz ve bu iki satırlık yazımızda işin özü açık ve net açıklanmış oluyor...

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
fulldays kardeşim,hayretler içinde okudum. hiç bir geçerliliği olmayan ,gerçeklerden uzak bir açıklama yapmış. hangimizin evinin kapısı doğuya bakar. sorsak çok az çıkar.
o kişi hiç höyük görmemiş veya hiç bir odasının girişini görmemiş. höyüklerde bir çok farklı yönlerden girişler olur.en azı 5- 6 dan aşağı değildir.
bir tümülüste hatta zemin altı oda mezarlarının bazı istisnalar hariç birden çok girişi vardır. kaya mezarlarını katmıyorum.
ölülerin başları batıya bakar,onuda giriş olarak yazmış. sağlıcakla.

Son düzenleme:

efkan55

Kullanıcı
Adini vermeyeyim bunu bir sitede okumustum bu yaziyi yazan kardesin kendine hayri yok insanlara sallama bilgiler veriyorlar

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
demek ki bazı arkadaşlarımız tanıyor.ben üyelerimiz yanlış bilgiler etkisinde kalmasın diye yazdım.
o kişiye sorsam anlatmaya çalıştığı kışla yaz farkının ne olduğunu anlatabilirmi. doğuyu baz alırsak , yapılan hesaplar ,manyetik pusulaya göre kaç derece fark eder ve hangi ara yöne kayar.
duyulan yetersiz bilgiler.sadece mezar lar değil, bazı gömü sistemlerinde bile ,baz alınan doğu,gün doğumu baz alınarak bazı medeniyetlerce kullanılmıştır. ama anlatılan gibi değil.

fulldays

Kullanıcı
ustalar burdaki acık odamezarlarını gezdim 6 tane var yakınımda hesi güney batı rastlantı mı ikizceli ustam ve hepsinde tek giriş var

efkan55

Kullanıcı
Ben ayni bolgede kuzeye bskan mezarda gordum guneye bakanda bu durum arazinin yapisina gore degisir belirli bir yonu yoktur tumuluslerdede ayni sekilde arazi meyili ve yapiya gore degisir gunesin tabiki etkidi vardir fakat mezarin kapisi illede gunese bakacak diye batiya kuzeye inisli bir yerde kapiyi yuksek yer olan guneye yapilmaz

GT-I9301Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fulldays

Kullanıcı
ustam burdaki acık yakınımdaki oda mezarlarına arastırdım baktım güney batı ama hepsi ustam saygısızlık olarak anlamayın bu yoredeki hepsı tek nokta baz alımmış olabilirmi acılmıs oda mezarları aynı noktadamı dicen hayır farklı noktadalar ama kapı yönü 1 tanesinin tam batı diyerleri güney bati ustam saygısızlık yaptıysam af ola saygılarımla

Üst Alt