HİTİT Höyüğü+Değirmen+Çeşme+Dere+Mahzen+İşaretler | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

HİTİT Höyüğü+Değirmen+Çeşme+Dere+Mahzen+İşaretler

ankara

Güvenlik
Kullanıcı
Cevap: HİTİT Höyüğü+Değirmen+Çeşme+Dere+Mahzen+İşaretler

burayı kastetmıstım

ustam bu karalanmış adamın ayagının bastıgı yerden kayalıgın altına giren tünel olmalı sanırım bu resimi bilerek çekmiş olmalısınız güzel resimler için sagolasın gerçekten hala açılmamış çok yer var.

Gitti

Kullanıcı

ustam bu karalanmış adamın ayagının bastıgı yerden kayalıgın altına giren tünel olmalı sanırım bu resimi bilerek çekmiş olmalısınız güzel resimler için sagolasın gerçekten hala açılmamış çok yer var.

Evet dogrudur o kısmı özellikle fotoladım.
Tam o kayanın oldugu kısmın ayrı fotosuda ekli konuda zaten.
Cıbıkla bakmadım ama benimde şüphelendigim nokta orası.

NOVANDA

Kullanıcı

Yazılı kayayı anlatırmısınız yüzünü yazıya dönünce arkan direk düzlük olan ve düzlüğün kenarındaki yolu mu görüyor.

Gitti

Kullanıcı

Yazılı kayayı anlatırmısınız yüzünü yazıya dönünce arkan direk düzlük olan ve düzlüğün kenarındaki yolu mu görüyor.

2 yadıda da durum aynı dediginiz gibi.Yazılar yola ve yolun yanındaki düz tarlalık alana bakmakta.

NOVANDA

Kullanıcı

Sadece teyit etmek için sordum. Sizde doğrulamış oldunuz. Yazılı kayanın altı giriştir .Ancak çok önemli başka bir durum mevcut iki yazı arası nekadar

Gitti

Kullanıcı

Sadece teyit etmek için sordum. Sizde doğrulamış oldunuz. Yazılı kayanın altı giriştir .Ancak çok önemli başka bir durum mevcut iki yazı arası nekadar

Uydu fotosu var ve panaromik foto var orada izah etmeye gayret ettim aslında.
Tam metre mesafe veremem lakin 50 mt veya zbiraz daha fazladır diye tahmin ediyorum 2 kayalık arası.
Biri hemen solunda yolun ve oradaki 2 dikdörtgn işereti ile beraber kısa yazı var belirsiz halde.
Yolu devam ediyoruz 50 mt gibi bir mesafeden sonrada sag kısımda kalan lakin diger kayalık gibi karsıdaki düz alana bakan ve uzun yazı olan 2. kayalık var ve bu kayalıkta kare oyma var derin ve gökyüzüne bakıyor.ORanın ön cepheside yazının oldugu ve sizinde bahsettiginiz şaibeli noktadır.

Aşağıya o resimleri ekliyorum.

Bu panaromik dedigim fotograf ve fotonun en sag kısmında ilk kayalık var 2 dikdörtgen işareti,kısa yazı olan kayalık.
En soldaki görünen kayalıkta bahsettigim uzun yazı olan,kare derin gökyüzüne bakan oymanın oldugu kayalık.Sizinde kara adamın ayagının hizasından giriş dediginizkayalık aynı zamanda.
KArşıdaki düz yeşil alanda 2 kayalıgında baktıgı alandır.

Bu resimde ise kara adamın ayak hizasındaki yer giriştir dediginiz nokta.Benim şüphelendigim noktada burası lakin cbık tutmadım henüz.

Buda uydu resmi.Mesafe 100 mtye kadar olabilir 2 kayalık arası.LAkin dikkat ceken bir noktada oradaki düzlüğün ortasında sanki kayalık bir yer var.Normalde kayalık yok tarla dümdüz.Belkide alt kısımda mahzen tavanı,kapak vs olabilir onun beyazlıgı.

Buda kayalıkların baktıgı o düzlük alanın resmi.
Burada zeminde 2 oda veya mahzen benzeri birşey oldugundan şüpheleniyorum.

NOVANDA

Kullanıcı

Tamam anladım saolasın yazılı kayanın altı mezar girişidir.

ertug

Kullanıcı

hititli kardeşim birinci resminde doğal çatlağı takip et kanal gibi boş mezarın içine iniyor bidtiği yerde boşluk testi yap kasa veya alta geçiş olur uydu görüntüsünden üç adet üçgen tarla görünüyor çeşmede üçgeni köşesinde üçgen arazideki ağaçlar çok önemli üçgenlerin biirleştiği köşedeki ağaçlardan başla diplerinde taş araştır kavaklar hariç hepsini gez taşlarda işaret bulduğun zaman resimle saygılar

Gitti

Kullanıcı

hititli kardeşim birinci resminde doğal çatlağı takip et kanal gibi boş mezarın içine iniyor bidtiği yerde boşluk testi yap kasa veya alta geçiş olur uydu görüntüsünden üç adet üçgen tarla görünüyor çeşmede üçgeni köşesinde üçgen arazideki ağaçlar çok önemli üçgenlerin biirleştiği köşedeki ağaçlardan başla diplerinde taş araştır kavaklar hariç hepsini gez taşlarda işaret bulduğun zaman resimle saygılar

Güzel nokta yakalamışsın mübarek.
O mezardaki çatlak ilk dikkatimi çeken emare olmustu.Lakin yanımda cıbık olmadıgı icin bosluk bakamadım.

Orası cok sakat hemen dibinde evler var,birde bahcenin kapıları dayalı köpekler ipsiz tabelası var .))

Orayı simdilik erteledik.

İkinci meseleye gelince; uydu resmi üzerinden cizim yapıp resmi konuya ekleyebilir misin acaba tam olarak hangi noktaya bakmamız icap etmekte.

Üst Alt