Cevap: HİTİT Höyüğü+Değirmen+Çeşme+Dere+Mahzen+İşaretler
Sadece teyit etmek için sordum. Sizde doğrulamış oldunuz. Yazılı kayanın altı giriştir .Ancak çok önemli başka bir durum mevcut iki yazı arası nekadar
Uydu fotosu var ve panaromik foto var orada izah etmeye gayret ettim aslında.
Tam metre mesafe veremem lakin 50 mt veya zbiraz daha fazladır diye tahmin ediyorum 2 kayalık arası.
Biri hemen solunda yolun ve oradaki 2 dikdörtgn işereti ile beraber kısa yazı var belirsiz halde.
Yolu devam ediyoruz 50 mt gibi bir mesafeden sonrada sag kısımda kalan lakin diger kayalık gibi karsıdaki düz alana bakan ve uzun yazı olan 2. kayalık var ve bu kayalıkta kare oyma var derin ve gökyüzüne bakıyor.ORanın ön cepheside yazının oldugu ve sizinde bahsettiginiz şaibeli noktadır.
Aşağıya o resimleri ekliyorum.
Bu panaromik dedigim fotograf ve fotonun en sag kısmında ilk kayalık var 2 dikdörtgen işareti,kısa yazı olan kayalık.
En soldaki görünen kayalıkta bahsettigim uzun yazı olan,kare derin gökyüzüne bakan oymanın oldugu kayalık.Sizinde kara adamın ayagının hizasından giriş dediginizkayalık aynı zamanda.
KArşıdaki düz yeşil alanda 2 kayalıgında baktıgı alandır.
Bu resimde ise kara adamın ayak hizasındaki yer giriştir dediginiz nokta.Benim şüphelendigim noktada burası lakin cbık tutmadım henüz.
Buda uydu resmi.Mesafe 100 mtye kadar olabilir 2 kayalık arası.LAkin dikkat ceken bir noktada oradaki düzlüğün ortasında sanki kayalık bir yer var.Normalde kayalık yok tarla dümdüz.Belkide alt kısımda mahzen tavanı,kapak vs olabilir onun beyazlıgı.
Buda kayalıkların baktıgı o düzlük alanın resmi.
Burada zeminde 2 oda veya mahzen benzeri birşey oldugundan şüpheleniyorum.