Madde 6 :(kare çerçeve içnde çarpı işareti)
DEFİNECİ kardeşim işaretlerin
bulunduğu yerin yüksek rakımlı yer
dediğinize inanıyorum. bu tip
çerçeveler genelde görünümü
muhteşem yükseklikte olur.
..........(İŞÇİLİĞİ ÇOK ZORDUR)
başına bela açarsın.resmi yaparım
deme sakın yapmak istesende.resmiyetin
yarıda kalır yani bıraktırırlar
Kaya mezarlıkları, yazılı, resimli ve kabartmalı kayalar, resimli mağaralar, höyükler, tümülüsler, ören yerleri, akropol ve nekropoller; kale, hisar, burç, sur, tarihi kışla, tabya ve isihkamlar ile bunlarda bulunan sabit silahlar; harabeler, kervansaraylar, han, hamam ve medreseler; kümbet, türbe ve kitabeler, köprüler, su kemerleri, su yolları, sarnıç ve kuyular; tarihi yol kalıntıları, mesafe taşları, eski sınırları belirten delikli taşlar, dikili taşlar; sunaklar, tersaneler, rıhtımlar; tarihi saraylar, köşkler, evler, yalılar ve konaklar; camiler, mescitler, musallalar, namazgahlar; çeşme ve sebiller; imarethane, darphane, şifahane, muvakkithane, simkeşhane, tekke ve zaviyeler; mezarlıklar, hazireler, arastalar, bedestenler, kapalı çarşılar, sandukalar, siteller, sinagoklar, bazilikalar, kiliseler, manastırlar; külliyeler, eski anıt ve duvar kalıntıları; freskler, kabartmalar, mozaikler, peri bacaları ve benzeri taşınmazlar; taşınmaz kültür varlığı örneklerindendir.
Bir beni yazmamışlar. Bu madde yürürlükte kaldığı sürece, Kültürel değerlerimize başkalarının veya başka ülkelerin sahip çıkmasının önlenebileceğini düşünemiyorum. Metin ustam yarım bıraktırdıkları halde bari yapılan masrafları bari iade etseler.