İşaret mi güncel mi? | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

İşaret mi güncel mi?

sneder

Kullanıcı
Bugun bölgeye gittiğimde çevrede yüksek olması dikkatimi çekti. 20 30 metre kadar ormana girdiğimde aşağıdaki resimdeki kazılmış bir yer gördüm. Çevrede dolaşırken ne olduğunu bilmediğim içi oyulmuş bir taş buldum. Orası dışında da kayayı bırakın. 1 tane sektirmeye taş yoktu.

Ekli dosyalar

• 1000043893.jpg
    1000043893.jpg
    300.5 KB · Görüntüleme: 19
  • 1000043899.jpg
    1000043899.jpg
    676.5 KB · Görüntüleme: 20

_Trakyalı_

Vip Üye
Bugun bölgeye gittiğimde çevrede yüksek olması dikkatimi çekti. 20 30 metre kadar ormana girdiğimde aşağıdaki resimdeki kazılmış bir yer gördüm. Çevrede dolaşırken ne olduğunu bilmediğim içi oyulmuş bir taş buldum. Orası dışında da kayayı bırakın. 1 tane sektirmeye taş yoktu.
Taşın insan eliyle sekillendirildigi açık.
Hangi amaçla kullanildigi tartışılır. Bir çok amaca hizmet etmis olabilir. Ağırlık, şu bu v.s.

Hatta zorlarsan Prehistorik kiyi toplumlarında serpme ağlarda kullanılan batırak taşına kadar gider konu..

Çünkü tarihi, m.ö.4 bine kadar giden bir yerde dolaşıyorsunuz.

İzinsiz kazılar illegaldir. İllegal işler hoş değildir.
Çukur açıp bırakmak yine, afedersiniz eşşekliktir.
İnsan düşer, hayvan düşer..
Madem açtın bi zahmette kapat kardesim.
Her taşın altını, yanını kazabilecek enerjisi hic bitmeyen bir güruh var ormanlarda.
İşin garibi, orası eşelenmiş diye, var demek ki bir şey diyerek ikide ben eşeleyim diyen ayrı bir üstad gurubu da var.
Kale almayalım.

Doğada ayak izimizden başka bir iz bırakmayalım.

Rast gelsin.

Brandit

Kullanıcı
Bir sonraki işlemini özellikle kayalık alan ile solunuzda kalan killi toprak alanı arasında bulunan kısımda bir önceki mesajda yazdığım bitkileri bulmanız. Bu bitkilerin dışında çam ağaçlarında Çatal çam veya şapkalı çam araştırmanız. Bu çamlardan herhangi birinin dib kısmına dayatılmış kaya var mı yok mu buna dikkatle bakmanız gerekir. Sığır otu bitkisi yani mezar çiçeğine denk gelmemeniz imkansızdır. bu ihtimallere dayalı olaraktan ilk sağ veya sol alanınız mezar çiçeği bitkisine sahip olmalı. Atladığınız çok alan mevcut malesef.
Merhabalar üstadım sizinle özel görüşme şansım olur mu ?

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Merhabalar üstadım sizinle özel görüşme şansım olur mu ?

Malesef özelden iletişim veya destek almıyorum vermiyorum da. Kişisel algılamayın lütfen tamamen kapalıyım o konuya. Varsa yardımcı olabileceğim bir durum buradan müdahil olurum biizniALLAH. Selametle 🤚

Brandit

Kullanıcı
Malesef özelden iletişim veya destek almıyorum vermiyorum da. Kişisel algılamayın lütfen tamamen kapalıyım o konuya. Varsa yardımcı olabileceğim bir durum buradan müdahil olurum biizniALLAH. Selametle 🤚
Teşekkür ederim üstadım .13 metrelik tarihi bir kuyuda çalışmam var ancak su damarına denk geldiğim için maalesef kitlenmiş durumdayım .Kullandığınız nickten ötürü doğuda olduğunuzu düşündüm ve belki özel görüşebiliriz düşüncesiyle size yazmak istedim .

Reedmann

Vip Üye
İçinde bir miktar toprak olur Tarlada görmüştüm Ne amaçla yapıldığını bende bilmedim

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Yün eğirmek için kullanılan ortasında çubuk sokulu yünü iplik yapmakta kullanılan bir aparat olduğu kanaatindeyim...

dardanos

BAKMAKMI GÖRMEKMİ ????...
Super Moderatör
Sadece şunu sormak isterim bu alttaki kurşunmu

Ekli dosyalar

• 1000008443.png
    1000008443.png
    607.1 KB · Görüntüleme: 4

pelteks

Kullanıcı
A
Ağırşak diye internette aratırsanız bu ve çeşitlerinden bulabilirsiniz

Üst Alt