iki delik arası 10 cm ve yakın delik ile kare arası 15 cm.Bu taşın sağ tarafında bir mezar var
Delik ile kare arasını bir ölç bakalım ne çıkacak
ustam bahsettiğin gibi kuru dere yatağından girdim ve yukarıya doğru ilerledim.Biraz yukarıda sağdan ve soldan gelen iki kuru dere yatağı birleşiyor.Tam ortası tümsek ama çok dik.Üstüne çıkıp biraz inceleme yaptım.İki noktada kurcalanmış gibi izler var.Çok küçük çukurlar vardı üstü toprak ve yaprak kaplı.Bir metrelik sopa soktum rahatça girdi deliğe doğru.Ama bahsettiğin gibi şelaleye benzer bir yer göremedim.Ancak en tepede kayalık bir alan buldum.Köylüler su deposu yapmışlar.Fakat orman çok kurcalnmış.Her yerde kesik dallar ağaçlar vardı.Hatta birisi bir çömleği patlatmış ortasından dibine kadar olan kısmı kalmıştı.Onuda öylece atmışlar.Diğer resim ve videoları paylaştım ustam.İncelersen çok sevinirim.Bu yerden bize bir şey çıkarmı bilmiyorum.alanda yüzeyde 5 mezar daha var gibi duryor, haricen kalp var 3 gen var kıymetli mezar diyor, kalbin ortadan çatlak oluşu tuzak lı olduğunu söylüyor, bahsetdiğin dere aşada olması gerek zaten, hafif den kıvrımı vardır sonra düzleniyor şelale gibi bri yerden döklüyor dokülmeden önce şelale başında mezar var , birde şelaleye gelmeden daha yukarda dereyle kuru dere yada eski bir patika da olabillir kesişdiği nokdayı iyi etüt etmelisin... kıymetli yerleri yazdım nerye bakacağını...
Ustam peki soygun yemişmi yememişmi nasıl anlayabiliriz?Bu gömünün son işareti ne olabilir nerede olabikir peki?Ayrıca bu işten anlayan kimse yok çevremde.Nasıl yapacağım?Uydudan nasıl bakılıyor ustam?definede yol su kuru dere çatalları büyük önem arz ederler, çünki kaybolmayan nokdalardır, tabiyta karşı bu yüzden miheng taşları diyebilliriz bunlara, sağlam bir cihaz yardımı almalısın, ve işden anlyan tecrübeli birne ihtiyacaın olacak, çünki bu tip yerlere sağlam gömü yapılır hem zordur hemde tuzaklıdır, dönem soygunu yemediyse şayet bilki sıf zorlu ve tuzaklı oluşudur, 2 ci tavsiyem ise kurcalanmış yerden hayır gelmez, almadılarsa bile misal yardımcı işaretleri kırmışlardır, bu durumda sadece uydudan bakdırmak kalır geriye, oda 20 mt gibi farkla bakar...
Teşekkürler hocam.BENDEN PAS BİŞEY YAKILIYAMADIM SİZİDE YORMAK İSTEMEM BAŞKA BİR NOKTADA İŞALLAH YARDIMCI OLABİLİRİM