Işaretli kayalar | Define işaretleri ve anlamları

Işaretli kayalar

karanar

Kullanıcı
Bu günkü gezintimden edindiğim görselleri sizlerle paylaşmak istedim. bu ilk kayayı referans olarak aldım. sunak sadece bu kayada var. alttaki resimler çevre resimleri, sunak kanalı karşısında dörtlü meşe ağacı var. bölgede sadece o ağaç kümesinin etrafında ot bitmiyor. bölge bir tepelik. ön tarafında oynanmış ama açılmadığını düşündüğüm tümülüs var. tepe bölgeye en hakim noktada yer alıyor. izlernimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

aşağıdaki resimler, üstteki referans kayamızın en fazla 15 - 20 metre etrafında olan yerlerdir.

aşağıdaki son üç resim 100 metre yukarısında ve deprem yada doğal afet sonucu gibi bir nedenle yuvarlanmış taşlara benziyor.

arazi şahıs arazi olup, Ankara bölgesinde. emin olduğumda gerekli izinler için başvuru yapacağım tabiki. sadece murç izleri ve bir tane sunu çanağı buldum. gariban mezarı olmasından endişeleniyorum. fakat bölge komple bir mezarlığı andırıyor.

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı
Cevap: Işaretli kayalar

güzel bir mezarlık alanı

karanar

Kullanıcı

sunak bu kayada. ilk resimdeki farklı sunak yada doğal. yanındaki kaya bu.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

resimde çöküntü yapan yerde boşluk kontrolü yapar isen sana neden orda çöküntü olduğunu anlama şansı doğar, sonrasında da değerli bir şey olup olmadığını mak.ina ile teyit etmeyi deneyebilirsin. başarılar.

karanar

Kullanıcı

başlamadan ilk önce; bu kayaların buraya sonradan mı geldiği yoksa geldikten sonra mı işaretlendiğini anlamaya çalıştım. ama başaramadım. sanırım sonradan yapıldığını varsayıp çalışma yapıcam.teşkkürler. bölge çok geniş bir de üst tepe var orayı daha araştıramadım.

ankara

Güvenlik
Kullanıcı

çok geniş bir mezarlık alanındasın yakınlarda buraya bakarak büyük bir yerleşim lanı oldugunu söyleyebiliriz gördügüm kadarıyla alan çevresi tel örgüyle çevrilmiş koruma altına alınmış bölge olmalı.

FENERLi

Vip Üye

Çalkaya arkadaşıma ben katılıyorum ama biraz daha uzaklarda olması lazım başlangıç yeri diye düşünüyorum.

ASİAVCI

Kullanıcı

SARI CERCEVE İÇİNDE İYİBİR ARAŞTIRMA YAP

karanar

Kullanıcı

teşekkürler ustalar. bölge koruma alanı değil ama yine de hassasiyetle davranıcaz. tabi. asiavcı ustanın işaretlediği kayanın sol tarafında ot bitmeyen ağaç kümesine yönlendiriyor işaretler bizi. sanırım oradan başlıcaz.

karanar

Kullanıcı

konu güncel ustalar.

Üst Alt