Işaretli kayalar | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Işaretli kayalar

cantar

Kullanıcı
Cevap: Işaretli kayalar

arkadaşlar gerekeni söylemişler eski bir mezarlık alanı zengin fakir Allah bilir

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı

Pratik yapmak, gözlemlemek için çok elverişli bir yer. Zamanın çok ise uğraşmaya değer bir yer. Ama maddiyat kaybına yol açabilir. Ustalar yol göstermiş. Bende acizane 3.resimdeki küme ağaçlarındurumunu beğendim . Orda bi boşluk uygula derim. Malûm yerin altı muamma ama kimbilir belki şansının döneceği an gelmiştir. Kolay gelsin. :p

karanar

Kullanıcı

Pratik yapmak, gözlemlemek için çok elverişli bir yer. Zamanın çok ise uğraşmaya değer bir yer. Ama maddiyat kaybına yol açabilir. Ustalar yol göstermiş. Bende acizane 3.resimdeki küme ağaçlarındurumunu beğendim . Orda bi boşluk uygula derim. Malûm yerin altı muamma ama kimbilir belki şansının döneceği an gelmiştir. Kolay gelsin. :p

dibinde ot bitmeyen ağaçlıkta boşluk alıyorum, takribi 2 metrekare kadar, saolasın usta...

karanar

Kullanıcı

teşekkürler lacivert ustam, bölgededeki en belirgin işaretler o kayanın ve yanındaki kayanın üzerinde. fakat '' u '' işaretini farketmemiştim. bölge bana yakın 7-8 km :p bu da benim bu seferki şansım oldu. o kayanın güneyinde de ot bitmeyen ağaçlık var,

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı

ustalarımız yeterli yorumda bulunmuşlar ama ilgisiz kalmamak adına ,şu tavsiyelerde bulunabilirim.
ustalarımızın işaret ettiği bir kaç kaya harici çok sıradan gariban mezarları.işaretli olanlardada zayıf bir ihtimal. zihinde acaba sorusu kalmaması için gelmişken kontrol edelim türü.kazıya değerde bir yer değil.
böyle bir mezarlık alanının çevresinde mutlaka ,zengin kişilere ait oda mezarlar yığmalar vs. olur. o alana tespit edilip onların üzerine yoğunlaşılmalı. tavsiyem budur. sağlıcakla.

karanar

Kullanıcı

ustalarımız yeterli yorumda bulunmuşlar ama ilgisiz kalmamak adına ,şu tavsiyelerde bulunabilirim.
ustalarımızın işaret ettiği bir kaç kaya harici çok sıradan gariban mezarları.işaretli olanlardada zayıf bir ihtimal. zihinde acaba sorusu kalmaması için gelmişken kontrol edelim türü.kazıya değerde bir yer değil.
böyle bir mezarlık alanının çevresinde mutlaka ,zengin kişilere ait oda mezarlar yığmalar vs. olur. o alana tespit edilip onların üzerine yoğunlaşılmalı. tavsiyem budur. sağlıcakla.

yorum için teşekkürler usta. ben de buranın çok değerli olduğunu düşünmüyordum taki üçgen oymayı görene kadar, gece olduğu için fotolayamadım, yarın sabah atıcam fotoları inşaallah. öngörünüz oldukça başarılı. bu bölge bir tepenin eteği, tepede oldukça büyük kayalar var. büyük başlar sanırım orada :) daha orayı gezemedim, hem yeni çubuklarımı denemek hemde yeni ekibimi alıştırmak için buradan başladım. sevgiler...

Gitti

Kullanıcı

İlk resimdeki ağaç grubu ermeni işi üçleme gibi görünüyor.
Çivi varmı agaclardan birinde?
Ayrıca alan mezarlık alanı.
Ersan ustanın cıbıklardan bir çift alıp sal araziye.))
Buranın suyu varmı yakında?Dere ırmak vs.

karanar

Kullanıcı

İlk resimdeki ağaç grubu ermeni işi üçleme gibi görünüyor.
Çivi varmı agaclardan birinde?
Ayrıca alan mezarlık alanı.
Ersan ustanın cıbıklardan bir çift alıp sal araziye.))
Buranın suyu varmı yakında?Dere ırmak vs.

usta, oradaki ağaç guruplarının hepsi gurup gurup, ücerli beserli ve hemen hemen hepsinin ortasında işaretsiz büyük kayalar var, ne bir çivi nede haç işaretine rastlayamadık, mezarlık alanı doğru, benim çubuklar semazen misali dönüp duruyor :) kuru bir dere var batı tarafında. 100 metre alt tarafında tümülüs olduğunu düşündüğüm bir yar var. tepeden daha çok uçurum gibi. üstten 3 deneme yapılmış ama başarısız. doğal işaretler çok var. üçgen taşların neredeyse hepsinin doğu yada batı yönü kırık.

Üst Alt