işciliği güzel yuvarlak oyma!

Kervan07

Vip Üye
videyada 2:28-32 saniyede mezar odası girişi kendisinin ckacagına inanıyorum deniliyor ondan ordan olmazdedim

odanın köşesini duvarına dek gelinir ama en az 10 metrede

har işte vardır bi hayır uyku tutmadı forma gireyim dali dedim bu saatte yazmış oldum aga
videoda odanın olduğu bölge demek istemişim aslında. size katılıyorum en az 10 metre hatta daha derin olabilir. dağdan aşağıya inerken muhtemel giriş olacak emareler gözüme ilişti fakat zaman kısıtlıydı. birazda mimli bir bölge olduğu için bir an önce gitmek istedim.
benide uyku tutmamıştı :)

Kervan07

Vip Üye
Emeğine saglık ustam,Doyurucu video olmuş..
Zengin bir mezara benziyor,
Videoyu seyreden Arkadaslar için,bir fikir vereyim..yön vermeyen oymalarda,oymaya su doldurulur ve taşan kısmı istikameti yönümüz olur..
Fakat sizin oymada yön veren kısımları vardır,ve bu kısım fazlasıyla Abartılarak gizlenip Karambole getirilmiş..
Oymanın ağız Çeperinde işaret parmağın sığacağı veya serçe parmağın sığacak şekilde küçük oymalar var,işte bu parmağın sığacağı delikler bize Mezarın yönünü verebilmekte..
Mezar oymaya çok çok yakındır...
eyvallah ustam sizde sağolun🤝 güzel ve faydalı bilgiler için teşekkür ederim

özgürXdaglı

Vip Üye
bakıpta görmeyi bildikten sonra ve birazda arazi yapısını takip etmeyi elinle koymuş gibi bulunur du aga

ama yer mimli olunca hiç gerek duyulmuyor gezip görmek bile insana zevk veriyor ama

calışma yapılacak yer müsayit olacak aga sabah başlıcan hava kararana kadar calışacan yazın gözünü seveyim kur cadırı yoruldun çayını iç dinlen

KOMAGENE

Kullanıcı
videoda odanın olduğu bölge demek istemişim aslında. size katılıyorum en az 10 metre hatta daha derin olabilir. dağdan aşağıya inerken muhtemel giriş olacak emareler gözüme ilişti fakat zaman kısıtlıydı. birazda mimli bir bölge olduğu için bir an önce gitmek istedim.
benide uyku tutmamıştı :)
asla
oyle olması için mihrap yada oyuğun yan kayada olması lazım burdaki işaret bağlı olduğu kayayı işaret ediyor
diğer işaretler için söylenen sırtını ver şu adım kadar ilerle savını kabul edebilirim yalnız bu tür oyuklar bulundukları kayayı işaret eder
bir oyuksa bir oda iki ise iki oda içinde murç işareti varsa başka birşey ifade eder veya iki oyuk kanalla bağlıysa başka birşey

Kervan07

Vip Üye
asla
oyle olması için mihrap yada oyuğun yan kayada olması lazım burdaki işaret bağlı olduğu kayayı işaret ediyor
diğer işaretler için söylenen sırtını ver şu adım kadar ilerle savını kabul edebilirim yalnız bu tür oyuklar bulundukları kayayı işaret eder
bir oyuksa bir oda iki ise iki oda içinde murç işareti varsa başka birşey ifade eder veya iki oyuk kanalla bağlıysa başka birşey
valla ustam kazıp görmek lazım aslında :D benim bölgemde olsa detaylı keşif yapardım. teşekkürler faydalı bilgiler için

Deli Fırat

USTA
Super Moderatör
Gardaş bu zirve dediğin yerin arka tarafını göreydik iyiydi

Üst Alt