Kalp işareti | Define işaretleri ve anlamları

Kalp işareti

A21MEDLi

Vip Üye
Cevap: Kalp işareti

kalp işareti genelde dere yatağında ama sol tarafında olur, kalbin her zaman sivri ucuna bakılır veya yön veren yanındaki diğer objeye bakılır. Sivri uç tarafı genelde bayan mezarı verir.
Bu mezar dere çatalında yığma şeklinde olabileceği gibi,karşılıklı dere yatağındaki çakıl öbeğide mezarın yerini verir.
İşaretin olduğu yerden dereye doğru gidildiğinde takriben 300 ile 350 adım arası bir mesafede dere ikiye ayrılır, 40-50 adım sonra tekrar birleşir dere,ortada adacık oluşur, o adacıktaki tek dikme,ağaç veya sal taş hedeftir. Eğer ağaç varsa ağacın dibindedir.
Burada anlatmaya çalıştığım bayanın emanetidir,suya uzak gömülmez,daha sonra derenin omega yaptığı yerde önemlidir ve bu adacığa yakındır,bu kavisin yani omeganın ucunda yarısı gömülü yarısı dişarıda armuda benzeyen bir taş vardır ikinci emanette buradadır.Kalbin parasını bulamasanızda güzel değerli eşyada verir.

HÜDAİ

Kullanıcı

Güzel bilgi usta eline sağlık teşekkürler

light_celal1

Kullanıcı

medli ustam armut taşı bilmiyordum ellerin dert görmesin

enver

Kullanıcı

Selamun Aleykum !Usta teşekürler paylaşımınız ve bilgileriniz için!Benim en son açtığım konumda aynısı anlatığınız vardır.adacık de var armuta beğenzeyen kaya da var.kalb ise de var yanlız resimlerimde yok o işte birde diğeri ise o kalb bu derenin gelen suyu getiren nehirdedir.mesafe ise yaklaşık 500mt civarıdır.kalb nehirin tam ortasındadır.yani kaya oyulmuş ve ortasında kalb şekli oluşmuştur..kayanın kendisi kalb değil kayanın ortası kalb.teşekürler!

A21MEDLi

Vip Üye

benim öğrendiğim gördüklerim ve tespitlerim doğrultusunda konuşursam,işarete sadece işaret gözüyle bakmayın,araziye uyarlamaya çalışın,bu uyarlama size hedefi direk buldurmayabilir.fakat başkaları hedefe 1km yaklaşmışken,sizler hedefe 100 mt yaklaşmış olursunuz bunu bilmiş olun..

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

çoğu kez rum yada ermenilerin gelipte işarete bakıp malımız duruyor demesi bizim hedefe 100 metre yaklaşamadığımızdan olsa gerek okadar yaklaşssak o malı bizimkiler orada bırakmaz

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

medli ustam yine döktürüyorsunuz. deneyim konuşmuş ustam. eliniz dert görmesin. sağolun... güzel paylaşımlarınıza lütfen devam edin. saygılar.

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye

Güzel bilgi
Güzel paylaşım
Ellerinize sağlık ustam:rolleyes:

SEVALİ

Kullanıcı
Günaydın.

Başka bir siteden alıntıdır bu örnek doğru ve uygunmudur ?

ALINTI.

TRUVA

Admin

İlave olarak adacıkta bulunan kayada işaret olacak.bu işaretin çeşidi önemlidir.Haçmı,çarpımı vs.işaretin çeşidine göre malın yeri farklı yerdedir.

Üst Alt