Kasa Nasıl Anlaşılır. | Define işaretleri ve anlamları

Kasa Nasıl Anlaşılır.

Yanlızefe

Çırak
Kullanıcı
Selâmün aleyküm ustalarım. Biryerde kasa olduğu nerden anlaşılır? Ne gibi yerlerde olur.mezarın takriben ne kadar uzağında olur.ne tür işaretleri olur.bilgilerimizi bu başlık altında paylaşsak olurmu.kalın sağlıcakla

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Yanlızefe sitede takip etmişsindir ersan ustamızın konularında çok güzel örnekler var malum kasa taşta olur ve mezara yakın olur her mezarda kasa olacak diye bir saplantıyada düşmemek lazım yerin ve zeminin uygunluğuna göre değişir taşı oyarlar içine bade koyarlar ağzınıda horasanla sıvarlar zaman içinde bir çoğu bakınca kendini belli eder çok ustaca yapılmış olanlarıda poçöz belli eder dökersin taşın üstüne kaynamaya başlayan yerin horasan olduğunu keyifle izlersin kolay gelsin...

Yanlızefe

Çırak
Kullanıcı
Yorumun için Sağol ustam @ersan ustanın kasalarını ve forumdaki konuları dikkatlr takip ediyorum ustam mesela ustaca yapılmış farkedilmeyen bir kasanın kasanın yanında " x" murc izi,kesik vs. Olurmu ?

ersan

Vip Üye
Yorumun için Sağol ustam @ersan ustanın kasalarını ve forumdaki konuları dikkatlr takip ediyorum ustam mesela ustaca yapılmış farkedilmeyen bir kasanın kasanın yanında " x" murc izi,kesik vs. Olurmu ?
ustam cok yakinda yolum duserse cok ustacasina yapilmis bir kasa resmi cekecem

osi

Kullanıcı
Bu yazdıkların öyle okumayla. Qlacak. Şeyler degıl. Arazıye çıkman lazım. Tecrübe ve dıkkatlae bakmayla. Olur. Bu konuda ustaların. Çok guzel. Deneyım ve tecrubelerı var Yararlanmak lazım.

Yanlızefe

Çırak
Kullanıcı
Bu yazdıkların öyle okumayla. Qlacak. Şeyler degıl. Arazıye çıkman lazım. Tecrübe ve dıkkatlae bakmayla. Olur. Bu konuda ustaların. Çok guzel. Deneyım ve tecrubelerı var Yararlanmak lazım.
Ustam iyi diyon güzel diyonda. Ben zaten Toroslara yakın bi köyde yaşıyorum dağ bayır geziyorum.ama önce bilgi sahibi olup sonra fikir sahibi olmamız lazım.şimdi ben ne aradığım bilmeden gezeyim. Belkide gezdiğim yerlerde denk geldi ben farkedemedim. kendi tarlamizda yıllarca dedem ekmiş dikmış.gölgesinde yemek yediği tarladaki taştaki haçı gormemisler. Ben gösterince hayretler içinde kalıyorlar.demem oki önce öğrenmek lazım. Şahsi kanaatim.

Son düzenleme:

Yanlızefe

Çırak
Kullanıcı
bu iş için gerekli olan şeyler önce acaip bi merak, mantık ,tarih,matematik,mimari, Arkeoloji,kimya fizik, çubuk olayı, hayal gücü, (daha sayamadigim birçok konu var.) şahsi kanaatim en önemlisi usta biriyle dolaşıp onun bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak.bol bol akil asindirmak ve koylu cocugu olmak,(mesela ersan ustanin yumurta gibi taslarinin oldugu konusunda @ikizceli ustam demiski taslari ucundan koparmak daha mantikli) eger biz bunun mantığını anlamazsakk abbasin kör kazı gibi düşünürüz. öğrenmenin sonu ve yaşı yok ustam.burda ustaların işçilik olduğunu söylediği ve çizdiği taşlardan abartisiz söylüyorum binlerce gördüm.ama bilmiyordum.hepsi doğal zannediyordum.şimdi bi kamyon lafı niye ettim usta demişki bu böyle olmaz gezeceksin.bu ise merak salan herkes bunu bilir.önyargılı insanlara tahammül edemiyorum buda benim zaafım.bende ustalarimizin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak adına bu konuyu açtım.saygilarimla.

Üst Alt