kaya neden beyazlatılır?

Kervan07

Vip Üye
ustalarım burası yine eski uygarlıkların mezarlık alanı..eski konularımda paylaştığım kartla kaya ve yılan kayanın arkasındaki düzlük arazidedir..

uçuruma bakan bazı kayaların bilhassa dikili kayaların tepeleri bir tas büyüklüğünde beyazlatılmış..

belki ustalarımız bu konuda bizi aydınlatabilir..

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Cevap: kaya neden beyazlatılır?

kaya neden beyazlatılır bilmem ama beyazlığın altındaki kırmızılıklar ermeni işidir. taşlar bilerek boyanır diyen üstadllarımız vardır. bunun bir teknik olduğunu söylerler.

ama fikrimi soracak olursan heryer diğer renkte sadece orası beyaz ise ben onu başı kel bir tepe diye yorumlardım. cevrede bunlardan varsa beyazlaştırılmış yer varsa başka bilemem

Süper Usta

Yasaklı
Yasaklı

bu tür kayalarda her çeşit işaretı müthiş derecede ustalıkla saklama ımkanın var ha bunları herkes görebılırmı kesınlıkle hayır zaten herkes görebılseydı şu an oldugun yer köstebek yaşam alanı gıbı olmuş olurdu bır çok işaret yarı dogallıga benzetılerek yapılmış ve suretler en çok göze batan unsurlar ve baktıkları alanlarda tabıkı çok önemlı bu mevkılerde hangı medenıyetler yaşamışlar acaba bu işaretşlere göre roma ermenı ve rum gidişatına benzıyor

impossibleman

Kullanıcı

İşaretlediğim yerde Küçük bir üçgen var sanırım. Şahsi kanaatim burada bir mahsen olabileceğini düşünüyorum. Giriş Alt tarafda olabilir ama bu taşın olduğu yerde havalandırmayı andırıyor bana. Bu beyaz yere boşluk testi yaptınızmı acaba. Sanki altı boş gibi :)

Kervan07

Vip Üye

kaya neden beyazlatılır bilmem ama beyazlığın altındaki kırmızılıklar ermeni işidir. taşlar bilerek boyanır diyen üstadllarımız vardır. bunun bir teknik olduğunu söylerler.

ama fikrimi soracak olursan heryer diğer renkte sadece orası beyaz ise ben onu başı kel bir tepe diye yorumlardım. cevrede bunlardan varsa beyazlaştırılmış yer varsa başka bilemem

evet ustam bir çok kaya bu şekilde.. sadece uçuruma bakan kayaların üstü beyazlatılmış. bir hat şeklinde,batıdan doğuya kadar uzanan kayaların üzeri beyazlatılmış. sanki tabela görevi yapmışlar..

ustam benim gözlerim sizinki gibi keskin bakmıyor..timsah ve kablumbağa göremedim fakat deforme olmuş binek taşına benzettim. siz daha iyi bilirsiniz
yorum için teşekkürler ustam

Son düzenleme:

Kervan07

Vip Üye

bu tür kayalarda her çeşit işaretı müthiş derecede ustalıkla saklama ımkanın var ha bunları herkes görebılırmı kesınlıkle hayır zaten herkes görebılseydı şu an oldugun yer köstebek yaşam alanı gıbı olmuş olurdu bır çok işaret yarı dogallıga benzetılerek yapılmış ve suretler en çok göze batan unsurlar ve baktıkları alanlarda tabıkı çok önemlı bu mevkılerde hangı medenıyetler yaşamışlar acaba bu işaretşlere göre roma ermenı ve rum gidişatına benzıyor

ustam burda yaşamayan uygarlık kalmamış!
Bu bölgede sırayla Etiler, Frigyalılar, İyonlar, Lidyalılar,İraniler, Makedonyalılar, Selefuküsler, Romalılar, Araplar, Selçuklular, Hamitoğulları ve Osmanlı Devleti!

evet burası baki bir yer. köylülerin çoğu bimez burda eski uygarlıkların mezarı olduğunu.köye gelen her defineci mağaraları veya burdan uzakta bulunan dağlara tepelere giderlermiş..burda ben dahil kimse çalışma yapmadı.zaten yapmayıda düşünmüyorum.burdaki gizem hoşuma gidiyor.burda bilgi toplamak ve köyümüzün tarihini öğrenmek istiyorum.

sizin gördüğünüz işaretleride görmek isteriz eğer bizimle paylaşırsanız.
güzel yorum için teşekkürler

KANAS_USTA

Vip Üye

harbıcı ustamızın alıntı yaptıgı resımde gorulen papazın altına muhakak bakınız,
asagıdakı tarla duzunde tek basına duran bır kaya varmı bakınız
tatıldeyım kardesım konuyu genel baslıklar altında cok guzel ozetlemıs o cercevede bakınız
soylenecek cok sey var ama papazı ıhmal etmeyınız.
not: papazın net bır makına ıle detaylı fotosunu almayı da unutmayınız sonra lazım olacaktır.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kervan07

Vip Üye

İşaretlediğim yerde Küçük bir üçgen var sanırım. Şahsi kanaatim burada bir mahsen olabileceğini düşünüyorum. Giriş Alt tarafda olabilir ama bu taşın olduğu yerde havalandırmayı andırıyor bana. Bu beyaz yere boşluk testi yaptınızmı acaba. Sanki altı boş gibi :)

ustam eğer üçgen varsa dediğiniz doğrudur mahsen yakınında veya olduğu kayadadır..belkide fotoda yanılmadır bilemeyiz..bir çok kez resimle aynı olmayan işaretler gördüm.

bu ölçülerde aynı bölgede üçgen oyma görmüştüm hatta forumda da paylaşmıştım. bu üçgende doğru çıkabilir..tekrar gidersem resimlerim.

teşekkürler yorumlar için sağolun varolun

Kervan07

Vip Üye

harbıcı ustamızın alıntı yaptıgı resımde gorulen papazın altına muhakak bakınız,
asagıdakı tarla duzunde tek basına duran bır kaya varmı bakınız
tatıldeyım kardesım konuyu genel baslıklar altında cok guzel ozetlemıs o cercevede bakınız
soylenecek cok sey var ama papazı ıhmal etmeyınız.
not: papazın net bır makına ıle detaylı fotosunu almayı da unutmayınız sonra lazım olacaktır.

kanas ustam sizi tekrar aramızda görmek bilhassa konuma yorum yapmanız beni çok onure etti..verdiğiniz değer ve gösterdiğiniz ilgiden dolayı size çok teşekkür ederim..

yazdıklarınızı mutlaka dikkate alacağım..
harbici ustamın özetlediği kayanın arkası sanırım sizin bahsettiğiniz papaz.doğrumudur ustam?
tekrar teşekkürler saygılar kanas ustam:)

Üst Alt