kaya neden beyazlatılır? | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

kaya neden beyazlatılır?

Kervan07

Vip Üye
Cevap: kaya neden beyazlatılır?

szrrv.jpg

kaplumbağa ve sırtındaki yavrusu doğa her ne kadar çok yıpratmışsada yinede belirgin ....
burada mahzen ve birden fazla mezar alanı var işleri taş ve kayaları kaldırmak sureti ile sonuca ulaşmak

kaplumbağanın gözünüde beyazlatmışlar taşların tepelerine kuş kuşlar kondu sonrada pisledide pislikteki asit beyazlattı da beyazladı diyecektim onu görünce o sözümü yutmak mecburiyetinde kaldım...

birden fazla kaplumbağa mezar var..

evet ustam size canı gönülden katılıyorum.bir çok değerli mezar var..burayı ben müzeye bildirecem..inşallah devlet sahib çıkar.

Kervan07

Vip Üye

Bence kanas ustanın yorumundaki papazın baktığı tarla içerisindeki kayalar bunlar diye düşünüyorum.

malesef orası değil. sizin gösterdiğiniz tepedeki kaya mezardır.resimlerini müsait olunca ekleyecem.

ilk sayfadaki son resim papazın baktığı yer.

yorum için teşekkürler

Kervan07

Vip Üye

muhterem kardeşim,ustalarımız ,bulgulara işaret etmiş.senin merakın ,kayaların beyazlığı ise,insanlar tarafından değilde kayaların yapısından olmalı. dikkat edilirse yer yer bütün kayalarda beyazlık görünüyor. eğer bir noktada bir figür olarak(kuş,balık vs. gibi) karşımıza çıkarsa ,ancak onu değerlendirmeye almalıyız.
ayni şey topraktada karşımıza çıkabilir. kat kat farklı renklerde,bazen yumuşak bazı sert ,çeşitli katmanlarda görürüz.buna insan eli değmiş diyemeyiz. ancak bir simetri ,anlam vereceğimiz,bir şekil var ise onu kabul edeceğiz,başarabilirsekte değerlendireceğiz.
sağlıcakla ALLAH a emanet olunuz.

kayalar özellikle beyazlatılmış. her kayanın tepesinde yok.ilk yorunlarımda da belirttiğim gibi yalnızca uçuruma bakan kayaların tepeleri beyazlatılmış!

bu kayaların arkasındaki hiç bir kayada bu tarz özellik yok. sadece bir üçgen kaya aynı sistemle sarartılmış..

doğal olsaydı eğer, kayaların herhangi bir yerleri beyaz olurdu. daha öncede dediğim gibi bir hat gibi uzanan dikili kayaların tepeleri beyaz..

mezarlık alan göstergesidir.

Kervan07

Vip Üye

MERHABA kervan07 usta cokm yakininda bir kasn var en uzak 5 metre etrafinda bilesinki yuzde yuz kasan cok yakininda ayni benimde bir yerim var o akca yer horasan diye kirdim kasasi 3 mt guney dou da cikti tarafinda etraflarinda kapali kaya mezarlarin var gaet cok dikatli bakin etraflarina.mujdesi uzakta deyildir ustam.yakinlarinda bir kilse olabilir cok uzaklarda deyildir kilsen ustam hic dikatini cektimi 3 cok yasli ac ,,muska gibi,,olsun 500mt bu beyaz yerden sonra eyer arsa o yeri iyi bir incele.

ya ersan ustam senin yorumlarına hastayım valla:) senin yorumlarını okuyunca insan heyecan yapıyor..hemen sonuca gidiyorsun maşallah..

burda ağaç hiç yok desem yeridir..yer komple kayalık..varsada kesmişlerdir.

burayı ben müzeye bildirecem gidince.o yüzden ben burada hiç bir şeye ellemek istemiyorum.

yorum yapan tüm ustalara saygılar teşekkürler

ersan

Vip Üye

merhaba kervan07 usta iyi bir arastirma yap bak gureceksin o yerde nekadar cok kaya mezarlarin var ben o senin koydin resimde bilem kaya mezarelarin var .ustam bul bir bosla giden cubuk bak gureceksin etrafin mezarlik icinde . --aklini kulan --.

Kervan07

Vip Üye

karşıda görünen çizdiğim yumurtaya benzer tepenin resimde görünmeyen sağ tarafındaki bitim yeri uc kısmı) dik uçurumsa? beyaz kısmın anlattığı tepedir.bence beyazlık mezarlık bölgesini anlatan en güzel güzel nişanedir..

o tepedeki açılmış mezar odası tüm köyün dilinde..söylentilere göre oradaki kaya kendilinden ikiye yarılmış ve içinde mezar odası meydana çıkmış.içinden yüklü miktarda para alınmış..

sağ tarafındaki bitim yeri dediğiniz alan uçurum değildir.orası 200mt daha ilerliyor ve altı komple in mağara dolu.bazı konumdaki resimlerde de mevcuttur.

yorum için teşekkürler ustam.

Kervan07

Vip Üye

merhaba kervan07 usta iyi bir arastirma yap bak gureceksin o yerde nekadar cok kaya mezarlarin var ben o senin koydin resimde bilem kaya mezarelarin var .ustam bul bir bosla giden cubuk bak gureceksin etrafin mezarlik icinde . --aklini kulan --.

burda arkadaşın biri çubuk tutmuştu ve cubuklar çıldırmıştı..her yer mezar.nekropol bir alan.yer altı şehri olma olasılığıda var.

ersan

Vip Üye

kervan ustam her beyaz tepenin etraflarinda mujdesi olabilir.
ustam tam bu nokta yaptim o ..v..istikametin altinda bie mahzen girisin olabilir bir yokla bakalim bosluk veriyor mu cubuklar o yerde o cizdiyim yer bir oturak tasi bitde o nokta koydim yere kapali bir mezari olabilir

Son düzenleme:
Üst Alt