kaya ,zemin altı oda ve diğer mezarlar. | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

kaya ,zemin altı oda ve diğer mezarlar.

SEVALİ

Kullanıcı
Cevap: kaya ,zemin altı oda ve diğer mezarlar.

Sayın Sarpedon ve İkizceli A21MEDLİ eşsiz paylaşımlarınızdan dolayı kutluyorum.;)

Sarpedon

Kullanıcı

Ikizceli ustam,

simdi bu duvar rölyefi bafa golunun kiyilarindaki bir mezarin duvarindan buluntu. on teneke cil cil altina degmezmi:)

ayrica forumlarda cokca karsilasiyoruz yarim ay israeti yada hilal nedir diye?
Ayakta duran Tanrica Selenanin alninin usunde hilal var. dikkatlice bakilirsa gorulur.
eski caglarda guzel kadinlara, kizlarada ay gibi kizsin yani selenaya benzersin denilirdi. biz gunumuzde bile aykiz demezmiyiz. iste o antik cagda guzel bir kadinin sonsuzluga ugurlanacagi mezarinin basina hilali koyup ozel esyalarini yanina birakirlardi.

besparmak daglarinda bu hilal isaretliyle cokca karsilanir, ama iste bizim defineciler, eskiya isi falan derler,

kaya mezarlarinin kesfiicin on veri, bilgi deposu olan tarih ve mitoloji olmadan bir fikre varmak yanlistir.

adam israeti koymus, sembolu koymus ama niye, her kayaya kazilan bir isaret farklidir, her bir oyma, kabartma farklidir,

ne demistik antik cagin en buyuk ozelligi el sanatlari, fabrikasyon yok.
her ustanin elinden cikan farkli bir anlam verir.
egedeki hilal ile dogudaki hilal arasinda anlam fakliligi vardir.
selamlarimla

şahin

Kullanıcı

usta bu odanın tavanında açılan yer neye dayanarak açılmış,diye bir gözleminiz araştırmanız oldumu..

-bu odanın içinde sıkılmış yumruğun girebileceği bi oyma varmıydı?

örneğin biz bir yerlere gitiğimizde açılan yer zaten açılmış,arkadaşlarım haydi gidelim burası açılmış deseler bile,ben oradan kolay kolay gitmem,neye dayanarak açılmış diye keskin bi gözlemle yaparım..sebebini bulduktan sonra rahat kafayla ayrılırım..

USTA.

öncelikle bu bilgiyi daha net paylaşmak isderim fakat mevcudiyet izin vermez.

su kadarını söyeleyeyim son terk edenler dedelerinin yada onlardan önceki uygarlıgın soydugu asırlardır açık oldugu bilinen kaya mezarının tavanına saklandıgı. tabiki saklayan buna bir iz işaret koymuşdur. ben kendim gidip görmedigim içinde size şu diyemem.

Üst Alt