Kayada Mihrap ve çevresi (komana ustamızın konusu) | Define işaretleri ve anlamları

Kayada Mihrap ve çevresi (komana ustamızın konusu)

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
TÜM SİTEMİZ SAKİNLERİ HEPİNİZE MERHABALAR,,,,
Komana ustamızın konusunu ben açıyorum fakat konu sahibi Komana ustamızdır. soracağınız soru ve görüşlerinizi komana ustamıza yöneltebilirsiniz. Komana ustamızın resimlerdeki yer hakkında aktarmış olduğu detaylar konunun en altındadır. saygılar arkadaşlar...

mihrabın iç kısmı daha önce hilti ile parçalanmış.Mihrabın etrafında altı adet küçük murç deliği var, ortasında da bir adet delik varmış deforme olmuş. Mihrap güneydoğu ya bakıyor. Yaklaşık 100 mt.aşağıda akarsu var. Ve yine aşağıdan eski yol geçiyor.
Birde tam kuzey doğusunda gözlük kaya denilen bir mağara var çift girişli.Araştırmalarımızda başka bir işarete raslamadık. Bölge ermeni yerleşkesi. Saygılar.

FENERLi

Vip Üye
Cevap: Kayada Mihrap ve çevresi (komana ustamızın konusu)

Güzel yer ne diyelim ,dönem soygunu yemediyse yerindedir ama,,,
Bence daha kolay,daha ne olduğunu bildiğimiz ,,,,yerler olmalı,,,
Sakın yanlış anlamayın,onca emek ve sonra dönem soygunu yemiş yerler zorrr derim.

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı

Siteye devamlı mobilden giriyorum bu yüzden resim yüklemede problem yaşıyorum sağolsun bu konuda Harbici ustam bana yardımcı oldu burdan kendisine tekrar teşekkür ederim. Umarım resimler ve açıklama yeterlidir. Ben şahsen burda kapalı bir oda mahzen olabileceğini düşünüyorum. Aslında yeterince inceleme fırsatı bulamadım. Bu resimleri biraz aceleye getirdik ,bel rahatsızlığım tam geçerse inşallah bölgede tekrardan detaylı bir inceleme yapacağım. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

A21MEDLi

Vip Üye

kare içine aldığım ok yönünü es geçme o kayalık bana üç boyutlu hissi verdi,bence o büyük kayalığın arasında gizli geçit olma ihtimali var..
diğer iki yeride bi kontrol et.

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı

Güzel yer ne diyelim ,dönem soygunu yemediyse yerindedir ama,,,
Bence daha kolay,daha ne olduğunu bildiğimiz ,,,,yerler olmalı,,,
Sakın yanlış anlamayın,onca emek ve sonra dönem soygunu yemiş yerler zorrr derim.

yorum için saol ustam tabi herşeyin başı nasip. Birde diyorlarki artık kolay yer kalmadı. Allah'a emanet ol.

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı

kare içine aldığım ok yönünü es geçme o kayalık bana üç boyutlu hissi verdi,bence o büyük kayalığın arasında gizli geçit olma ihtimali var..
diğer iki yeride bi kontrol et.

Evet ustam ilk gitmemde aynı şeyi bende düşündüm , yakından incelediğimde aynen öyle uç boyutlu. Beni buraya götüren arkadaş , daha önce getirdiği birinin burda yani giriş olabileceğini söylediğin yerde çubukla boşluk aldığını söyledi.Yorum için sağolun. Allah'a emanet ol.

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı

Asiavcı ustam ilgin için teşekkür ederim. Siyahla çizdiğin hatta daha önce birileri tarafından kırılmış basamak emareleri var.Diğer yerlere dikkatli bir inceleme yapacağım. Ayrıca o üstteki delikte (şu an yok ) arılar yuva yapmış uzun yıllar kalmış.
Mihrabın bulunduğu yerden , yani baktığımızda ekranın sağ tarafında yaklaşık 50 mt. Mesafesi kayalığın en üst bölümünde bir baca mevcut ve yağmur lu havalarda buhar çıkıyormuş. Götüren vatandaşın beyanı. Allah'a emanet ol.

ankara

Güvenlik
Kullanıcı

kazan kaya denen yere çok benziyor arkadaşım.

Üst Alt