Kimin definesi Nerde ?

Sedegor

Kullanıcı
Yasaklı
Katılım
11 Ocak 2016
Mesajlar
702
Beğeni
2,305
Puanları
93
O kendini defineci zanneden bana rastlarsan süresiz bunların seni diyenin de vardır bir yerde bir acısı.
Ama ben acısın diye yazmıyorum.

Tarihi bilmeyen bu işin içinde pustlugu görmeyen defineci olamaz, defineci sanan kendisini bir çukurun içine atmıştır debelenir durur. Bu benim doğrum, benim doğrumu kabul de demiyorum, işine bak bildiğin yoldan git. Yazdıklarımı kabul et diye başına silah dayamiyorum.

Önce tarihe git kavim kavim araştır çok zaman ister, sonra sahte tarihle gerçek tarih varsa azıdır bu, duvardaki eleği al eline başla elemeye. Bizde Tefekkür diyorlar heralde.

Sonunda göreceksin bir birinin aynısı olduğunu, İslam tarihine kadar taki.

Aynı sapkinliga sapmasalardi tekrar tekrarda Peygamber gelmezdi uyarmak için.

Son Gelen Hz Muhammed bir yana buradan sonraki tarih bir yana, Kendisini Yahudi Hıristiyan Musevi Budist şu bu diye adlettikleri nin tümü bir yana.

Bunlar dönem dönem Peygamber gonderildikce kavimlerine ,az çok düzelen sonunda ya helak olup ya kalanlarının Atalarından gördüklerine devam etmiş bir toplumdur aslında.

Bu gün İslam harici diğer tüm inançların kılıfları ayrılıkları ayrıcalıkları az çok olsada hepsi bir İslam birdir. Sadece iki karşı kutup vardır. İslamida sağlam bırakmamak için içerden kol kanat kırmışlardır bu ayrı mevzuu belki.

Okudun buraya kadar başlığa bak içeriğe bak ne alaka dersen her şeyin iç içe grift olduğunu bilmiyorsun.

Bazen saçmalik gibi gözüken bir birinden köpük gibi gözüken yerler senin kapasitenden yazandan değil belki.

Kaç tür tarih var deseler sayı çok özünde tek tarih vardır Dinler tarihidir buda.Gerisi hikayedir.

Bu tarihi bilmek bunların dilini isaretlerinide bilmek manasına gelir.

Küçük ayrıntılara kaptırıp Bizans Yunan Roma Vikiking Selçuklu Osmanlı dersen büyük pencereden göremezsin mevzuyu.

Sadece iki zıt kutup, yok eşkıya gomuleri ayrı medeniyet işi ayrı dersen kiii diyen çok yine bir şey göremezsin

Görmen gereken belki Musa Firavundan kaçarken sadece Kendine Tabi olanlarımı kaçırdı yada yanına aldığı bir şey varmıydı ? Fravun inkarcı olsada hicmi aklı yoktu ? Kaçan nereye kadar kovalanır bunu kestiremezmiydi. Suda boğulma sebebi sadece bir avuç kendine tabi olmaktan kacanlarmiydi aceba. Yada Hz Musa Fravuna ait bir şeyleri yanına almış olabilir mi ? Bazen acebalar in cevabı yaşamın manası olabilir mi aceba :( Neyse

Nemrutlari bilmeyen Fravunları bilmeyen kendinide bazen Müslüman zanneden bir kesim tutup Fravunun gömusünü arayıp zenginlik hayali kuruyor. Düşmanını bileceksin savaşta olsanda olmasanda bileceksinki sen nesin kimsin bunu daha iyi bilesin.


Anadoludaki gomuler onların mirası değil bizden calinandır. Ama gömü geleneği onların eseridir.

Örnek ölü gömme gelenekleri dönem dönem değişir ama hepsi büyük pencerede aynıdır. Dünkü Nemruta bakarsan bu günkü Romayı görürsün. Dikkat et İstanbulu arada harcama :( Hazarlılar var diye.
Tarih uzun uzadıya çarpık dolaşık yazilmissada , çünkü dünya tarihini yazan kalem onların elindedir. Aslında kısa bir hikayedir. Bazen Masal bazen Hikayede doğrular daha çok yer almıştır.

Başınızı agritmayayim

Yaz yaz bitmezde, Altın onlar için vazgeçilmezdir . Suyun manası onlarda derindir. Ma olan kutsaldır. Su Anadır onlarda bizde Toprak . Babaları ateş. Mağaranın Ma sıda onlarda Anadır. Ana Rahmindede Ma vardır. Aslında evrensel bir dili bunlar bizim diye sahiplenir. Bu dili yazmaya belki ömür yetmez.

Ama siz arazide önce suya bakın yaw su olmazda yaşam olmaz felan geçin o hikayeleri insanin yaşaması için şu gerekli su olan yerde yaşar insan felan bunlar basit şeyler. Sudan kastım Aziz ilan edilmiş kutsanmış yerde göze olan sudur. Kilise çeşmesi de sen buna, kilise yoksada bu su vardır o arazide o insanlar yasamışsa, bu tatlı sudur. Birde acı su vardır buda isaretleridir. Bunların gecmisleride aynıdır son çoğunun inanmadığı eşkıya gomuleride aynıdır. Kutsanmış su yoksa orda kutsanmış bir carpismada yada kaçarken geberen yine kutsadiklari komutanları varsa O azizin mezarida mal mezarı olmuştur. Yani kutsal Aziz gormedikleri hiç bir şeye bunlar kolay kolay Define emanet etmemişlerdir. Yada Karşı tarafın kutsalına saklamıslardir. Magralar onlar için önemli olsada her gördüğün magra değil. Gizlilik sapa bir yer olması yada göz onu olmasindan ziyede arazi yapısı magra girişi ve iç yapısı uzun uzun yazılacak şeylerdir.
Dün nerdelerse bunların dedeleri bu gün ordadır bunların torunları. Çoğu yer gözetim altındadır. Sen dağ basinda gezerken, bir karakolun bahçesi define yeridir. Eski karakol garnizon kim kurdu nasıl niye kurdu düşünür bazen gerçek bir define avcısı. Boş yerde gezersin bir kaya mezarinda ugrasirsin gelen giden olmazda, define için değil kamp için gittiğin yerde başında biten olur bazen. Neyse :(

Su yu buldun keçe vardır , cihaz üstünden geçse ıh demez. Su icinde olmayan gömü 3- metre altında yada üstündedir. Başka sayıları es geç gitsin. Üç adımdır.

Suyun içinde , altı yada üstünde değilse, 11 metre çapraz kenarindadir yön ana nişana bakar nişan değişir , 11 metrede işaret felan olmaz . Toprağı kazarsan diz boyu sal taşını bulursun, işaret toprak altindaki bu sal tasinin ustundedir zaten cozdun kaldir al. Magra yukardadir. Yılan işareti götürür seni. Tek parça gömü asla yapmazlar. Küçük hediye hariç genelde üç parça gömü vardır tek bir gömü sisteminde.

Eşek deve köpek yılan başlıca nişanları olup hayvan figürleri insan putu papaz putu bölgeye hos geldin derken zaten hangi işaret az çok bilirsiniz son nokta. Ama emin olun arazide AP açık yerde duvarda gordugunuz işaretler hep sahte :(

Doğru işaret dağda defineciyim diye gezenin goremedigi magrada kuytutada taş altinda toprak altında gizli işarettir. Su sitelere çözüm diye atılan tüm işaretler hadi hattınız olsun yüzde 99 u sahte işarettir. Arazide bölge gecitidir buralar. Yada coban işi yada düzenbaz işi. Gerçek işaret ortalıkta gezmez . Buraya işaret koydum gel al mantığı değildir onlarda ki.

O oymalar kaya mezarları felan boş adam işidir. Onların işaretide ayak altında her gecenin önündedir.

Devam ederim hele bir çay iciyim.
 
Son düzenleme:

Sedegor

Kullanıcı
Yasaklı
Katılım
11 Ocak 2016
Mesajlar
702
Beğeni
2,305
Puanları
93
Yanlış Servis edilen bilgilere hatalı işlemlere alet olmayın. Bilgi kirliliği ayyuka çıkmış bu sektörde.

Buraya yazın demiyorum, ortada gezen bilgilerle kim ne buldu kendine bir sorsun.

Örnek -Biri size şöyle bir hikaye anlatirsa doğrudur , şelale var suyun gizlediği yerde şelale duvarında balık işareti var.

Suyun çanak yaptığı yeri kazdım sal taşı altından küp aldım. Bu doğrudur. Çünkü gizleyen vardır gizlenen vardır. Hiç bir işaret açıkta değildir.

Adam arazide gezerken taşta gördüğü haç peşine düşüp kazmadik yer bırakmıyorsa o defineci değildir ki defineci kimdir yukarda yazdım kuyudakidir. Bulan defineci değildir.

Açıkta hicmi işaret olmaz istisnalar her yerde. Kara taş açık ta olur. Ama belge bilgide Kara taş altinda çömlek var diye yazar, bu cümlenin manası comlek üstünde kısa çizgi varsa 9 adımda çanak var. Yoksa cümlede araz 21 adımda mal mezarı var. Bu mezar geçit üstünde hakim tepede. Gibi çözümleri vardır.

Ağaçlar açıktaki işaretlerdir ağaç çivileri çingene çivileri açıktaki işaretlerdir bunlar şahıs işidir genelde.


Kısacası su dağ bayır gezip ortalıkta ki işaretlere bakarak hayal kurulmaz. Hayal kurmak için defineden önce define işaretini çıkarmalısın çünkü o define demektir zaten, ortalıkta gezmeyeni aklınla fikrinle ortaya koymak bulmaktır.Azda yüreğin yardım ederse tamam yüreksiz bir şey bulunmaz.

Biri size kuru bir duvarda bir kese altın buldum derse inanın. Çünkü geçmişi vardır duvar kilise duvaridir yıkılırsa yeniden yapılsın diye konulan paradır.

Biri size eski bir Camiide duvarda yada minare altında altın buldum derse onada inanın çünkü adettir oda. Şimdi öyle Camii Yok gidip yıkamayın :(

Dünku yaşamla bu günkü yaşamın değil düşüncelerin bile alakası yok. Ama bizde yok. Biz unuttuk onlar yaşatıyor.

Aklıma geldikçe yazarım, kilise kumparalari gibi yerler define yeri değildir günü birlik yada yıllık yerinden alınan paralardiır.

Ama kilise yolunda para vardır kiliseye girişte olur o definedir.

Aklıma geldikçe yazarım eşek bulun eşek iyi dir. Deve dildedir. Deveyi çeken eşek eşeği çeken cobandir mesala. Ama gidip millet direk deveye çatar boşu boşuna.
 
Son düzenleme:

Sedegor

Kullanıcı
Yasaklı
Katılım
11 Ocak 2016
Mesajlar
702
Beğeni
2,305
Puanları
93
Bulanların çoğu defineci değildir. Yaw işte şans diyenin bildiği hiç bir şey yoktur. Çünkü şans uydurulmuş bir kavramdır tesadüf diye hiç bir şey olamaz. Biliyorum diye gezen bulamıyor, okuzle tarla süren buluyorsa, bulana verilene rızık, biliyorum diye boş gezip bulamayana, kendini kandıran denir. Kimse burada yada başka yerde bu doğrudur illa bunu yap diye zorlamaz. Ama denedigin yontemlerde ısrarcı olman akıllı olduğun manasida gelmez. Dünyada deliler sayesinde döner akıl denilince aklı olduğunu zanneden çok bir şey zannetmesin kendisini. Lan böyle yazarken zannediliyorki egom var bilmiş bilmemişi bastırıyor. Yok Hacı öyle anlama. Ben artık defineci bile değilim. Surda yazarken zerre guddugum bir şeyde yok. Hatta bu konuları mevzuları artık sevmiyorum. Lakin Boşa geçecek zaman ve milli servete açıyorum belki. Eskiden kolaydı dağa bağıra çıkıp vakit geçirmek artık ortalık daha pahalı.
 

Sedegor

Kullanıcı
Yasaklı
Katılım
11 Ocak 2016
Mesajlar
702
Beğeni
2,305
Puanları
93
Şu her yerde işaretlerin çözümü hakkında okuduğunuz her şey yalan demiyorum haaa.. istisnalar çok ..... Doğru olan çözüm hususunda çok bilgi var ortalikta. O doğru bilgileri, Doğru gercek işaretlere uyarlamada sorunun büyüğü. Birde alabilmekte en büyük sorun oda kısmet. Arada zamana bakmalı işaret bilen çok saat hiç yok. Zamandır bazende anahtar. Kader zamana Zaman Kadere kilitlidir bazen. Vakitte önemli. Kaderinde vardır belki Zamansızlıgın kör eder seni. Zamanı iyi kullanmalı geç kalmak iyi olmuyor. Kaderin verdiğine Sukretmekte iyi, azla yetinmek belki en büyük zenginlik. Yaw saat önemli işte, gece defineye gidilmez mesala bazı günler iyidir bazı günler kötü. Saçmalıyormuyum şimdi :( iyi geceler uyku geldi. Uykuyuda zamanında uyumalı geç kaldık yine .
 
Son düzenleme:

Sedegor

Kullanıcı
Yasaklı
Katılım
11 Ocak 2016
Mesajlar
702
Beğeni
2,305
Puanları
93
Kim o kendini defineci zanneden söyle de tanıyalım hele sedegor. Seni süresiz banla tehtid mi etmiş?
Üstünemi alindin Roni. Banlamak istiyorsan klavye sende. Hiç sorun yok. Ay mı dersin yılmı yada süresiz sen bilisin.
 

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Katılım
2 Nisan 2015
Mesajlar
3,519
Beğeni
9,890
Puanları
113
Konum
Doğadayım
Üstünemi alindin Roni. Banlamak istiyorsan klavye sende. Hiç sorun yok. Ay mı dersin yılmı yada süresiz sen bilisin.
Laf ebeliği yapma üstüme alınsam söylerim. Bensem söyle zaten affetmem sözümü tutar banlarım. İnsan gibi sordum insan gibi cevap ver. Benimle ceng etme boşuna 🙃👍
 
Üst