Köpek ve ayak izi

pelteks

Kullanıcı
@balkaya34 Eski harita dediğim görseli ekledim.
Halka içinde noktayı sulu kuyu olarak gösteriyor...eski uydu görüntülerinde suyu gösteren mavilik var,haritayı teyit ediyor.
Değirmenlerin önü tarım arazisi..sırtı dağ..yıldız koyduğum yeri kazıp tünel bulmuşlar.arazi sahibi görünce kapatmış

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231027_114152_Chrome.jpg
    Screenshot_20231027_114152_Chrome.jpg
    237.9 KB · Görüntüleme: 5

balkaya34

Kullanıcı
@balkaya34 Eski harita dediğim görseli ekledim.
Halka içinde noktayı sulu kuyu olarak gösteriyor...eski uydu görüntülerinde suyu gösteren mavilik var,haritayı teyit ediyor.
Değirmenlerin önü tarım arazisi..sırtı dağ..yıldız koyduğum yeri kazıp tünel bulmuşlar.arazi sahibi görünce kapatmış
@pelteks Selam usdam,, Bu haritalar üstünde gösterdiğiniz yerlerin sizin tahmin ettiğiniz yerler oldugunu ,Ve bunun üzerindende ilerlemek istediğinizi anlıyorum,
Ama Ben bunları bir bir arazide görüp resimledim, BAŞ değirmenin, Olduğu dere kuru dere yani kışın su olur,Yada yagmurda su olur ve sonra kurur, Kara tepenin batı eteginden gelen ark Suyunu Kazan dereden alır, Burda DAMA TAŞ 'ın alttarafindan ark devam eder , Alnı kesik kayada KARAHASAN KÖPRÜSÜNDEN geçer Ana kayadan oyma ark ile degirmene dogru yol alır, Ama asıl bu degirmene gelen su ÇUKUR cambaz köyün alttarafindan dereden Yine ana kayalardan kesme ark ile gelir, Tahmini 600 metre sonra Suyu ayakda içilen çeşmenin üstünden dağın etegini dolanıp degirmen bendine iner,
Değirmenin yeri düzlükte ama yine aynı dereninde batı kenarındadır, Değirmenden Kiliseye gidecek.olan bir patika var bu patikanın kenarında ve dereye yakın, Bir ,DOBLO ARABA KADAR Tek kaya var bu kayanın üstünde 4 adet KÖPEK İZİ , 4 ADET tavuk izi 4 adet Ördek yada KAZ izi ve bir tanede insan sağ izi var, Bu konuları anlatan yazılarda sadece bir tane köpek izi var derler bu yanlış, Bir diger önemli bilgide, Degirmenin tam orta kısmından kuzeye dogru baktığında Alnı kesik kaya ve Sarsamka papazın Ana kayadan kilisesi ( YAYA magrası) ip çekmiş gibi bir hizaya gelir, bunlar benim bizzat görüp ve halende şu günlerde üstünde çalıştığım Suyu ayakda içilen çeşme konusudur, Bunlar harita üzerinde arasanız hiç birisinizde bulamazsınız, Selamlar herkese,

pelteks

Kullanıcı
Kardeş senin kadar bilgi sahibi değilim..dikkatimi çeken konular hakkında fikrin için teşekkür ederim. Bu bölgede de çukur cambaz var ve uzak değil :) buranın eskileri bu bölgenin eski pazar yeri olduğunu belirtiyor...okuduğum kadarıyla bir kayıta uyan 3-5 yer olabiliyor...ayrıştırmayı nasıl yapıyorsun

balkaya34

Kullanıcı
Kardeş senin kadar bilgi sahibi değilim..dikkatimi çeken konular hakkında fikrin için teşekkür ederim. Bu bölgede de çukur cambaz var ve uzak değil :) buranın eskileri bu bölgenin eski pazar yeri olduğunu belirtiyor...okuduğum kadarıyla bir kayıta uyan 3-5 yer olabiliyor...ayrıştırmayı nasıl yapıyorsun
Usdam ,Asıl çukur cambaz köyü sizin ordaki gördüğünüz köydür,
Bu yöre , dere, dağ, köprü,değirmen filan bunların hepside eşkıyanın burada kullandıgı takma isimlerdir,Kazan dere ,PAPUÇ dere, Haramı dere ve daha bir çok isimlerde ISDANBUL etrafındaki arazi ve yörelerin derelerin dağların ismidir,Yani bunlar eşkıyanın hileli olarak şifrelediği isimlerdir, Bu isimlerin bazılarıda Balkanlardan alınan isimlerdir,Yani bu isimleri kullanmışlar,

Üst Alt