Ustalarım burası içanadoluda bir kasabanın girişinde köprü. Fotoğrafı internet üzerinden aldım. Yakın çekim fotoğraf yok. Bu fotoğraf üzerinden bir arkadaşın bana tarif ettiği şekliyle ben de sizlere tarif edeceğim. 1 numaralı halkanın içinde altlı üstlü yaklaşık 1 metre aralıklı 2 adet haç işaretli kesme taş bulunmakta. Haçların üstteki olan yaklaşık 30 cm. Alttaki ondan daha ufak. Tahmini 20 cm. 2 numaralı halka içinde diğerlerinden farklı rekte bir taş bulunmakta ve bu taş harçsız, sıvasız. Çok zorlanmadan çekmece gibi çekilebileceğini söylüyor arkadaş ve buradan şüpheleniyor. Köprü ile ilgili kesin bir kayıt olmamasına rağmen Selçuklular zamanında yapıldığı ve yapım esnasında çevredeki eski yapıların taşlarınından da faydalanılmış olabileceği söyleniyor. Bu işaretler güney doğuya ve aynı zamanda köye bakıyor. İşaretler suyun çıkış tarafında. Şu an kurumuş vaziyette. Su akmıyor. Köprünün diğer tarafında -kuzeyinde- yaklaşık 150 metre mesafede Selçuklulardan kalma eski bir han da mevcut. Bu yer ile ilgili düşüncelerinizi almak istiyorum. Arkadaşın şüphelendiği 2 numaralı halka içindeki yer doğru nokta mıdır? Hepinize teşekkür ederim. Allah hepimizin yardımcısı olsun.