konya doğanhisar | Define işaretleri ve anlamları

konya doğanhisar

Mehmet4222

Kullanıcı
bu sedegor ustamın geçmişte paylaştığı ilçe burası hakkında yüzeyde görünen harici yer altında olanlar hakkında nokta kadar bilgisi olanlar varsa paylaşırsa sevinirim belge bilgi vs şimdiden teşekkür ederim. sedegor ustam da umarım bir şeyler hatırlar ve bizimle paylaşır. ustam görürsen eğer bu yazıyı yeni bir mayıs ve yeni bir macera yeni nasipler peşindeyiz.

Kader25

[ Küllî minhu.]
Admin
Doganhisari yeterince gezdiğimi düşünüyorum.
Derenin üst kesimindeki caminin temel taşlarının yarisi manastır ve.kilise taşları.

Derenin diğer tarafındaki bahçelerin içindeki fakir mezarlarinin tamamı açılmış. Manastır taşlarının bir kısmı da sağa sola dağılmış vaziyette.
Birçok evde bu kesme taşlar kullanılmış.
Kime ne lazım olduysa alıp kullanmışlar.

Üzüm bağının içinde bulunan lahit, ilçe merkezindeki uzun parkın içinde havuz olarak kullanılmaya devam ediyor. Lahitin bulunduğu bağ ve çevre bağları dolaştım devamını bulamadım. İlk çıkan lahitin içindekiler okulda sergilemiş. Bir gece hepsi alınmış. Onu alanlar diğer 2 lahiti de komple alıp götürmüşler. Bagdaki gocme gibi duran yerler bunun emaresi.

Büyük derenin solundaki kayaliklardaki kaya mezarları şahsi mulklerin içinde açılmamış halde halen durmakta.

Konyada ne kadar bu işle alakalı kimse var illa bu ilçeyi ilcedekilerle birlikte gezmisler. Disardan gelenler hariç.

Size söyleyeceğim şu:
İleri ki dağdan deprem sonucu akan toprak ne varsa hepsini yutmuş. Ne varsa hepsi toprak altında. Bazı yerde derinlik 80 metreyi geçmiş. Hem heyelan olmuş hemde heyelan bölgesi gocme yapmış. Bu nedenle Burasının iklimi mikro bir iklim olmuş. Şehrin altı çok sıcak hâlâ.

Hakiki belge bile.olsa aradigin yerinde değil. Hepsi hem aşağılara hemde yanlara doğru kaymış. Bu zamana kadar bulunanlar heyelanın bittiği duzluklerde ve Derenin diğer tarafında.

Bu nedenlerle buradan iş çıkarmak çok zor. Ayrıca ilçenin tamamı bu işin hobicisi olmuş.

Arazi okumayı bilmeyen ve sistemlerden haberi olmayan birisi, dolaşıp temiz hava almaktan başka elinden birsey gelmez.

Üst Alt