Lütfen Düşüncelerimizi Yazalım...

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,688
Puanları
113
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
sitemizin kuruluş ve işleyişinde birinci öncelik definecilik olduğu ve üye olan arkadaşlarımızın çoğunun,bu doğrultuda bilgi almak ve paylaşım yapmak amacında olduğu için,dini konulara pek rağbet edilmemesini yadırgamayacağım.
LACİVERT hocamızın onca çok kıymetli yazılarına da bu nedenle ilgi maalesef az oluyor.
istediğim seviyede olmasa da uzatmadan kısaca ,konuyu açmaktaki maksadıma değinmesem katılan dostlarımıza saygısızlık yapmış olurum.
vermek istediğim mesaj kısaca;
şakacı arkadaşımız ,yahudilerin hunika bayramını da ilave etmiş. azınlıkta oldukları için sanırım seslerini yeterli duyuramamışlar.halkımız eminim bilmiyordur. önümüzdeki yıllar da ,bir kısım müslümanın da bu kutlamalar katıldığını görürsek şaşırmayalım. tıpkı noel kutlamasına alıştırıldığımız gibi.
hiristiyanların ,noel ve paskalya iki dini bayramıdır.
batı ile doğu hiristiyanları arasında geçmişten günümüze kadar zaman farkı olmasına rağmen,25 aralık ve 6 ocak arası noel kutlamaları ve miladi yılbaşı kutlanır. ticari kazanç adına bazı ülkeler noelin içine,babayı da katmış ve çok acıdırki,hak ve son din olan islamın bireyleri olarak, ne,
YÜCE RABBİMİZ İN,
ey iman edenler.benim ve sizin düşmanınız olanları dost edinmeyin. ne de;
yahudi ve hiristiyanlara benzemeye özenmeyiniz . buyuran peygamberimizin sözlerine kulağımızı tıkamış ,onlarla yılbaşı kutlamalarında adeta yarışa girmişiz.
çok değerli arkadaşlarım,
gayri müslim birinin islama teşrif etmesi yazılarınıza da yansıdığı gibi bizleri sevince boğar mutlu eder. ve o insan bizim din kardeşimizdir.
başka bir dine mensup olupta,islama yakın olanlardan biz müslümanlar olarak sevinç duyuyorsak,
bir hiristyanın kutladığı miladi yıl başını onlar gibi kutlamamızın onların üzerinde oluşturduğu hissiyatları hiç düşünebiliyormuyuz.
batıl olmuş bir dinin mensuplarının ,hak peygamberi kullanarak,kutladığı asılsız astarsız ,hz. isa ile hiç de bağdaşmayan bir miladi yıl başını kendi bayramları olarak kutlamasına;
yüce ALLAH ımızın, son peygamber olarak gönderdiği sevgili habibinin ümmeti olan bizlere;
kim bir kavme benzemeye çalışırsa onlardandır,buyruğunu asırlar öncesinden buyurduğunu bilmemize rağmen,vijdanımızı gönlümüz nasıl rıza gösteriyor anlamakta zorlanıyorum.
belki bir çoğumuz,resulüllahın doğum tarihini belki islamın hicri yıl başını bilmiyoruzdur da.
lütfen ağır gelmesin ama,kim onlara benzemek onların kendisini kardeşi gibi görmesini istiyorsa ,onları mutlu etmek istiyorsa,bir kaç gün sabretsin. ALLAH a emanet olunuz.
 

MAVRAN

Super Moderatör
Katılım
31 Aralık 2014
Mesajlar
3,138
Beğeni
8,815
Puanları
113
Konum
Trabzon_Kocaeli
Sevgili İkizceli kardeşim! Açmış olduğunuz konuyu biraz geç gördün ( siteye giremediğim için) belki yorum yapma zamanı geçti amma yinede fikrimi sunmak isterim.Başka bir inanca mensup bir insanı İslam Dininin güzelliklerini yaşarken görmek mutlaka her insanı mutlu ettiği gibi beni de mutlu eder, ancak Müslüman uyanık olmalıdır bunun bir hile olmasından şahsen bir kuşku duyar ve sevincimden fazla tedbir almayı düşünürüm. Ne hoş Şahadet getirmesi. Biz işte o zaman hal ve hareketlerimize daha çok dikkat etmeli ve o Müslüman olan kardeşimize güzel bir örnek olmalıyız. Mutlaka çok şey bilmiyordur önce taklidi olarak İslamiyeti yaşamaya başlayacak ve daha sonraları tam olarak öğrenecek ve çevresinde olup biteni takip ederek ve kıyaslayarak yoluna devam edecektir, şayet biz iyi bir örnek olamazsak o kardeşimiz ya Müslüman olmadan tekrar gelmiş olduğu inancına dönecektir yada yanlış öğrenerek devam edecektir. Burada bize büyük sorumluluk düşmektedir. Aslında anlatmak istediğim Sadece sevinmekle bu iş bitmiyor. Birde bu işin başka yönleri var ki Lacivert Ustam değindi zaden. İçimize giren fitne sokmaya çalışanlara dikkat etmeli.
Birde değindiniz hani şu meşhur noel konusu, biz bayılırız toplum olarak böyle işlere, neden yılbaşında tadil verilir ki onlar bizim Bayramlarımızda tadil veriyormu. Kurban Bayramında biz katliam ediyormuşuz, beki şimdi onca hindi sofralara meze olarak gidecek bu yazık değil mi bu katliam değil mi. Japonya'da büyüdüğünü ispatlamak için gençler bilinçli olarak bir yere sıkıştırılan yunusları katlediyor, öyle ki deniz kızıla dönüyor beki buna ne demeli, Bir eğlence için boğalar matador tarafından işkenceye maruz kalıyor buna ne demeli. Bu örnekleri çok sayabilirim. Maalesef bu olanları sadece izliyoruz ve bazılarını da hayatımızda uyguluyoruz ALLAH bizleri af eder inşallah.
Hocam Hakkını helal et hassas noktama değindin burada bırakayım. ALLAH'A Emanet olun. ALLAH yardımcımız olsun. Bizlere hidayet nasip eder inşallah.
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,688
Puanları
113
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
ALLAH razı olsun mavran ustam.
asrı saadette bile ,münafıklık vardı . müslüman ferasetli olacak. bunun yanında da dirayetli olacak ki,dinine karşı yapılmış bir muameleye karşı dimdik durabilsin.
bizlere benliğimizi islam şuurumuzu kaybetmemizi sağlamak için verilen her ilacı susuz susuz yutuyor ,bundan habersiz zelil bir durumda yerlerde sürünüyoruz.
ALLAH ve resulünün men ettiği ,çirkinlikler de ,onların önüne geçmekte yarışıyoruz.
ömrü olan bir kaç gün sonra ,yılbaşı kutlaması yutturmacası altında,günaha girilmekten başka müslümana hiç bir yarar sağlamayan,gayri meşru israfların rakamsal boyutunu görebilir.
YOLCULARI AZ DA OLSA SEN HAK YOLDAN AYRILMA,
RAĞBET EDEN ÇOKTA OLSA KÖTÜ YOLA SAPMA.
ALLAH a emanet olunuz.
 

yörük

Kullanıcı
Katılım
5 Nisan 2014
Mesajlar
174
Beğeni
364
Puanları
63
Bismillah.
" Hiç kimse ameliyle cennete giremez "buyurduğunda Resulullah ashab şaşırmış sendemi Ya Resulullah dediklerinde " evet bende ne varki Rabbim beni cennetlik olarak takdir etmiştir" buyurmuştur. (hadis)

"Kişi ana rahmine düştüğünde 4.ayın sonunda (120.günde)Allah o cenine bir melek gönderir ve YAZ der.Melek ne yazayım Rabbim dediğinde Allah'ın o kişi hakkında Takdir edip dilediği ECELİNİ-RIZKINI-CİNSİYETİNİ-CENNETLİK veya CEHENNEMLİK NE OLACAĞINI meleğe yaz diye bildirir.O melekte tüm bunları o kişiye yazar (kader) ve oradan ayrılır." (hadis)

" Ey iman edenler Siz daha dünyada varolmazden evvel biz sizin başınıza gelecek olan tüm olayları takdir ettik.Buna göre sizi proglamladık.Bunu bilinki elinize geçenden dolayı (maddi veya manevi) şımarmıyasınız.Elinizden çıkanlar içinde (maddi veya manevi) üzülmiyesiniz diye bunları sizlere açıklıyoruz. " ayet"

Bu konularda onlarca hadis ve ayet mevcuttur.Yani kişi daha doğmadan o kişi hakkında Allah'ın takdiri dilemesi ne ise o yönde o kişiye bir program yüklenir,o işleri yapacak bir istidat ve kabiliyetle yaratılır ve o kişi dilenen fiilleri işler ve hayatını tamamlar ve dilenilen yere gider.

Kısacası insandan açığa çıkan her hangi bir fiilden dolayı o insan ne yerilir,nede sevilir.O an onu dileyen Allah bakarsın başka bir andada bambaşka bir fiil ortaya koyar .Zordur buna iman etmek.Tüm erenler Allah'a Yakin elde etmiş Veliler hiç bir zaman fiiller üzerine durmamış yaratılan o muazzam varlıktaki Allah'ı görmüşler ve "EYVALLAH" anlayışı onların dini olmuştur.Bunu görmek imandanda zordur ancak sinesi açık Allah dostlarına has bi olaydırki bir an bile yüzünü örtmez Hak onlardan.Onlar "Yüzünü ne yana döndürürsen döndür Allah'ın Vechini görürsün" Ayeti onların bakış ve yaşam şekilleri olmuştur.Ya gördüğün her noktada "Ben dilediğimi yaparım" diyen Mülkünde dilediği gibi tasarruf eden Meliki görür edebini takınır ona göre bir düşünce tarzı geliştirir yaşarsın,yada iyide şunu,bunu ben çalışarak kazandım bunlarda benim mülküm,ama benim anlayışıma göre,inancıma göre,falan alim dediki,filanca şeyh demişki gibi isyan ve küfr kokan hal ve sözlerle geçer gidersin.Geçip gitmiş 120 milyar insan gibi.Ötelerden yunusda bakar ve der" sürüden biri daha geçti ötelere" diye.İnsanın yaradılış gayesi varlığındaki Allah'a önce iman etmek ve sonrada Resul ve Nebilerden gelen tavsiye ve önerilere uyarak bazı çalışmalar yaparak Özündeki "O" kendisine şah damarından daha yakın olan "O" Muhteşem varlığa ermektir.Bunun haricindeki tüm işler,uğraşlar,yorumlar ,yargılar yaşam denen yolda kişiye kurulan oyalanma tuzaklarıdır ve yunusun dediği gibi "Var birazda sen oyalan" dan başka bir getirisi olmaz.Dilerimki Allah bizleri kendine seçmiş olduğu bahtiyarlardan eylemiş olsun.Ne varki hüküm verilmiş,mürekkeb kurumuş vede kalem kırılmıştır.Herkes kendisi hakkındaki takdir olunanı yaşıyacaktır ve dahi yaşamaktadır öyle veya böyle.Selamlar.
 

ankara

Güvenlik
Kullanıcı
Katılım
24 Aralık 2013
Mesajlar
2,327
Beğeni
5,973
Puanları
113
Ustam aslında bu konu çok önemli bir konu da yazılacak çok şey varda olay sonrasında farklı mecralara çekiliyor onun için beni bu konudan af et malum kul falan filan hak derler.
 

kılıçbalığı

Kullanıcı
Katılım
1 Temmuz 2014
Mesajlar
234
Beğeni
374
Puanları
63
Esselemün Aleyküm
Peygamber (sav) Efendimiz, bir hadis-i Şeriflerinde: “Kim bir kavme benzemeye özenirse, o da onlardandır” buyurmuşlardır. Böylece Hıristiyanlık ve Yahudilik adetlerine özenti duymaya set çekmiş, taklitçiliği adet haline getirenlerin milli ruhunu kaybedip, özendiği o topluluğun mahiyet ve karakterini elde edeceğine işaret buyurmuş, taklitçiliği yasaklamıştır.
Kur ’an-ı Kerim ayetlerinin ve Hz. Peygamber (sav) Efendimizin hayatı boyunca üzerinde durduğu en önemli konulardan birisi de, Müslümanların fert ve toplum olarak belli bir kimlik (İslam kimliği) kazanmaları, kendi inanç ve şahsiyetlerini korumaları ve kendilerine güven duymaları olmuştur. Kur’ an -ı Kerim Müslümanlara ısrarla birlik ve bütünlük içinde olmalarını, kâfir ve münafıkları dost ve arkadaş edinmemelerini emretmektedir. Bu hususta Yüce Allah şöyle buyuruyor:
“Ey İman edenler! Mü’minleri bırakıp da kâfirleri dost edinmeyin. Bunu yaparak Allah’a, aleyhinize apaçık bir delil mi vermek istiyorsunuz?” [1]

“ Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hıristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah’ın yoludur “. [2]
Bu konuda diğer ayet-i Kerimeler de şöyledir:
“ Ayetlerimizi yalanlayanların ve ahiret gününe inanmayanların arzularına uyma. Onlar, Rablerine eş tutuyorlar”.[3]
“…Deki, Benim işim bana, sizin işiniz de size aittir. Siz, benim yaptığımdan uzaksınız, ben de sizin yaptıklarınızdan uzağım”.[4]
“ Resulüm de ki: Ey kâfirler! Ben sizin tapmakta(olduklarınıza tapmam, Siz de benim taptığıma tapmıyorsunuz. Ben sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim. Siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz. Sizin dininiz size, benim dinim de bana dır”.[5]
“Sana emir olunanı açıkça söyle ve ortak koşan (müşrikler)den yüz çevir”.[6]
“…Kafir olanlar da birbirlerinin dostlarıdırlar..”[7]
“Mü’min erkeklerle mümin kadınlar da birbirlerinin dostlarıdırlar. Onlar iyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar, namazı dosdoğru kılarlar, zekâtı verirler. Allah ve Resulüne itaat ederler. İşte onlara, Allah rahmet edecektir..”. [8]
Yüce Allah yukarıdaki ayet-i kerimelerde buyurduğu üzere; özellikle Yahudi ve Hıristiyanlar, Müslümanların dostu olmazlar. Onlar ancak birbirlerinin dostu ve yaranıdır. Onlar birbirlerini desteklerler, Müslümanları ancak menfaatleri için geçici olarak destekler ve dost görünürler. Asla dost olmazlar ve hiçbir zaman da olmamışlardır. Müslümanların Yahudi ve Hıristiyan komşusu olabilir. Komşuluk elbette ki olacaktır. Müslüman, Müslüman kalmalı ve dinini taviz vermeden yaşamalı, komşusunun dinine uymamalıdır. Kafirun ve Hud sürelerinde olduğu gibi.
“Zulmedenlere meyil etmeyin. Sonra size ateş dokunur (cehennemde yanarsınız). Sizin Allah’tan başka dostlarınız yoktur. Sonra O’ndan da yardım göremezsiniz”.[9]
Peygamber (sav) Efendimiz, müşrik ve kâfirlere benzememeleri için ashabına, sakallarını uzun, bıyıklarını kısa kesmelerini emretmiştir. Peygamberimize gelerek “Müslüman oldum, Ya Resulellah! “ diyen kişiye: Peygamber (sav) Efendimiz: “Kâfirlik alameti olan saçını kes ve sünnet ol ”
Bir elde Kadeh! bir elde Kur’an
Ne helaldir işimiz, ne de haram.
Şu yarım yamalak dünyada,
Ne tam kafiriz, ne de tam Müslüman..!
( Ömer Hayyam).
Yüce Allah, bu duruma düşmekten cümlemizi muhafaza eylesin. (amin)
Müslümana;
Sen Hıristiyan mısın? Diye sorsan darılır.
Amma yılbaşında hindi, kaz yemesine bayılır.
Çam deviren hindici, nasıl mü’min sayılır?…
Bilmiyoruz, çoğumuz ne edip yapıyoruz.
“Batı batı” diyerek, eyvah! hep batıyoruz..

Yaklaşınca her sene, öz yurdumda yılbaşı,
Yapılır milletime, Frenkçe türlü aşı..!
Buna ağlar ağacı, hem toprağı, hem taşı.
Müslümanız!.. Onlarla, Noel de yapıyoruz…
“Batı batı" diyerek, eyvah hep batıyoruz…
Kâfirlerin bayramlarını kutlamak, onların kutsal saydığı günleri, Noel ve yılbaşı gecesi kutlamak, onların adetlerine uymak, onlara benzemek kesinlikle caiz değildir ve büyük günahlardandır. Müslüman Kur’an ve sünnete uygun yaşamalı, kendi örf ve adetlerine uymalıdır.
Yılbaşı gecesi, eğer Hz. İsa (as) in doğduğu gece ise ki, öyle kabul edelim. Bu geceyi Kur’an okuyarak, namaz kılarak, tövbe ve dua ederek geçirmeliyiz. Peygamber (sav) Efendimizin doğduğu gece olan Mevlit Kandilini nasıl değerlendiriyorsak bu geceyi de öyle geçirelim. Çocuklarımıza ve aile fertlerimize örnek olalım. Ömrümüzden bir yıl daha gittiği, ölüme bir sene daha yaklaştığımız bu gecede, hata ve günahlarımızı düşünerek onlardan vaz geçtiğimize dair Rabbimize söz verelim, tövbe edelim. Yeni bir yıla abdestli ve imanlı olarak girmeğe gayret edelim. Bu gecede olsun haberlerin dışında TV leri kapatıp, Tefsir, Hadis ve Kur’an okuyarak, Hz. İsa (as) ın daha çok anlatıldığı Meryem suresini okuyarak yeni yıla girelim. Kendimize çeki düzen verelim, nefis muhasebesi yapalım.
2016 yılının, ülkemize, milletimize ve tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz eder,2016yılında hepinize sağlık ve afiyet dolu günler dilerim.


Selametle kalın




 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,688
Puanları
113
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
YÖRÜK ustam,kader konusunu ,ehliyetli kişilere bırakmayı burada girmemeyi uygun görürüm. katılımın için teşekkürler.
ANKARA LI ustam,sen neyin nerede ,ne kadar konuşulması veya dile getirilmesini bilir sükut edilmesi gereken nokta da sessiz kalmayı da çok iyi bilirsin. her türlü takdirine saygı duyarım. selametle inşaallah.
KILIÇBALIĞI kardeşim, gönlüne ellerine sağlık. sana ve ümmeti MUHAMMED E
HAYIRLI SENELER, ÖMÜRLER NİYAZ EDİYORUM.
 
Üst