MAĞARA GİRİŞİ | Define işaretleri ve anlamları

MAĞARA GİRİŞİ

greenball

Kullanıcı

Ekli dosyalar

• 1d80dfbf-1614-46d3-8e3b-d734e04b25fb.jpeg
    1d80dfbf-1614-46d3-8e3b-d734e04b25fb.jpeg
    553.1 KB · Görüntüleme: 43
  • İŞARET.jpeg
    İŞARET.jpeg
    198.5 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:

OKLiT

DENETİM SORUMLUSU
Super Moderatör
Selamün aleyküm
Öncelikle mekana hoş geldiniz
Arkadaşım burasi eski yaşam yeri gibi zaten açıkça gözüküyor kayalarin on kisimlari örülmüş birinci fotoğraf da sağ. Alt kisimda kapak taşlarından kemer ile giriş var konuza birde ustalarımız baksın teşekkür ediyorum

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
@Roni USTAM YORUMUN VAR MI?

Üye olduğunuz gibi konu açmışsınız ve direk bana seslenmenize şaşırdım.

Böyle bir yere herkesin bir yorumu olur illaki ama bu noktadan değil. Açılan saçılan zaman kaybıdır. Çevreyi incelemek lazım. Evveliyatında ne olarak kullanıldığı önemli. Kale mi manastırmı yoksa bir tür güvenlik noktasımı. Yeri incelemeden detay doğru olmaz.
Ama kaya modeli saklamaya elverişli.

dardanos

BAKMAKMI GÖRMEKMİ ????...
Super Moderatör
Sevgili ustam Burada neyi söylememiz gerek bende anlamadım doğrusu. Zaten mal meydanda . Bu mağarayı başka bir amaç için düzenlemişler ve kullanmışlar. Burada bir şey gizlense böyle aleni işler olmaz. Buranın yapılışının gayesini içeri girip bakmak ile anlayabilirsiniz. Zaten atış serbest diyor. İçerideki doneleri görmek yeterlidir

SiyahBeyaz

Renksiz arkadaş
Vip Üye
İŞARET BİLGİSİ OLAN YORUM YAPABİLİR Mİ @Roni @OKLiT @balkaya34
2 nolu resim 1 nolu resmin içinden bir kare ise, ibadethane olarak kullanılmış burası. Kilise veya manastır için çok küçük kalır. Ama bizdeki Erbain halvet odası gibi düşünmek gerek. Keşişlerin münferit yada küçük guruplar halinde ruhen kendilerini yükselttikleri bir alan. Yüksek bir yerde şehirden uzak sakın dağların arasında noktalara yapılır genelde bu tarz mekanlar....

greenball

Kullanıcı
Üye olduğunuz gibi konu açmışsınız ve direk bana seslenmenize şaşırdım.

Böyle bir yere herkesin bir yorumu olur illaki ama bu noktadan değil. Açılan saçılan zaman kaybıdır. Çevreyi incelemek lazım. Evveliyatında ne olarak kullanıldığı önemli. Kale mi manastırmı yoksa bir tür güvenlik noktasımı. Yeri incelemeden detay doğru olmaz.
Ama kaya modeli saklamaya elverişli.
sizin yorumlarınızı daha önce okudum ve ilgimi çekti o yüzden size seslendim duvardaki işaretin anlamını merak ettim sadece

greenball

Kullanıcı
Selamün aleyküm
Öncelikle mekana hoş geldiniz
Arkadaşım burasi eski yaşam yeri gibi zaten açıkça gözüküyor kayalarin on kisimlari örülmüş birinci fotoğraf da sağ. Alt kisimda kapak taşlarından kemer ile giriş var konuza birde ustalarımız baksın teşekkür ediyorum
ustam biz buraya soldan giriş yaptık 2. fotoğrafdaki işaret soldan girişteydi o detayıda ekledim sağ bölgeye girmedim eğer detay gerekiyorsa nasipse eklerim

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
sizin yorumlarınızı daha önce okudum ve ilgimi çekti o yüzden size seslendim duvardaki işaretin anlamını merak ettim sadece
Ben bu haline yorum yapamam yerinde analiz ve inceleme isteyen bir yer burası. Ezber hareket edilecek konuma sahip değil.

Zirve nedir aşağı nedir incelemek gerek. Açılmış bir yere soldan neden girdiniz ki?
Burası zaten elden geçmiş görünüyor. Yeni bir işlem gibi yansıtmadı hiç

Üst Alt