Mağaradaki Toprak

Keban23

Kullanıcı
Video çektim ama yükleyemedim o küp kırıklarını mağaradan çıkarttım önceden kalmış herhalde.
Eyer soygun yada malzemesini alıp çıkmadı ise küp parçalari kırılmış küp parçaları, definenin yönünü veya yakınlığını belirten şifreli bir işaret olarak bırakılır yani yakınlarında bir mezar olma yada küpün çıktığı noktadan devam etmeni söyler

Ttamer70

Kullanıcı
Eyer soygun yada malzemesini alıp çıkmadı ise küp parçalari kırılmış küp parçaları, definenin yönünü veya yakınlığını belirten şifreli bir işaret olarak bırakılır yani yakınlarında bir mezar olma yada küpün çıktığı noktadan devam etmeni söyler
Küp kırıkları boş olan kısımdan çıkmış daha önce girenler öyle söyledi,toprak dolu yer ise tavan denen yukarıya kadar toprak doluymuş arkadaş öyle dedi onlar bu toprağı yan boş kısma taşımışlar ama çok zor iş zeminde taş çıkınca bırakmışlar.bana kalsa bende kazmam çok zor malzeme olduğundan emin olsa insan belki uğraşılır.

balkaya34

Vip Üye
Küp kırıkları boş olan kısımdan çıkmış daha önce girenler öyle söyledi,toprak dolu yer ise tavan denen yukarıya kadar toprak doluymuş arkadaş öyle dedi onlar bu toprağı yan boş kısma taşımışlar ama çok zor iş zeminde taş çıkınca bırakmışlar.bana kalsa bende kazmam çok zor malzeme olduğundan emin olsa insan belki uğraşılır.
Selam ,
Mesela orda yaşayan oraya mezar yapabilir, ve orda da yaşar , Ama oraya kiymetli bir varlığını koyarmı, Ben olsam Hayir koymaz derim, Çünki onlar cok ince hesap yapabilen ve Iyi düşünen Akıllı idiler,
Mesela siz şimdi ordaki toprağın nasıl oraya getirildiğini bilemediniz çözemediniz Bulmacayı,
Aslına bakarsanız orda yaşamış, Toprak onun halısı idi kilimi idi,
Öyle elenmiş toprak Sicak tutar. Taş çok soguk olur toprak ,
50 cm derinliği Kalınlığı olan bir topraklı iki magrada ben gördüm, Bunlar yeri yüksek yani kapisı yere sıfır degil, Merdiven le çıkılıp girilen mağaralardı, Bunlar KUS KAYASI mağarası idi , Iyide bunlarin malzemesi eşyaları nerde ,,Isde o muamma, Benim tavsiyem ,O toprakları akdar Tabanda bir mezar kapağı varmı bir ara ,Yoksa o hani bakımsız olan bozuk düzenli olan yer varya orada bir arasdirma yap mezar orda olabilir ,Yani orda mezar var tahmin ediyorum , Toprakda degilde aslında kayada mezar olabilir,

Son düzenleme:

Ttamer70

Kullanıcı
Küp kırıkları boş olan kısımdan çıkmış daha önce girenler öyle söyledi,toprak dolu yer ise tavan denen yukarıya kadar toprak doluymuş arkadaş öyle dedi onlar bu toprağı yan boş kısma taşımışlar ama çok zor iş zeminde taş çıkınca bırakmışlar.bana kalsa bende kazmam çok zor malzeme olduğundan emin olsa insan belki uğraşılır
Selam ,
Mesela orda yaşayan oraya mezar yapabilir, ve orda da yaşar , Ama oraya kiymetli bir varlığını koyarmı, Ben olsam Hayir koymaz derim, Çünki onlar cok ince hesap yapabilen ve Iyi düşünen Akıllı idiler,
Mesela siz şimdi ordaki toprağın nasıl oraya getirildiğini bilemediniz çözemediniz Bulmacayı,
Aslına bakarsanız orda yaşamış, Toprak onun halısı idi kilimi idi,
Öyle elenmiş toprak Sicak tutar. Taş çok soguk olur toprak ,
50 cm derinliği Kalınlığı olan bir topraklı iki magrada ben gördüm, Bunlar yeri yüksek yani kapisı yere sıfır degil, Merdiven le çıkılıp girilen mağaralardı, Bunlar KUS KAYASI mağarası idi , Iyide bunlarin malzemesi eşyaları nerde ,,Isde o muamma, Benim tavsiyem ,O toprakları akdar Tabanda bir mezar kapağı varmı bir ara ,Yoksa o hani bakımsız olan bozuk düzenli olan yer varya orada bir arasdirma yap mezar orda olabilir ,Yani orda mezar var tahmin ediyorum , Toprakda degilde aslında kayada mezar olabilir,
O Toprak bugün baktığımda yukarıdan aşağıya salınmış hava boşluğu zannedersem çünkü ilk giren arkadaş tavana kadar Toprak dolu idi dedi zar zor üç beş kişi bidon Lara ip bağlayıp yan daki boilk girdiğim boş oda gibi olan yere taşımışlar.bir kişi kazıp yarısı kesik bidona koymuş biri yukarıda ikiye ayrılan yerden çekip ip ile diğerinde boş odadan çekip boşaltmış. Tava kadar dolu olan odada hava boşluğunda baca gibi yukarıda Toprak var onun için oradan salınmış ihtimali büyük.zeminde Kaya çıkınca bırakmışlar kıramamışlar öyle bırakmışlar herseyide orada bırakmışlar.onlarda iki ihtiyarın götürmesi ile gitmiş zaten.ihtiyarlara siz neden kazmadınız diye sorduklarında bizden geçti artık zaten biz oradan Yuvarlak bakırdan dövme Haç aldık demişler.haç'ıda toprağın en üst kısmından almışlar.ihtiyarlar o köyden zaten demelerine göre haritada varmış dedelerde ama ikisi de şuan hayatta değil.ve onların demesi beş metre toprağı kalmanız gerekiyor demişler becerirseniz burada traktörlerin hidroliklerine takılan sepetler var onun la bir sepet mal var diye söylemişler.haritada mı gösteriyor beş metre ve içindeki malzeme bilemiyorum

Deli Fırat

USTA
Super Moderatör
İlginç 🤔 şu kahverengi toprak avucladıgı da normalden ağırmı 🤔istersen bir avuç dolusu toprağı ateşe tut pürmüz gibi bir şey olsun netice ne olur reaksiyonu merak ettim

Ttamer70

Kullanıcı
İlginç 🤔 şu kahverengi toprak avucladıgı da normalden ağırmı 🤔istersen bir avuç dolusu toprağı ateşe tut pürmüz gibi bir şey olsun netice ne olur reaksiyonu merak ettim
Bu Toprak az değil bu bölgenin toprağı odayı tavana kadar doldurmuşlar elenip konmuş, yukarıdan salınmış yukarıya çıkıp baca hava boşluğunu bulmak lazım baca gibi yerde Toprak gözüküyor artı toprağı doldurdukca tepilmis Kaya gibi suyla temas edince mil gibi eriyor.gecen aceleci davrandım tam görüntüleyen edin bir daha gidersem iyice görüntüleyecegim bilmiyorum kısmet.fakat bu yöre tarihi açıdan Zengin bir bölge.

Keban23

Kullanıcı
Bu Toprak az değil bu bölgenin toprağı odayı tavana kadar doldurmuşlar elenip konmuş, yukarıdan salınmış yukarıya çıkıp baca hava boşluğunu bulmak lazım baca gibi yerde Toprak gözüküyor artı toprağı doldurdukca tepilmis Kaya gibi suyla temas edince mil gibi eriyor.gecen aceleci davrandım tam görüntüleyen edin bir daha gidersem iyice görüntüleyecegim bilmiyorum kısmet.fakat bu yöre tarihi açıdan Zengin bir bölge.
Hocam evet doldurulmuş toprak bence zeminin dolgu toprağında kazma gibi durumun varsa çalişmaya başla yani kendine zemin oluşturmaya bak olan imkanlarla bir kaç MT ilerle o toprağın nerden geldiyinin bir önemi yok yada nerden döküldüyü artı senin baca dediyin yerden toprak dökmezler bunun garantisini verebilirim girişten temin edilir taşıma ile bence dediyim gibi zemini ayarla cihazın al sıkıştırma dediyin elenmiş kumdan biraz ilerlemeye bak hocam

Üst Alt