cubuk ve boşluk tesbitleri hakkında ,istediğiniz her soruya cevap verebilecek mahiyette ustalarımızın konuları mevcut. satın almayacaksın kendin çok kolay yapabileceğin tarifler de var. yeterki sizde tepki alabilecek yeterli enerji olsun.
konuya gelirsek, öncelikle önemli ve statülü bir bölge olduğunu bilmelisin.
ilk yorumda kısa değinmiştim. madem takip ediyorsun ve meraklısın. biraz daha özüne inebiliriz.
ilk ortadakini tek cizmiştim, giriş yönünü anlayabilesin diye. çok dikkatli bakarsak, üstte büyük altında iki tane küçük hayvan benzeri tasvir edildiğini görürüz. üstteki başını ters çevirmiş,ağız ağıza boğuşuyorlar. her ikisinin üzerinde,odayı veren oymalar mevcut.
bir ustamız altta daire içine aldığım yerde çocuktan bahsetmişti. bence haklıydı,ben çocuklar demek istiyorum.
üstte büyük olanın yeri biraz mesafeli,ama diğerleri bu kayada. alt kırmızı cizgiyi boydan boya,ayrıca kayanın üzerinden yapılacak bir boşluk tespiti ,hem girişi hemde odaları çok kolay bulmanızı sağlar. bunu başarmak veya tecrübeli birini bulmak zorundasın. gözle veya tahminle giriş noktasını bulmak mümkün olmaz.
tarifimi de cizimsiz olanı masa üstüne alarak bakarsanız daha anlaşılır olduğunu görürsünüz.
bence resmi kazı ya emek verilecek değerde. RABBİM gönlünüze göre verir inşaallah.