Meşe ağacı | Sayfa 8 | Define işaretleri ve anlamları

Meşe ağacı

pelteks

Kullanıcı
Hocam dediğin gibi ana kayaç gibi gömülü kayalar var..bi kaç tanede söküp attığım var. #mavran ustanın işaret ettiği yer 3. fotodaki yer

Ekli dosyalar

• 20230405_175245.jpg
    20230405_175245.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 11
  • 20230405_175056.jpg
    20230405_175056.jpg
    2.9 MB · Görüntüleme: 11
  • 20230405_175118.jpg
    20230405_175118.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20230413_214238_Gallery.jpg
    Screenshot_20230413_214238_Gallery.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:

MAVRAN

Vip Üye
@pelteks usta burada neye göre yüzey örtüsü temizleme çalışması yapmışsınız.
Mıcırların bulunduğu yere yakın olan biraz mıcırlardan yukarı olan yerlerde boşluk kontrolü yap. Senin bu konuda bizden beklediğin cevapı anlıyorum. O zaman siz mıcırların boşaltıldığı odayı veya mahzeni, kaya içinde bulunan boşluğu bul.

pelteks

Kullanıcı
@pelteks usta burada neye göre yüzey örtüsü temizleme çalışması yapmışsınız.
Mıcırların bulunduğu yere yakın olan biraz mıcırlardan yukarı olan yerlerde boşluk kontrolü yap. Senin bu konuda bizden beklediğin cevapı anlıyorum. O zaman siz mıcırların boşaltıldığı odayı veya mahzeni, kaya içinde bulunan boşluğu bul.
Hocam benim konumun başlangıcı direk bahçe düzenlemesi...farklılıkları gördükçe kafamda soru işaretleri oluştu...dikkatimi çeken bulguların üstünden atlamamak için fikirlerinize başvuruyorum...bahçe düzenlemem hafta sonu bitecek :) araştırıp baktığım kadarı ile kendi çapımda boşluk ta baktım...köpek gezecek kadar garip garip boşluklar da çıktı.kaya arasında oluşmuş boşluk ta çıktı.1 -2 mt zeminden tuğla-kiremit parçası da çıktı..ama net bir şeye ulaşamadım.

pelteks

Kullanıcı
Mesela burası 1,5 mt zeminde iri bir insan rahat bir şekilde yatacak kadar bir boşluk..3mt uzunluğunda kabuk gibi kaya kırılınca altından çıktı..devam etmiyordu...sadece aşağıya doğru soba borusu gibi delik vardı...derinlik anlamak için taş attık tahmini 2-3mt kadar sonra düşüyordu..sonra kapattık halile delikte doldu

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230413_233951_Gallery.jpg
    Screenshot_20230413_233951_Gallery.jpg
    559.9 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20230413_233613_Gallery.jpg
    Screenshot_20230413_233613_Gallery.jpg
    692.5 KB · Görüntüleme: 9
  • Screenshot_20230413_233814_Gallery.jpg
    Screenshot_20230413_233814_Gallery.jpg
    339.7 KB · Görüntüleme: 11

pelteks

Kullanıcı

mavran ustam eyvallah sağol varol...ustalar gereken cevabı yazmışlar. bana pek gerek kalmamış..şahsi fikrimi söylemem gerekirse bu tarz yerlerde çok sıkıntı çıkar. sonuca ulaşmak çok zordur..muhtemelende ulaşılmaz.
Ustam saol..tabiki kıymetli yorumlar geldi.. ne tür sıkıntılardan bahsediyoruz ve neden ulaşılmaz..anlayabileceğim şekliyle yorumunuzu biraz daha açabilirmisiniz

pelteks

Kullanıcı
çalışmanı engelleyecek her türlü sıkıntı! bu tarz yerler insanın naktini ve vaktini çalar...
Kusura bakmazsan sıkıntıdan kastını yine anlayamadım...mazur gör..

Nakit ve vakite gelince...şuan peysaj yapıyorum diye düşünebilirsiniz..

tuarec

Kullanıcı
Kardeşim işaretlediğim yerleri o elindeki kuşla yakından görüntüle, lütfen tehlikeli bir yerdesin yanında profesyonel birileri olmadan keşif için de olsa buraya çıkma. Mavi işaret olan yer yığma gibi duruyor aşağıda yapacağın bir yanlış telafisi mümkün olmayan haftaya yol açar.
Yine bunların üzerinde yani Kaya'nın üzerinde iyi inceleme yapın, en kolay yer orası. Havalandırma gibi bir yer olma ihtimali yüksek. Senin yerde olan taş yığınları buraya yakın mı.
Bir diğer özel sorum ev senin mı 😆
uzun kırmızı çizgiyi bende gördum ama çalışma şartları beni yorum yapmamı engelledi orası tahrip edilen merdivenler buyuk olasılıkla

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Kusura bakmazsan sıkıntıdan kastını yine anlayamadım...mazur gör..

Nakit ve vakite gelince...şuan peysaj yapıyorum diye düşünebilirsiniz..

Sizin emek verip karşılık alamamanız sıkıntıdır tüm emeğinizi bu yolda heba etmeniz de zorludur diğer adı yine sıkıntıdır. @Kervan07 ustamızın bahsettiği sıkıntı bu yönde.
İnsan oğlu define de iki tür sıkıntı ile karşılaşır. Biri göreceli kavram olan emek sıkıntısı diğeride kısmen emeğe bağlı olaraktan görünmeyen varlıkların yani ikinci boyutun verdiği sıkıntı.

pelteks

Kullanıcı
Sizin emek verip karşılık alamamanız sıkıntıdır tüm emeğinizi bu yolda heba etmeniz de zorludur diğer adı yine sıkıntıdır. @Kervan07 ustamızın bahsettiği sıkıntı bu yönde.
İnsan oğlu define de iki tür sıkıntı ile karşılaşır. Biri göreceli kavram olan emek sıkıntısı diğeride kısmen emeğe bağlı olaraktan görünmeyen varlıkların yani ikinci boyutun verdiği sıkıntı.
Hocam dediğim gibi alanda zaten başka amaçla çalıştığım için beni üzecek fazla bir emek kaybım yok..yine de saolun...

İkinci boyut olayına gelirsek...
zaten iş burda başlıyor.ilk ağaçların altında çoğu yeri çalı diken içinde kalmış bu duvar dikkatimi çektiğinde ne gereksiz,hiç bir işe yaramayan yani toprak tutmayan,saçma salak bu duvarı kim yapmış dedim :) duvar üstünde 2 tane dip dibe masa gibi iki kaya vardı..o da saçma geldi...
Saçma gördüğümden etrafta ne var ne yok diye gezmeye başladım.merak edip duvarın üzerine çıkıp bakmaya başladım..duvarın L yapan kısa tarafının dış kısmında yani batı kısmı,meşenin olduğu yerde zeminde 150x150 cm lik 30 cm kadar çöküntü ve içi ayrık otuyla kaplı yuvarlak yemyeşil bi alan gördüm.etrafta öyle yeşil alan yoktu...sonra tarla etrafında gezdim..kuzey doğu sınırımda zambaklara yakın yerde zeminde 40x40 beyaz bi taş gördüm...akşam muhabbetini yaparken çok garip geldi ve ertesi günü kameraya çekmek için gittiğimde ikisini de bulamadım..hayatımda kendimi bu kadar salak hissetmemişimdir.

Hocam kaçıncı boyut bilmem ama işin çıktığı yer burası...sonrası burdayım :)

Üst Alt