Mevlid Kandili'nin Dinimizdeki Önemi ve Anlamı | Define işaretleri ve anlamları

Mevlid Kandili'nin Dinimizdeki Önemi ve Anlamı

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin

Mevlid Kandili'nin Dinimizdeki Önemi ve Anlamı​

Kainatta en büyük hadise, hiç şüphe yok ki Kainatın Efendisi Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrifleri hadisesidir. Çünkü yaradılış ağacının çekirdeği son peygamber Resulullah’tır. Allah (cc) O’nun gelişini takdir etmeseydi dünyada insan da olmayacaktı. “Sen olmasaydın Ey Habibim, kainatı yaratmazdım” kutsi hadisi, bu sırra işaret etmektedir.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Nebiyy-i Ekrem Efendimizin dünyaya geliş gecesi İslam ümmeti tarafından Mevlid kelimesiyle bilinmiştir. Mevlid Kandili’nin anlamı Peygamberin her zaman olduğu gibi o gecede bir farklı anılmasıdır.

Peygamber Efendimizin nurundan önce kainat umumi bir matem içindeydi. O’nun nuruyla şenlenen kainatta, ümmeti olarak bizler O’nu her şeyden çok sevip, anlamak, anlatmak mecburiyetinde olduğumuz gibi aynı zamanda rehber edinmeliyiz. Özetle Mevlid Kandilinin önemi budur.
Değerli kardeşlerimizin mevlidi şeriflerini tebrik ederim.

TimuR964

Super Moderatör
download.jpg

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
1988 yılından itibaren kutladığım takip ettiğim tek gün vardir: Efendimizin sav.doğduğu gün.

Bu günün haricindeki tüm günler aynıdır.
Kadir Gecesi hariç, ayet ile sabit olduğundan.

Doğum günü kutlamam.
Evlilik, nisanlilik, vs. Bana uzak.
Sevgililer günü
Analar Babalar günü vd.
Çiftçiler günü
Yahu günde gün yok, kalmadı. Bir-Leş-miş Devletler BM her günü bir şeyin günü ilan etmiş.
Ben kutlamam, amma kutlayana da birsey deme makamında değilim.
Benim doğrum bu.
Herkesin de kendisine göre doğruları var.

HAYIRLI BEREKETLI KANDILLER.

Üst Alt