3 kaya varsaSözkonusu 3 taşdan birisi ( W ) dir onun yeri hasır döşemeli taslarda ve yukarda,
Burda ise 3 tasin 2 si var ,Bunlardan birisi ( KEMENÇE ) dir , Isde burda 3 ncu hangisidir,,,,,,
( Bu farkli bir bilgi ===Defineuzmani.com da.
Köprünün doğu karşısında hora tepesi 43 dakika mesafededir, Horatepe’de nişan olarak iki dikili taş ve birinde KEMENÇE resmi vardır. Yerde yatan dört köşe hazır taşı hazine biraz yanındadır. )
,,,, Bu taslardan birisi ama hangisi,,,,
Yazilara göre burda üsd üsde 3 defa gömü var,,
Kemençenin 19 adım mesafesi hangisine uyacak bakacağım İNSAALLAH
Affedersiniz Işte yatan öküz budur Balkaya34 Ustam.Kemençenin 19 adım mesafesi hangisine uyacak bakacağım İNSAALLAH
@UMBRA selam usdam, evet burasi hitit ve firig donemi bir alan, Bunu siz zaten daha evveldende Vurgulamışdınız,Merhaba, burada Hitit ve Frig izleri var ve orada ciddi bir toprak birikimi olmuş binlerce yıl içinde...
Bunu sadece yığmaya bakan büyük büstün artık toprak altında kalmış olan ağzı dudakları bile gösteriyor. Kafanın yarısı yer altında... Haliyle bu biriken toprak, sandık dediğiniz kayanın da devamı olduğunun göstergesi ve evet çadır gibi devam ediyor olması muhtemel ama beraberinde yığmanın da zamanında çok daha okkalı bir yığma olduğunun da...
@nik selam usdam, Bunlar benim koydugum resimlerden çikmadi herhalde değilmi,Affedersiniz Işte yatan öküz budur Balkaya34 Ustam.