Selamun aleykum ustalar hevesten meraktan girdik bu işe amötör çalışıyoruz öncelikle bildirmek isterim.yukarıdaki resimlerde gördüğünüz gibi kurukafaya benzeyen kaya (10 metre geriden bakıldığında tam bi kurukafa görüntüsü veriyor ben yakından çekim yaptım) diğer kaya üzerindeki V yada Üçgen mi çarpı mı işaret var.Ve kaya üstündeki büyük oyma ve yanlarındaki 2 küçük oyma işareti bulunuyor.Bu işaretlerin hepsi 50 metrekarelik alan içindedir.Şüphelendiğimiz noktaya doğru yöneldiğimizde büyük kayanın altında mezar gibi bir yapı bulduk sadece üstünü ve kenarlarını temizledik biraz ,kenarlarını temizlerkende mezar dediğimiz yapının kenarlarına sıkıştırılmış yada montelenmiş diyeyim kenarları düzeltilmiş futbol topu büyüklüğünde küçük taş parçaları çıkarttık.Mezara benzeyen yapının sol sağ ön ve arkasında büyük kaya parçaları mevcut ve üstünde de büyük kaya parçası var.(4 kişi sallayamadık kayayı öyle büyük ağır kütleli).Merak ettiğimiz nokta mezar olması için küçük geldi bize yaklaşık 1,5 metre falan ,ya da biz hayal gücümüzü fazla mı kullandık diyecem ama toprağın altından çıkan doğal değil insan yapısı cevaplarınızı bekliyorum ustalar.Saygılar
Son düzenleme: