Mineral Eleme Sistemi | Define işaretleri ve anlamları

Mineral Eleme Sistemi

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
ustalarım sistemi vidoya çekicektim ama vakit bulamadığım için fotoğraflayıp paylaşıcam
çubuklara anlattığım yöntemleri uyguladıktan sonra çubukların verdiği tepkilere çok dikkat ederseniz boşa kazmanız artık imkansız ben bu yöntemlerle çubuklarla araziye çıktığımda bende sadece bazı minerallerde elime hangi metali alırsam alayım tepki veren minerallere gidiyor ama ben çubukları kaldırıp çubuklar bana bir yön verdiğinde bu yönün metal mi meneral mi olduğunu çubuklar yön verdiği anda anlayabiliyorum
mineral eleme konusunda 3 tane yeni sistem bunlardan daha önce az çok bahsetmiştim ama bugün en ince ayrıntısına kadar bunları anlatıcam ama sizlerden ricam bu anlattığım mineral elme sistemini kullandıktan denedikten sonra iyi veya kötü düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim..

Devamı...

_Trakyalı_

Vip Üye
Merhaba,

Madem yöneticiler tarafından konu tekrar gündeme getirilmek istenmiş, 27 sayfanın icinde birden çok çetrefilli konuda işlendiği için kendi tecrübelerime dayanarak birkaç satır karalamak isterim.

Denemeler içerisinde mıknatıslı, kalem pilli,bakır sulfatli, delikli neodyumun stor perde ipine dizilip şakül yapilisina, aradan dereden bentonite kadar deginildigini görüyorum.

Verilen tüm emeğin,gayretin ve çabanın "minerali eleme" üzerine kurgulandigini görüyorum. Aradan onca zaman geçmiş olsada, bazı şeylerin yarim kaldığını düşünüp hayıflananların üzülmesini gerektirecek bir durumun olmadığını söylemek isterim.

Konu başlangıcında belli yerlerde bahsi geçen uzak mesafelerden boşluğun yanina hic gitmeden, boşluğun enini,boyunu,derinliğini v.b. bilgilerini alabildiğini yazanların haklılık payları vardır. Lakin bu bilgileri alabildiği bir sistem ile aradığının üzerine gittiğinde merkez noktayı veya boslugu bulabilmesi mümkün olamamaktadır. Kendimden biliyorum. Geçtiğim etaplardan biriydi. Ilk baslarda çok heyecan vermişti.

Diyamanyetik metallerin temel karakteristiği, üzerine uygulanan manyetik kuvvetten nefret ederler. Tabiatı ve fizik kanunu gereği, üzerine uygulanan bu manyetik kuvvete dik şekilde karşı koyup güç uygularlar. Buna istinaden cubuk üzerinde aparat tarzi kullanılacak tüm miknatis ve türevleri tamamen ters tepki vereceğini içtenlikle belirtmek isterim.

Örneğin havşa delikli neodyum mıknatısın 5-6 adedini stor perde ipine dikey dizip şakül şeklinde kullandığınızda ve arama yapmak istediğinizde kesinlikle X bir yöne yol alır. Lâkin değerli bir metalin üzerinde nokta yapma şansını da elinizden alır. Kendi test sahanızda yerini bildiğiniz bir değerli metalin üzerine bu şakülü tutarsanız, şakül daire çizmeye başlar. Önce daire çapları kucukten başlar, sonra büyümeye başlar ve hızlanır. İpin uzunluğu kadar maximum seviyedeki en büyük daire çapına çıkar ve hızı öyle bir artar ki,elinizdekinin helikopter pervanesine dönüştünüzü sanırsınız. Ve son olarak daire daha büyük bir çapta dönmeye zorlanip donemediginden, tuttuğunuz elinize öyle bir vurur ki kendinizi sakatlayabilirsiniz. Hele ki kallavi neodyum kullanıp o şakülü ağır yaptıysanız...

Örnek düz mantıkla okunduğunda, bu hareketi yapan bir yerde mutlaka bir diyamanyetik güçlü ve hacimli bir metal vardır şeklinde düşünebilirsiniz. Düşünmeyiniz.
Bu hareketi sadece yarım gram bir sarikiz yaptirabildigi gibi, gerçek arazide bu sistemle asla üzerine çıkamazsınız. Ayni tepkiyi farklı yerlerde "mineral" diye adı çıkan ama mineral olmayan farklı noktalarda alırsınız.

Sonuc olarak miknatis ve türevleri ya da pil içlerinde bulunan kadmiyum,kurşun,çinko, lityum v.b. bulunan tüm maddeler "noktalama" açısından tam bir tezat olusturan sıkıntılı elementlerdir.
Balkonda iki büyük koli içinde , periyodik tabloda bulunan elementlerin envayi çeşidi bantlanip kenara atılmış şekilde durdugundan, destekli yazdığımı kenarından köşesinden bilmenizi isterim.

Bakır sülfatlı (mavi toz, göz taşı v.b.) olarak bahsedilen sistemin diğerlerinden pekte bir farki bulunmamaktadır. Fikir yürütmekten ziyade bir çok versiyonuyla deneyimledigim bir fantezi diyebilirim. Sistem diyemedim. Çünkü maalesef değil. Keşke işe yarayabilseydi ama maalesef çok uzak. Çubuğa monte edilen onca malzemenin arasından bir sonuç beklemek benim içinde zamanında büyük bir hata oldu.

Bentonit bir iki mesajda deginilmisti diye görmüştüm.
Bununla ilgili şöyle bir sorgu yapılmasını rica ediyorum. Ele veya ellere bentonit sürmek/almak v.b. minerali kesiyorsa, nasıl oluyorda aynı zamanda yine ele değerli metal alarak o metali aradığı düşünebilinir? Bu sorgu yapılır ise iyi olur kanaatindeyim.

27 sayfanın dilimin döndüğünce kaba hatlarıyla özetini geçmek istedim.

Son paragrafimi da "mineral" terimine ayırmak istiyorum.
Ara yollari bırakıp bazen avazım çıktığı gibi kadar mineral diye bir sey yok diye bağırmak istiyorum. Tabi böyle bir cümle kullansam, okuyanların %99 u gülecektir. Mananın derinliğini birçok yazımda üzerine basa basa nitelesem de, mineral kelimesi çubukçuluk literatüründe öyle bir yer edinmiş ki tam olarak şöyle düşünülüyor:

"Minerallerin tamamını kesersen/elersen, hedefi noktalarsin veya doğru sinyali alırsın "

Ama insanların bu düşüncesinden mineralin hic haberinin olmadığını söylemek isterim.

Sürçülisan affola.
Rast gelsin..

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Bu zamana kadar çubuk işine merak duyup bu işi ciddiye alıp çalışmalar yapan son 7 sene icinde benim bildiğim 4 kişi var sitelerden.

Şunu söylemek istiyorum:
Kurduğu test merkezinde ve arazide çalışma yapmayan antiraman yapmayan hiç kimsenin başarılı olma şansı asla yoktur. Hangi çubuğu hangi sistemi kullanıyor olsa da.

Bu iş çok basite alınıyor.
Amma çok zor bir meseledir çubukçu olmak.

Ver 1000 lira al 2 çubuk.
5 sayfa yazı oku.
Çık araziye.
Bul sarilari.
Böyle bir dünya yok arkadaşlar.
Hiç olmayacak da.

6-7 senedir boşlukta hiç yanilmamiştim. Geçen hafta yanıldım ilk kez.
Dedigim metrajda hedefe ulasamamişlar.
Neden yanıldığımı sebebini de bulamadım. Fırsatım olursa tekrar gidip sebebini bulmaya çalışacağım insallah.

Eagle eye

Kullanıcı
Bu zamana kadar çubuk işine merak duyup bu işi ciddiye alıp çalışmalar yapan son 7 sene icinde benim bildiğim 4 kişi var sitelerden.

Şunu söylemek istiyorum:
Kurduğu test merkezinde ve arazide çalışma yapmayan antiraman yapmayan hiç kimsenin başarılı olma şansı asla yoktur. Hangi çubuğu hangi sistemi kullanıyor olsa da.

5 sayfa yazı oku.
Çık araziye.
Bul sarilari.
Hiç olmayacak da.

Neden yanıldığımı sebebini de bulamadım. Fırsatım olursa tekrar gidip sebebini bulmaya çalışacağım insallah.
s.a
sebebını bulunca bızlere de anlat ınsallah hocam

KALE 17

Kullanıcı
s.a
ustalarım sistemi vidoya çekicektim ama vakit bulamadığım için fotoğraflayıp paylaşıcam
çubuklara anlattığım yöntemleri uyguladıktan sonra çubukların verdiği tepkilere çok dikkat ederseniz boşa kazmanız artık imkansız ben bu yöntemlerle çubuklarla araziye çıktığımda bende sadece bazı minerallerde elime hangi metali alırsam alayım tepki veren minerallere gidiyor ama ben çubukları kaldırıp çubuklar bana bir yön verdiğinde bu yönün metal mi meneral mi olduğunu çubuklar yön verdiği anda anlayabiliyorum
mineral eleme konusunda 3 tane yeni sistem bunlardan daha önce az çok bahsetmiştim ama bugün en ince ayrıntısına kadar bunları anlatıcam ama sizlerden ricam bu anlattığım mineral elme sistemini kullandıktan denedikten sonra iyi veya kötü düşüncelerinizi yazarsanız çok sevinirim..

Devamı...
Bende kendi şahsıma, 1,5 Luk ince bakır tel kullanıyorum. Boyu 65 cm ve tutma yeri 13 cm olarak, elime aldığım numune metalin aynısını varsa buluyor. Tek çubuk kullanıyorum. Bende 14 senedir ARGE calismasi yapmış ve emek vermiş, yılların yorgunluğu olan kardesinizden biriyim.😌

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
s.a
A.S.
Anlatırım insallah.

Baska bir yerdeki yanilgimin sebebini anlatayim bu arada.
Daha once yazmıştım. Aradan 9-10 sene geçti. Özel bir araziye. 6 metre kadar işmakinasi ile açılmış bir çukurun yanına gittim bir arkadaşımın ricasıyla. 5 metrede tespit var. 1 metrede fazla açmişler. Sonuç; boş. Birde sen bak dediler.
Buradaki ilk hatam; önce boşluğa bakmam gerekirken metale bakmak oldu. Onların aradıkları sarı renkliydi. Ben baktım kurşun var. İşin garibi bu kurşun dikdörtgen şeklini verirdi. İlk aklıma gelen Lahit Kapağı oldu. Metraj aldım 5.5 metre verdi. Açılan çukurun 1.5 metre yakınında. Dedim yandan biraz alın sonra da demir çakın lahitse ona denk gelir. Bu durum cumartesi olmuştu. Pazar sabahı yatıyorum erken saatte telefonum çaldı. Dediler müsaitsen seni alalım bir bak. Biz demiri cakmadik ama o mesafeyi açtık. Birsey yok. Gelin alın dedim. Oraya gittim. Çukura indim. 2 metreden biraz fazla ilerlemişlrr lakin birşey yok. Yukarı çıktım tekrar baktım. Bizim kurşun kapak hala yerinde. Tekrar aşağıya indim. Çubukla baktım hala kurşunu gösteriyor. Bu ara gözüm yan tarafa ilişti. 20-25 cm. Kalınlığında farklı bir tabaka var. Elimle biraz alınca midye kabuklarını gördüm. Kazılan çukur ve devamında da bu katman varmış. 2 avuç kadar sadece o katmadan alıp yukarı çıktım. Geriye çekildim çubuk tuttum. Gördüm ki bu katman kurşun.sinyali verdiriyor. Dedim kapatın burayı, bu katman hem daha once baktığınız cihazı hemde beni yanılttı. Burası boştur.
Eve gelene kadar midye kabuğu nasıl kurşun sinyali veriyor onu düşündüm. Googleye yazdım, midye diye. Orada verilen bilgileri okuyunca meseleyi çözdüm. Midye denizdeki özellikle kurşunu emen ve denizin temiz kalmasına vesile olan bir göreve sahipmiş. Meselenin daha enteresan tarafı Konya da deniz elbet vardır kadim tarihde. O katman en azından 3bin yıllık desek bile bu kadar sürede tesirini nasıl devam ettirmiş..? Bu çok enteresan bir durumdu.

2nci yanlisim; lahit.kabul ettiğim şeyin tavan ve taban yüksekliğini almadım. Alsaydim oradakinin lahit olamayacağını anlardım. Ağzımdan da lahit kelimesi çıkmazdı. Yani oradakiler hüzün üzerine.huzun yaşadı.

Bunlar.spesifik başımıza gelebilecek hadiseler.

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Bende kendi şahsıma, 1,5 Luk ince bakır tel kullanıyorum. Boyu 65 cm ve tutma yeri 13 cm olarak, elime aldığım numune metalin aynısını varsa buluyor. Tek çubuk kullanıyorum. Bende 14 senedir ARGE calismasi yapmış ve emek vermiş, yılların yorgunluğu olan kardesinizden biriyim.😌

maşallah, tecrübelerini paylaşarak kitleye fayda sağlamak istemezmisin :)

dardanos

BAKMAKMI GÖRMEKMİ ????...
Super Moderatör

Şunu söylemek istiyorum:

5 sayfa yazı oku.
Çık araziye.
Bul sarilari.
Hiç olmayacak da.

Sevgili Ustam nasip olur ise niçin yanıldığınızı görmek duymak isterim. İnşallah Yüce ALLAHcc izni ile uygun görür iseniz burada izah edersiniz.Sevgiler saygılar kardeşim

dardanos

BAKMAKMI GÖRMEKMİ ????...
Super Moderatör
Sevgili @KALE 17 ustam nikinizden hemşehri olduğumuz belli mahsuru yok ise nerelisin söyleyebilirmisiniz. Birde merak ettim bu tek çubuğu yalın olarakmı kullanıyorsunuz tepkimelerini izah edermisiniz rica etsem

KALE 17

Kullanıcı
Sevgili @KALE 17 ustam nikinizden hemşehri olduğumuz belli mahsuru yok ise nerelisin söyleyebilirmisiniz. Birde merak ettim bu tek çubuğu yalın olarakmı kullanıyorsunuz tepkimelerini izah edermisiniz rica etsem
Çanliyim ustam. Öncelikle çubuğu oksit yapmasın diye sarı sprey boyayla boyadım hiç kundak kullanmadan çıplak elle kullanıyorum. Elime saf numune alarak olduğum yerden, sinyal alarak aynı metal var ise metale kitlenip aşağı yukarı salınım yapıyor. Kendi radyestezi çalışmalarıma göre numuneli aramalarda çubuğu kurdugumdan itibaren 10 saniye içinde yön verirse, o sinyali dikkate alırım. 10 saniye sonrası sinyalde ya çubuğun rengi ve metaline yada numunenin kendine yakın içerikli benzeri metale gider. Bendeki deneyim tecrübe böyle...😌

Üst Alt