Cevap: muhteşem bi oyma.
tümülüs buyukluğund bir tepe mevcut mu desem??
ve yahut yığma yada yığmalar.
tümülüs buyukluğund bir tepe mevcut mu desem??
yok fakir baba çevrede ne tümülüs nede yığma var.tümülüs buyukluğund bir tepe mevcut mu desem??
ikizceli ustam abim. ilk önce yorumun için teşekkür ederim. abi diğer oymaya açtığım diğer konudaki oymaya çıkarken ilk başlangıç yeri burası diğer oyma burdan yaklaşık 500mt kuzeyinde kalıyor.ağır konusunda haklısın abi.
ikizceli ustam abim ne demek istediğini çok iyi anladım abi. değirmen varmı varmıydı inşallah o bölgeden birisini bulur öğrenmeye çalışırım abi. yer gerçekten büyük bi yaşantıya ev sahipliği yapmış bi bölge toprak altından taş yolu bile gördüm bizzat bu dedğinizi kulak arkası yapmayacağımı bilesin abi ellerinden öperim saygılar.sevgili kukır usta,bu alanın neler barındırdığını bildiğini düşünüyorum.
bir konuya dikkatini çekmek istiyorum. bu alan bir mezar odasını veya sıradan bir mahzeni vermiyor. böyle bir işçiliği kapsayan bir yerde sıradan bir kişiyede ait olamaz. öbür işaretlerin olduğu yerle arası bir kaç yüz metre olduğuna göre,demekki bölge çanlı bir yaşama ev sahipliği yapmış. bu insanlarında bizler gibi yaşam için zorunlu ihtiyaçları olduğuna göre;
eskiden köprüyle geçilen akar sular şimdi ayak boyunda kaldı. birde suların bol olduğu zamanlarda mevsimsel olarak,kullanılanları düşünelim. ben kendi arazimde küçük plastik 20 lik geçer(evlerde kullanılanı kabul edelim)boruyu bu gün zor dolduran küçük derecikte geçmişte değirmen olduğunu bilirim.küçük kanal halinde su aldığı yer halen daha belli. bende bir kayıt neticesinde öğrendim.
konuyu getirmek istediğim noktayı anladınız. tesbit etme şansı olsa senin için önemliydi. onun için bir daha değinmek istedim. diğerleri zaten alanda .ama o , diğerlerine göre ohoooo idi.
sağlıcakla ALLAH a emanet ol.