esselamünaleykum ikiceli kardeşim lacivert kardeşim konuyu tartışma haline getirmek istemiyorum sizin değerli yorunlarınızdan dolayı sağolasınız sizin konularızda cok güzel ve ala
ben namaz kılmayanları ALLAH CC af etmez demedim. beni yanlış anlamanızı istemem .
hiç bir ayette hiç bir hadiste namaz kılmayanları ALLAH af edilecek diye bir şey yazmaz. rahmet ayetlerini yazarak insanların namaza gevşek davranmalarına sebep oluyorsunuz bunu bilesiniz bu gafletin başlangıcıdır.
ZİLZAL
zilal suresinde ALLAH CC şöyle buyurmuştur
İzin günü insanlar, amellerinin kendilerine gösterilmesi için dağınık olarak ortaya çıkacak.ZİZAL6
ZİLZAL -7
Artık kim zerre kadar hayır işlerse onu görür
ZİLZAL8
Ve kim zerre kadar şerr işlerse onu görür.
ançak töğbe eder ve namazına başlarsa ozaman durum başka şu ayette buyurduğu gibi
(Ey müminler, Allah’a tevbe edin ki kurtuluşa eresiniz.) [Nur 31]
Tevbe'nin şifası, ancak ilacı ile hasıl olur. Hastalığı teşhis etmeyen ilacı tayin edemez; zira ilacı bilmek, hastalık sebeplerini ve zıdlarmı bilmektir. Bu bakımdan bir sebepten meydana gelen hastalığın devası; o sebebi çözmek, kaldırmaktır. Birşey ancak zıddıyla iptal edilir. Israrın sebebi gaflet ve şehvettir. Gaflete ancak ilim zıd düşer. Şehvete de şehveti tahrik eden sebeplerin kesilmesine sabır göstermek zıd düşer. Gaflet, günahların başıdır.NAMAZ BUNLARIN İLACIDIR
Onlar, Allah'ın kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. İşte bunlar gafil olanlardır. Elbette onlar âhirette hüsrana uğrayacaklardır.(Nahl/106-109)
Büyük günah üzerinde ısrar ediyorlardı.
Yani namaz kılmamak büyük günahlardandır bunun ısrarı töğbesiz gitmesine sebep olur allah muhafaza
“O müminler ki, gayba iman ederler, namazlarını kılarlar,.." (Bakara, 2/3)
“Namaz ancak Allah‘tan hakkıyla korkanlara ağır gelmez.” (Bakara, 2/45)
“Müminler namazlarını muhafaza ederler.” (Müminun, 23/9)
“Namaz insanı kötülüklerden ve kötü sözlerden alıkoyar.” (Ankebut, 29/45)
“Benim mümin kullarıma söyle, namazlarını kılsınlar..."(İbrahim, 14/31)
selam ve dua ile inşallah
ben namaz kılmayanları ALLAH CC af etmez demedim. beni yanlış anlamanızı istemem .
hiç bir ayette hiç bir hadiste namaz kılmayanları ALLAH af edilecek diye bir şey yazmaz. rahmet ayetlerini yazarak insanların namaza gevşek davranmalarına sebep oluyorsunuz bunu bilesiniz bu gafletin başlangıcıdır.
ZİLZAL
zilal suresinde ALLAH CC şöyle buyurmuştur
İzin günü insanlar, amellerinin kendilerine gösterilmesi için dağınık olarak ortaya çıkacak.ZİZAL6
ZİLZAL -7
Artık kim zerre kadar hayır işlerse onu görür
ZİLZAL8
Ve kim zerre kadar şerr işlerse onu görür.
ançak töğbe eder ve namazına başlarsa ozaman durum başka şu ayette buyurduğu gibi
(Ey müminler, Allah’a tevbe edin ki kurtuluşa eresiniz.) [Nur 31]
Tevbe'nin şifası, ancak ilacı ile hasıl olur. Hastalığı teşhis etmeyen ilacı tayin edemez; zira ilacı bilmek, hastalık sebeplerini ve zıdlarmı bilmektir. Bu bakımdan bir sebepten meydana gelen hastalığın devası; o sebebi çözmek, kaldırmaktır. Birşey ancak zıddıyla iptal edilir. Israrın sebebi gaflet ve şehvettir. Gaflete ancak ilim zıd düşer. Şehvete de şehveti tahrik eden sebeplerin kesilmesine sabır göstermek zıd düşer. Gaflet, günahların başıdır.NAMAZ BUNLARIN İLACIDIR
Onlar, Allah'ın kalplerini, kulaklarını ve gözlerini mühürlediği kimselerdir. İşte bunlar gafil olanlardır. Elbette onlar âhirette hüsrana uğrayacaklardır.(Nahl/106-109)
Büyük günah üzerinde ısrar ediyorlardı.
Yani namaz kılmamak büyük günahlardandır bunun ısrarı töğbesiz gitmesine sebep olur allah muhafaza
“O müminler ki, gayba iman ederler, namazlarını kılarlar,.." (Bakara, 2/3)
“Namaz ancak Allah‘tan hakkıyla korkanlara ağır gelmez.” (Bakara, 2/45)
“Müminler namazlarını muhafaza ederler.” (Müminun, 23/9)
“Namaz insanı kötülüklerden ve kötü sözlerden alıkoyar.” (Ankebut, 29/45)
“Benim mümin kullarıma söyle, namazlarını kılsınlar..."(İbrahim, 14/31)
selam ve dua ile inşallah