biz girişi bulamadık.1.resimde tam ortadaki kayanın arkasında giriş olduğunu düşünüyoruz.biz antepteyiz,yerimiz de orada.size yakın mıdır bilemiyorum.sizi elbette davet ediyoruz.biz de tek tek için gold ghost dedektör ve pirinç çubuklar var.çubuklara çok güvenmediğimiz için tüneli bulamıyoruz.zira o bölgede çok sayıda mağara ve doğal boşluklar var.yaklaşık 7-8 kişi sizin söyleyeceklerinize göre hareket edeceğiz
yasak değilse özelden telefon numaranızı verirseniz gün içinde arayabilirim.
BANA BAĞLI KALMAYIN.600 KM. MESAFEMİZ VAR. buradan vereceğim bilgiler size yeterli gelmeyebilir. bazı detaylar olsa başım üzere bildiğimi esirgemem. ama siz girişi dahi tespit edememişken, orası uzaktan kumandayla yapılacak bir konumda değilki.kim sizlere şöyle yaparsınız böyle yapınız diyorsa iyilik yerine kötülük yapmış olur. yeterli değil,hiç bir deneyiminiz olmadığını görüyorum.giremezsiniz.
ben zemin altı mezar odalarının büyük bir çoğunluğunu teşkil eden ilk ve bazı mezar odalarının da olduğu ikinci sistemi de çizdim. bunun yanı sıra kaya mezarlarında,çok az ihtimalde olsa zemin altı odalarda son çizdiğim şekilde tünel olmaz. odayı sadece bir duvar gizler.
zemin altı tünelli odalar da ,ilk çizdiğim gibi odalar ya arka arkaya,yada yan yana olabilir.
yan yana olanlarda,arada 80 cm kadar duvar vardır.
tünelden ilk odaya duvardan da ikinci odaya girilir ki buraya girmeyi başaramayan bir kazanım sağlayamaz.
arka arkaya olanlar ise tünelle ilk odaya ,sonra kısa bir tünelle,ikinci odaya geçilir.
ilk odaya giden tünel,düz olabileceği gibi,hafif çaplı veya Z benzeri zikzaklı olabilir.
odanın tam ortasına değilde bazen,sıfır köşesine gelebilir.
bu anlatmaya çalıştığım detayları,ancak üstten boşluk tespitiyle anlamanız mümkündür.
çizdiğim şekildeki odanın birini yakalayan,
4 köşesini belirler ve bitimin,hemen dışından yatay geçerek ya ikinci odayı yada aradaki kısa tüneli ve devamında da ayni şekilde bir diğerini çok kolay belirleyebilir.
odanın işaretler tarafından az açığından yatay dikkatli bir geçilsin bak bulunuyormu bulunmuyormu. odanın dışındaki tüneli bulduğun zaman ,bu sefer dikine tünel üstünden yürünerek devam edildiğinde ,boşluk tepkisinin bittiği yer giriştirrrr.
tüm belirleme tamamlanmış olsa dahi,girişin derinliği alınmadan yapılan bir tasarruf yine,akamete uğrar. çünkü odaya dönüş noktası mutlaka şaşar. girilmesin diye ,o noktayı öylesine belirsiz yaparlarki, düşman başına.
sevgili kardeşim,anlatmaya çalıştığım detayların bir kısmı,bu işin aşılması ve bilinmesi gereken zorlu gerçeğidir.
boşluğu kim tespit ediyorsa çizdiğim sistemden birini oraya oturtamaz,girişi bulamadım gibi noksanlık doğuyorsa,yeterli bir tespit yapılmış kabul edemeyiz.sokağı bulamayan mahalleye nasıl girer nasıl kapı bulab,ilir değilmi. ALLAH a emanet ol.
dedektörü,burada tüy siklette bile kabul etmem. kullanıcıya söyleyeceğim bir söz olamaz da,
boyu kısa adam tavana yetişebilirmi.