saygı değer arkadaşlar hepinizin bilgisine saygım var yaptığınız değerli yorumlar için tşk ederim lakin yapılan yorumlarda herkez hemen hemen değişik fikirler sunmuş tabiki bunun böle olmasının sebebi kendim diye düşünüyorum çünkü aydınlatıcı bir açıklama yapılmadığı zaman yorumcunun yorumuda haliyle aydınlatıcı olmaz burda eksik olan yorumcu değil herzaman bilgiyi paylaşandır ..konumuza gelirsek ben açıklamalı bir şekilde yazıp resimleri tekrardan paylaşıcam siz değerli büyüklerimden tekrardan okyup yorum yapmanızı istirham ediyorum saygılar...ilk olarak bu mezarlık tepe biryerde fındık bahçesi içersinde mezarlığın yanında yaklaşık on on beş metre uzaklıkta eskiden kalma yaklaşık iki yüz üç yüz yıllık bir ağaç var mezarlığa sırtını verdiğin zaman yaklaşık altı yüz yediyüz metre çaprazında aşşada eskiden kalma kilise var sadece temelleri kalmış kiliseye sırtını verdiğinde sağ tarafta küçük bir mezarlık var ordada bi kaç mezarda üçgen oyma var kilisenin yaklaşık elli metre aşşasında bir çeşme var ama çeşme bildiğimiz çeşmelerden değil mahara girişi gibi düşünün adamlar toprahı oymuşlar yan kısımlarını üst kısımlarını arka kısmını duvarla örmüşler ön taraf acık küçük bir kanaldanda su akıyor bu çeşmeninde yaklaşık bir km aşşasında küçük dere akıyor yorumlarınız için şimdiden tşkederim
ustalar birde bişiy daha diycem banamı öle geldi bilmiyorum üçgen şekli olan mezarların bitanesinin üçgeninin ucunda artımı var yoksa banamı öle geliyor