kuru derelerle çatal yapar. pınarların hepsimi kurumuş yazmamışsın.var METIN abi saten er yer mezarlik alani ama roma erken dunem mezarlik alani
ve tam bu yilan isaretin 30-40 mt kadar arkasindan guney batiya kanantarafta
eski dere yata var.
evet ustam tam dusundun gibi saten cubuklarda orasi bitkinci noktan diyorlar .
Ersan ustam Yılanın baktığı yönde bulduğun "X" noktanın son nokta olduğunu düşünüyorum. Yılanın yanında bulunan küçük "x", senin bulmam gereken noktayı göstermiş.
METIN abi yorumuna tesekurler burda mezar bu tasin altinda biliyorumyılanın sağındaki işaret büyük olasılık
artı olması gerekir.nedeninide söyliyeyim
TÜRKİYE ve BULGARİSTAN arasında işaret
yapma şekilleri değişiktirANLAM olarakda DEĞİŞİRyani buraya pek uymaz
yılanın yanındaki ARTI olmasıgerekir.bu konuda
tartışmayacağım.ERSAN sizin bu göndermiş olduğunuz
kayadaki işaretler köy basan eşgiyalara ayit.
nerden biliyorsunuz derseniz.elimde BULGARİSTAN;
MAKADONYA, ve YUNANİSTAN hakkında orjinal belgelere
dayanarak yazıyorum hala şu an belgeler elimde
bu belgeleri bana veren.1991 bulgaristan göçmeni
ve babası zamanında bulgaristanda eşkiya imiş
bunun oğlu yani belgeyi veren el yazmalı (belge)
96 yaşında vevat etti.bu sizin işaretlerde GÖMÜ işareti
ERSAN bana detaylı dereden bahset.ve işarete
en yakın olan mezardan bahset.en ufak ayrıntıları dai
anlatmanı istiyorum.sizi dinledikten sonra.sana işaretin ne anlattığını ve
ne yapabileceğini iki kelime ile anlatacağım
şaşırıp kalacaksınız buna emin olun. mezarlıkta
dikkat çekiçi iki adet meşe ağacı veya çınar ağacı varmı bunuda belirtin
ustam yorumlarina cok tesekurler bu basetin yorumlar .biliyorum saol hatirlatina zorlu ve zehirli bir gumu oodunu neden dersen bundan 2 sene evel bir arkadas buyle yilan issartet gumusunde rahmete kavustu .muharrem ayının 9.10.11,ci gunlerini oruçlu geçiren kimse için 1000 şehit 1000 hac 1000 umre savabı verilir. HADİS--İ ŞERİF
s.a mubarek.geceniz mubarek olsun inş..
ersan kardeş yılanların malı kolay değildir,hele,ki bu yılan oyma olursa eyvah eyvah dedirtecek cinsten olur.
mubarek...
yılanın agzında çatal yani dili dışarda buda bize yılanın baktığı yönde bir mahsenin varoluşundan bahsetmek istemektedir.
erzağıda kapalı alan içerisindedir.
X dediğimiz yer ise hediye dediğimiz mujdesi olma ihtimali göz önunde bulundurmak gerek.
yılanın önunde bir yuvarlak oyma görüyorum yoksa yanılıyormuyum.şayet foto yanıltmıyorsa yılanın diliyle oyma arasındaki mesafeyi ölçmelisin.
horosanla kapalı dediğin yer yılan baktığı yön ise,yön tayini doğru olup.çalışması bir çok zorluğa vede tuzaklara gebedir.
selametle kalınız..
kolay gelsin:.....
Bu bilgiyi verdiğin iyi oldu ustam. Teşekkürlerustam yorumlarina cok tesekurler bu basetin yorumlar .biliyorum saol hatirlatina zorlu ve zehirli bir gumu oodunu neden dersen bundan 2 sene evel bir arkadas buyle yilan issartet gumusunde rahmete kavustu .
arkadas aynen buyle bir yilan isasrtet gumusu aciyor ve icerderki sikeler roma ,,altin,,yaprak sikeleri cikmis eve geliyor kimseye bir sey basetmiyor sabasi kalkmiyor birde arkadasi bir inceliyorlar 7 beygir uldurecek zehir varmis vicudunda birde inceleseler zehir parmaklarindan gecmis.
neden derseniz ustam bu romalilar o zanlar bu camlari ayni kucuk kum tanecikleri gibi kucuk uydudku yilan zehirinlenm kararmislar ve sonrada bu sikelerlen karistirirmislar bulan arkadas eline aldimi elen temizlerken bu cam taneleri dereiyi ceizemisler .