Peygamber Efendimizden Nasihatler | Define işaretleri ve anlamları

Peygamber Efendimizden Nasihatler

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin

1. Ashâb-ı Kirâm’dan Ebû Zerr hazretleri bir gün Peygamber Efendimize: “Bana tavsiyede bulun yâ Rasûlallah” diye ricâda bulununca Peygamber Efendimiz Hz. Ebû Zerr’e şu nasîhatlerde bulundu:
    – Sana Allah’tan korkmanı tavsiye ederim. Çünkü Allah korkusu her işin başıdır.
    – Kur’ân’ı oku, Allah’ın zikrine sarıl. Çünkü zikrullah senin için yeryüzünde ışık, gökte de saklanan bir azıktır.
    – Sakın çok gülme. Zîrâ çok gülmek kalbi öldürür, yüzünün nûrunu söndürür.
    – Çok konuşmamaya çalış çünkü bu, şeytanın senden uzaklaşması için bir vesîle, dînini koruman hususunda bir yardımcıdır.
    – Fakirleri sev, onlarla hemdem ol.
    – Senden aşağıdakilere bak, senden üstünlerine bakma. Bu, Allah’ın sana verdiği nimetleri küçümsememen için en uygun yoldur.
    – Acı da olsa hakkı söyle.
    – Bildiğin kusurların seni, halkın eksikliklerini araştırmaktan alıkoysun. Yaptığın bir işi, başkaları yaptığında kızma. Kendi noksanlarını görmeyip, insanların ayıplarıyla meşgul olman, irtikâb etmekte olduğun bir fiili insanlar yaptığında kendilerine kızman ayıp olarak sana yeter, dedi ve eliyle göğsüne vurarak:
    – Ey Ebû Zerr! Tedbir gibi akıl, günahlardan sakınmak gibi verâ, güzel ahlak gibi servet yoktur, buyurdu.

osi

Kullanıcı
Lacivert 24 ustad namazdan sonra sıteye. gırdım ve senın bu guzel yazdıklarını okudum güne daha ıyı bır başlangıç oldu benım için ustad ALLAH razı olsun ustad bu guzel bılgılerı bızlerle paylaştığın için emeğe. Saygı

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı
Rabbim razı olsun ustam
...– Fakirleri sev, onlarla hemdem ol...
Günümüzde maalesef takva yaşadığını idda eden bazı gruplar, fakirleri bırakın sevmeyi görünce yolunu degistirir olmuş.
Nerde bir zengin sofrası, nerde makam mevki sahibi birileri varsa yanlarında esas durusta görebilirsiniz.
Eline sağlık @Lacivert24 hocam

Warning

Kullanıcı
Günümüzde maalesef takva yaşadığını idda eden bazı gruplar, fakirleri bırakın sevmeyi görünce yolunu degistirir olmuş.
Nerde bir zengin sofrası, nerde makam mevki sahibi birileri varsa yanlarında esas durusta görebilirsiniz.
Eline sağlık @Lacivert24 hocam

Sevgili ağabeyim harfi harffiyen katılıyorum.
Kimileri var Allah c.c.'dan malı,mülkü,maddiyatı olup korkmayan ( haşa) kuldan utanırmı, kolay kolay merhamet sahibi olabilirmi fakir, fukara olana diyoruz bırakın yardım etmeyi o halinden faydalanıp bir tekmede o atıp sırtından ekmek yemeye çalışan kendini kurnaz sanan bile oluyor. Rabbim ıslah eylesin. Hidayet nesip eylesin inşaallah

Üst Alt