Selamün Aleyküm
✅️Merhaba
✅️İyi Geceler
✅️Good night
Yaş ilerledikçe insan daha da hassaslaşıyor meselelerde. Toplum değiştikçe az yada çok herşey değişime uğruyor. 30 yasindakilere normal gelen 60 yasindakilere garip geliyor.
10 senedir bu sitedeyim. Gündüz giremediysem gece muhakkak uğrarım 10 dakikalığına bile olsa. Bu siteyi ilk günkü kadar hâlâ seviyor, beğeniyorum.
Bizim sitede fake hesaplar, spamci hesaplar yok. Üye sayımız canlıdır, nettir.
Aynı IP den ikinci, yedek nik ile katılımı da kabul.etmiyoruz. Herkesin tek hesabı vardır. Bir yolunu bulup başka nik alan varsa da nadirattandır.
Hergun en az yeni 1 üye kaydı da olur.
Bu 10 yıl içerisinde ozellikle yeni üyelere yol göstermeye yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sitede yönetici olan herkes bu yardimlalşmayı fisebilillah yapmakta. Yani kimse maaş vs.almiyor. Hem devletimize hem milletimize bir şekilde hizmet ediyoruz. Hicbirseyde başarılı olmadiysak en azından memleketimizin köstebek gibi kazilmasinin önüne geçtiğimizi biliyoruz. Herkesin.kaçak kazıdan uzak durması gerekliliğini izah etmeye çalışıyoruz. Laf dinlemeyip kafasına göre takılanlara da hiç değilse canlarının, sağlıklarının daha kıymetli olduğunu kendilerini tehlikeye atmamaları gerektiğini ifade ediyoruz. İnanın 10 sene önce bu sebeplerden vefat edenlerin sayıları bugün çok azaldı.
🆘️ Geleyim asıl mevzuya:
Şahsım olarak rahatsızlık duyduğum konuları yazıp sizinle dertleşmek istedim. Ben yazayım sizler karar verin; acaba bende takıntı mi var, abartıyor muyum?
Görüşlerinizi yazın lütfen.
Son zamanlarda konu açan arkadaşlarımız direk konuya giriyorlar.
Selam sabah yok malesef.
Arkadaşlar, selamın 40 şekli var. Ateist bile olsanız bir başlangıç cümleniz yada kelimenin olması lazım. INSAN OLMANIN gereğidir tüm dünyada selamlaşmak. Mahallenizde, evinizde, işlerinizde nasıl selam veriyorsanız burada da vermelisiniz. Selamun Aleyküm demiyorsanız birsey demek lazım.
Merhaba de, iyi aksamlar de, hepinize başarılar diliyorum de. De de bir şey de.
Burası insanların bulunduğu bir ortam sanal dense de. Selamlaşmak saygı gereğidir. Birbirimizi sevmeyebiliriz amma saygılı davranmak mecburiyetimiz var.
Bazı konu sahipleri, emek verilen onca yoruma teşekkür etmekten aciz. İnsan hiç değilse BEĞEN tuşuna yada diğer tuşlara basamaz mi yahu? Acaba bu arkadaşlar herkesi kendisinin marabası mi sanıyor? Teşekkürü bilmeyen bu arkadaşlar ben inanıyorum evde anasına yada karısına bile teşekkür etmiyorlardır.
Abi bu mesele bir yetişme tarzı, bir edeb meselesi, nihayetinde ahlaki bir çerçeve. Yaşamlarinda kendilerine yardımcı olanlara teşekkür etme nezaketinden yoksun olmak ne kadar acı birşey.
Teşekkürü olmayanın elbet şükrü de olmaz. Define bulsa ne yazar, kaybettiği sahip olmadığı şeyler karşısında.
Konu sahibi konuyu açıyor, 10 gün sonra gelenler var. Bu nasıl bir dünya? En azından siz yorumlarinizi yazın ben 10 gün sonra gelip okuyacağım dese anlayışla karşılarım. Bir insan nasıl bu.kadar genis/large olabiliyor?
En muzdarip olduğum konu: Birisi açılan konuda SORU SORUYOR cevap vermeye tenezzül etmeyenler var. Bu psikoloji nasıl bir psikolojidir? Soruyu beğenmiyor herhalde. Ben bunlara RAHATSIZ TIPLER diyorum. Bu saygısızlığı ancak hasta olan, dağda yaşamış hiç şehire gelmemiş birisi yapar diye değerlendiriyorum. Bu kadar görgüsüzlük çok fazla. Vallahi ikaz etmeye 2 satır eleştiri yazmaya çekiniyorum çünkü ne ile karsilasacagimi bilmiyorum. Karşında sağlıklı düşünen bir birey yok.
Geçen haftalarda bir kardeşimize yol gösterdim. Neyi nasıl yapacağını yapması gerektiğini gecenin ikisinde uzunca yazdım. Eksik ve yanlışlarını usulünce beyan ettim. Ertesi gün siteye geldi yazdıklarımı okudu, bir nokta yazarak bile karşılık vermedi. Bu durumda kendimi KERIZ gibi hissediyorum, verdiğim emeğe hayiflaniyorum.
Yanlış dusundugumun farkındayım çünkü bu işi fisebilillah yaptığımızı soyluyorum ya buna uygun degil bu düşünce tarzım. Amma kardasim bende evliya değilim ki ne incetmeyeyim ne de incinmeyeyim.
Bre vicdansız bir ses ver, kabul et yada reddet, senin gibi düşünmuyorum ustam de. Hepsi kabul. Ses yok abi, emoji bile yok. Kızdım emojisine bas da biz de yazdiklarimiza birkez daha bakalım.
Bazı arkadaşlarımız da burasını chat sitesi zannediyorlar. Erkal Yolaç in evet hayır yarışmasına çevirmek mi istiyorlar anlamıyorum. Bir ustamiz yorum yapmış bu kayada kasa var diye. Hemen yazmış nereden biliyorsun kasa olduğunu.?
Burada kasa olmadığını sen nereden biliyorsun diye yazmak istiyorum amma yazamıyorum. Her yazdığımız yorumun altına KAYNAKÇA yazılmasını düşünenler var demek ki. Belki niyeti halis, kendisi de öğrenmek istiyor bu bilgiyi, olabilir amma sorus şekli öğrenci olmasını engelliyor. Usul bilmeyene usul öğretilemez.
Her fırsatta gecmisde açılan konuları okumaya gayret ediyorum. Misal 1.000 konu açılmış. Belki 800 tanesi 2nci sayfaya geçememiş. Konular hep havada kalmış. Konu Sahibi ortalarda yok.
Bazan şöyle bir düşünceye kapiliyorum:
Ağam bizimle eyleniyi.
Arasira hâlâ oluyor; internetten bir görsel alıp paylaşıyor. Sanki fotoğrafı kendi çekmiş gibi konu açıyor. Bu fotoğrafı ifşa eden kardeşimize de fırça atıyor.
Her yalancı munafiktir. Yalan söyleyen iftira da atar, arkadaşını da satar ekibini de satar. Ben yalancılardan nefret ediyorum. İnsan olsa utanır. Bile bile yalan nasıl söylenir kafam almıyor?
Asıl hastalar bunlar herhalde
❌️ Netice de bütün olumsuzluklar muhabbetsizlige sebep oluyor. Muhabbet olmayınca da yorum yazmak çok zor oluyor, bunu da müşahede ediyorum.
Çok güzel işaret ve figürler paylaşılıyor. Tecrubesinde olmasına rağmen birçok üyemiz yorum yazmiyor. Sebep ne?❓️
✅️ Bana göre,
Usulüne uygun.olmayan.tarzda konu paylaşımı ile konu içerisindeki konu sahibinin yukarıda yazdıklarım başta olmak üzere birçok hatalara sebep olması. Ben böyle değerlendiriyorum.
Sizlerinde bu yazdiklarimla ve başka hususlarda görüşlerinizi duymak isterim.
Saygı ve Hurmetlerimle.
✅️Merhaba
✅️İyi Geceler
✅️Good night
Aynı IP den ikinci, yedek nik ile katılımı da kabul.etmiyoruz. Herkesin tek hesabı vardır. Bir yolunu bulup başka nik alan varsa da nadirattandır.
Bu 10 yıl içerisinde ozellikle yeni üyelere yol göstermeye yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sitede yönetici olan herkes bu yardimlalşmayı fisebilillah yapmakta. Yani kimse maaş vs.almiyor. Hem devletimize hem milletimize bir şekilde hizmet ediyoruz. Hicbirseyde başarılı olmadiysak en azından memleketimizin köstebek gibi kazilmasinin önüne geçtiğimizi biliyoruz. Herkesin.kaçak kazıdan uzak durması gerekliliğini izah etmeye çalışıyoruz. Laf dinlemeyip kafasına göre takılanlara da hiç değilse canlarının, sağlıklarının daha kıymetli olduğunu kendilerini tehlikeye atmamaları gerektiğini ifade ediyoruz. İnanın 10 sene önce bu sebeplerden vefat edenlerin sayıları bugün çok azaldı.
🆘️ Geleyim asıl mevzuya:
Şahsım olarak rahatsızlık duyduğum konuları yazıp sizinle dertleşmek istedim. Ben yazayım sizler karar verin; acaba bende takıntı mi var, abartıyor muyum?
Görüşlerinizi yazın lütfen.
Selam sabah yok malesef.
Arkadaşlar, selamın 40 şekli var. Ateist bile olsanız bir başlangıç cümleniz yada kelimenin olması lazım. INSAN OLMANIN gereğidir tüm dünyada selamlaşmak. Mahallenizde, evinizde, işlerinizde nasıl selam veriyorsanız burada da vermelisiniz. Selamun Aleyküm demiyorsanız birsey demek lazım.
Merhaba de, iyi aksamlar de, hepinize başarılar diliyorum de. De de bir şey de.
Burası insanların bulunduğu bir ortam sanal dense de. Selamlaşmak saygı gereğidir. Birbirimizi sevmeyebiliriz amma saygılı davranmak mecburiyetimiz var.
Abi bu mesele bir yetişme tarzı, bir edeb meselesi, nihayetinde ahlaki bir çerçeve. Yaşamlarinda kendilerine yardımcı olanlara teşekkür etme nezaketinden yoksun olmak ne kadar acı birşey.
Teşekkürü olmayanın elbet şükrü de olmaz. Define bulsa ne yazar, kaybettiği sahip olmadığı şeyler karşısında.
Yanlış dusundugumun farkındayım çünkü bu işi fisebilillah yaptığımızı soyluyorum ya buna uygun degil bu düşünce tarzım. Amma kardasim bende evliya değilim ki ne incetmeyeyim ne de incinmeyeyim.
Bre vicdansız bir ses ver, kabul et yada reddet, senin gibi düşünmuyorum ustam de. Hepsi kabul. Ses yok abi, emoji bile yok. Kızdım emojisine bas da biz de yazdiklarimiza birkez daha bakalım.
Burada kasa olmadığını sen nereden biliyorsun diye yazmak istiyorum amma yazamıyorum. Her yazdığımız yorumun altına KAYNAKÇA yazılmasını düşünenler var demek ki. Belki niyeti halis, kendisi de öğrenmek istiyor bu bilgiyi, olabilir amma sorus şekli öğrenci olmasını engelliyor. Usul bilmeyene usul öğretilemez.
Bazan şöyle bir düşünceye kapiliyorum:
Ağam bizimle eyleniyi.
Her yalancı munafiktir. Yalan söyleyen iftira da atar, arkadaşını da satar ekibini de satar. Ben yalancılardan nefret ediyorum. İnsan olsa utanır. Bile bile yalan nasıl söylenir kafam almıyor?
Asıl hastalar bunlar herhalde
❌️ Netice de bütün olumsuzluklar muhabbetsizlige sebep oluyor. Muhabbet olmayınca da yorum yazmak çok zor oluyor, bunu da müşahede ediyorum.
Çok güzel işaret ve figürler paylaşılıyor. Tecrubesinde olmasına rağmen birçok üyemiz yorum yazmiyor. Sebep ne?❓️
✅️ Bana göre,
Usulüne uygun.olmayan.tarzda konu paylaşımı ile konu içerisindeki konu sahibinin yukarıda yazdıklarım başta olmak üzere birçok hatalara sebep olması. Ben böyle değerlendiriyorum.
Saygı ve Hurmetlerimle.