sen benim soruma cevap vermemişsin ama ben cevaplıyayım.hoş buldum ... ustam konuyla alakalı pek tecrübem yok. bu ilk fotodaki rölyefmidir stelmidir ?? ustam birde ikinci resme göre kaya içinde dediğiniz yeri gösterebilirmisiniz ???
ustam resimde görünen bina orman gözetleme kulesi. ilk resmin sol tarafında ortalama 6-7 ilerisinde yüksek kaya var ama açılmış herhangi bir oda yok.aşağıdaki resimde kayanın altı oynanmış ama ortalama 50 cm girilmiş ve bırakılmış.o kısımda birde sunak tarzı oyma var ve o da resimde görünüyor.sen benim soruma cevap vermemişsin ama ben cevaplıyayım.
stel mezar taşıdır. bu tarz canlı çizimli figürler rölyeftir.
çizdiğim ve diğer benzeri olan oymalar zemin altı yani topraklı yerdedir.
diğer kaya da dediklerim ,kaya içlerine yapılmış oda türüdür. bu görüntülerden yerleri görünmüyor ki. ilk resmin sol kısımlarında,yüksek olan kayanın altlarında oda türü açılmış yer varmı.
ustam eger oynanma vasra donem soygunu kacinilmazdir zamanla kapanmis olma ihtimali vardir oynanmis yerde yakin etrafina bakiniz farli tas parcalari var ise isi bitmis demektirustam resimde görünen bina orman gözetleme kulesi. ilk resmin sol tarafında ortalama 6-7 ilerisinde yüksek kaya var ama açılmış herhangi bir oda yok.aşağıdaki resimde kayanın altı oynanmış ama ortalama 50 cm girilmiş ve bırakılmış.o kısımda birde sunak tarzı oyma var ve o da resimde görünüyor.