Cevap: s.a mubarek saygı dğer kardeşlerim.kabartma ayak izi yada çarık..
aziz kardeşim,konuyu yeni gördüm.ustalarımız hem gönül hem bilgi zengini. kimi bulguya göre kimi araziyle birlikte okunduğunda olabilecekleri ,o kadar güzel açıklamışlarki;
acaba bir arada olsalar,yasalarda biraz daha esnek olsa,ne uçan ne kaçan sizce kurtulabilirmi. üyelerimiz adına bilirlerse çokama çok büyük bilgi zenginliği diye düşünüyorum.
muhterem kardeşim,senin bildiğin çevrende bir yeri yıllardır ilk defa görmüşken,ustalarıma ilaveten ,bir iki küçük katkıdada ben bulunmak istiyorum.
6.ve 12.de dikkatli baktığınızda görünüyor.kabartmanın sol ve üst ön kısmında küçük,ama karşılığı büyük çıkar,oymalar var.kabartma ile sol öndeki oymanın arasını ölç. bir kaç santimdir.santimi bir metre olarak küçük oyma istikametine gittiğin nokta. nasıl ve neyle noktalarsın bilemem. üst öndekide benzeri ama biraz detaylı.
7-8-9-daki biraz kalbe benziyor,ayak değil.altındaki oyma ne diyor;
resim çektiğin yerin,az sağ gerisinde benim girişim ama ,odanın sahibide oturaktan seni gözlüyor.
setin olduğu bölüm tamamen işçilikli. dere kısmındaki meyilden girişli,odalar setin üstüne düzlüğe uzanır,sayı veremem,sen tesbit ediverde bizde öğrenelim.
taş yığınıda ,kabartmanın biraz üzerinden geçen patikanın,dereden geçtiği karşı kısımda olacak.dereyi geçtiğinde iki tarafı kazan sapı gibidir o yol buzulmadıysa.biraz dağınıktır ama bir emanetide saklar.
sana yeterince yardımda bulunamamanın burukluğunu yaşardım.şu an senin adına seviniyor,kendi adıma mutluluk duyuyorum.
RABBİM utandırmaz inşallah.ALLAH a emanet olunuz.
saygı deger buyuğum ve sevgili ustam.
KANAS USTANIN meşhur bir sözü vardır.
işarete yön veren arazidir. (diye)bu sözüne kati suretle katılıyorum.
benimde kendi çapımda bir sözüm vardır. bu tür paylaşım ve kaynaşım sitelerine yön veren vede sevimli kılan siz buyuk ustalarımızsınız.
yani buyuk ustalarımız olmassalr bu sitelerin hiç mi hiç ehemmiyeti olmaz benim görüşüm bu.
evet muhterem buyuğum sizinde dediğiniz gibi gerçektende çok muhteşem bir yer.haketende çalışılması gereken bir yer diye düşünüyorum.
buyuklerim zahmette bulunup baya buyuk bir bilgi zengiliğini bana lutufta bulundular hiç bir karşılık beklenmeden bana burdan yardımda bulunmaya çalışmışlar.rabbim bu zamanın butun afet,tehlike, kaza,bela ve musibetlerinden muhafaz buyursun.onları sevdiklerine sevdiklerini vede sevenlerinide onlara bağışlasın.,
mubarek buyuğum,ustam
evet bu yer hakkında bende çok mu çok isterdim çalışmayı ama malesef diyorum çünküü 200 ila 300 metre yakınında bir yerleşim yeri bulunmakatadır yani bir kaç ev.şimdi bazı arkadaşlar kendi kendilerine soruyorlardır madem öle yakın bir yerde yerleşim yeri vardıda ne diye bu resmi koyuyon ortaya.onlarda haklılar tabiki bende. ama bi şekilde halleder diye düşünmüştüm lakin evdeki hesap çarşıya uymadı bir türlü..
vardır bundada bir hayır bir hikmet dedik erteledik uygun bir zamana bakalım mevlamız bize neyler neylerse güzel eyler.
evet tatlarlı kardeşimizin çizdiği yerde bir veya bir den fazla odanın bulunduğunun kanaati içerisindeyim lakin açılışları okadarda kolay değil ustelik bide yakınlarında evlerde var yani biraz geriden çekseydim o resmi evlerde görünürdü..
aziz buyğüm inanırmısınız, o derede nerden bakarsanız 10,a yakın yerlerde karşılıklı olarak yapılmış kayaları oyularak yapılmış bcalar gördüm.ve hakikatende çokda şaşırmıştım yani resmen yer altı bir şehri gibi kyıp şehir kent vs... diyebiliriz.
i.abii siz ve diğer buyuklerimiz bu sitede olduğu muddetçe ve gerçektende haketende yasalarda biraz daha esnek olsa idid inanılmaz şeyler çıkardı gun yüzüne..
burdan yazacak çok şeyler var elbette ama zaman ksııtlı olmasından dolayı doyasıya sizlere yazamamanın üzüntüsü içerisindeyim...
ustam buraya bir ermeni dahi götüren olmuş ama diyorki malzemesi gitmiş yani o resimdeki çalışma olan yerdeymiş ne kdar doğru yüce rabbimiz ALLAH c.c bilir elbette.mubarek buyuğum inş ama inşş burdaki gerekli tespitleri yaptıysam ama resmi ama gayri resmi bir şekilde halletmeye çalışacam yoksa bu iş böle olmaz butun el attığım işler hep yarım kalıyor buda beni hem yoruyor hem yıpratıyor hemde bıkkınlık veriyor.sanırım bu butun uyelerimiz içinde geçerli olsa gerek.
yorumunuz için çok tşler. a.r.o diyor ellerinizden öper saygı ve sevgilerimi sunuyorum....