Sarı Kızın Mezarı, Yeşil Mağara ve Beşik Tepe | Sayfa 8 | Define işaretleri ve anlamları

balkaya34

Kullanıcı
Şuan karstayım tunceliye gitmek nasip olabilirmi bilmiyorum ama tuncelide tanıdığın var ise iki adresli yer yazayım o size işaret resimleri yollar. Aslında Anadolu da çok yer var idi ama hepsini sildim. Tunceli ile ilgili olanları karsli bir arkadaş istemişti ondan alır paylaşırım istersen
Resim yukleyebilirsin ,Benim anlatmak isdedigim ,o alanlarda olanlar devami olan usaret degil.onlar munferit isaretler,Ben Karsda iki okuz ve okuzlere elinde ot uzatan resmin oldugunu biliyorim ama bu resimler acikda ,Yani bunlar belgejede gecenler degil,Gondef resmi gorelim nedir bakalım,
@Deli Fırat usda onlari görmemişmi,
Herneyse yükle resimleri,

KaranLik

Kullanıcı
Resim yukleyebilirsin ,Benim anlatmak isdedigim ,o alanlarda olanlar devami olan usaret degil.onlar munferit isaretler,Ben Karsda iki okuz ve okuzlere elinde ot uzatan resmin oldugunu biliyorim ama bu resimler acikda ,Yani bunlar belgejede gecenler degil,Gondef resmi gorelim nedir bakalım,
@Deli Fırat usda onlari görmemişmi,
Herneyse yükle resimleri,
Ben pek resim çekmiyorum belki aynı yaş belki büyüğümüz olabilirsin. Özel bir şirkette çalıştığım için pek izin kullanamıyorum. Siteden tunceli de ikamet eden varsa biri paylaşıyorum belki denk gelir giderde iki resim ekler. Kars ta ki öküzlerden bilgim yok burda genelde işareti ya kırıyorlar yada traktör ile bahçelerine taşıyorlar 3 yada beş kez gittim arazi yerine hep evlerine götürüp ya bahçede yada atıl durumda ki samanlıkta istif yapılmış işaretleri gösterdiler.
Sen nerede ikamet ediyorsun aslında Trakya ile ilgilide başka bir sitede hepsini paylaşmıştım. Birileri söz vermişti kıç kıça okuzler e götürecekti onuda öldürdüler nasip değilmiş.
@delifirat usta tuncelide mi oturuyor?

TUNCELİ OVACIK
Yelbaba ziyareti tunceli ovacık kazasının doğusuna düşer, ziyaretin yönünde ve güney tarafında toprağın içinde gömülü çok ufak yuvarlak iki taş olacak. Taşlar bir birine çok yakındır. Taşların arası çocuk mezarı şeklindedir. Çok az kabarık bir yerdir. Çok dikkat edilmezse fark edilmez. Taşların arasını yaklaşık birbuçuk metre kazın bir çömlek altın para çıkacak. Çocuk mezarı şekli olan yerin alt tarafında toprağın içinde çok ufak yuvarlak bir beyaz taş gömülüdür. Taşın üstünde çocuk ayak izi işareti olacak. Taşın altını dört metre kazın. Bir kazan altın ve çeşitli malzeme vardır. Sihirlidir.
Yelbaba ziyaretinin kuzey batı tarafında tepede 4 köşe şeklinde dikilmiş 4 adet taş dizilidir. Taştan taşa araları 5 er adımdır. Taşlarda ok işareti olacak. Guney doğuya düşen taşta ok ve haç işareti olacak. Taşın altını yarım metre kazın kab içinde kırk adet altın para çıkacak. Dört taşın arasında kalan boşluğun orta kısmını üç metre kazın bir küp altın para çıkacak.

balkaya34

Kullanıcı
Devam edelim ekleyelim sarikızin mezarı tahtalı köyunün üstündekuzey doğu yönünde kalır arası bir kurşun atımı mesafeden kısa pamukçu yokuşun başında ters geminın yanindan geçip tepeye gidersin ufak yapma kuru dere karşına çıkar geçersin düzlukte geçmeden kepene karşina gelir yanında geçersin çok az ileride düzlükte 40 metre 40 adim boyunda sarikizin mezarı vardır aslinda gercek mezar hemem buyuk ( Y ) taşın yanında kalır 40 metre olan iki kaya 2 metre büyuklüğünde taş mal burda 3çe ayrıldı toplamı 450 kilo erimemiş altın toz altın buradan kuzeye devam edersen çerkez egeri falan filan saygılar
Selam @Eli bey Yukarda yazinizi bir kac defa okudum acaba yanlişmi anladım ,Yinede bir karar veremedim, Burda bir sorum var ,, acaba ( Y ) şekli olan bir kayadanmi bahsediyorsunuz , Yoksa iki kaya Y seklinde bir birinemi dayalı ,Bir aciklik getirirsemiz memnun olurum, Diger anlattiklariniz in hepsi dogru sadece ara mesafeler de sorun var ,Bunun dısinda hepdide dogru ve farkkndaysan kismende Tahtali koyu ve Nalbanti ( hora yeri ,) anlatmissimiz ,

Üst Alt