Sarraf Yakonun çifligi ( kiremitli MANDIRA) | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Sarraf Yakonun çifligi ( kiremitli MANDIRA)

R00T

Vip Üye
Sarraf yako çakma fake bir isimdir. Kiremitli mandıra ismi doğrudur. Mandıra gerçekten işlemiş cookkk eski bir mandiradir. Temel taşları doğal karatadlardir ki her biri bir koyun büyüklüğündedir. Burası yayla duzlugudur .buranın güneyinde 300-500 metreden fazla mesafeden akarsu geçer. Buranın doğusunda çeşme suyu akar akarsuya gider. Bu mandıra alanı bir halı sahaya yakın büyüklüktedir. Öyle tek bir kaya ve blok felan değildir. Burada çok önemli işaret ve alametleri vardır. Karataş öküz mandıra içindedir. Mandıra ya doğudan gelip girersin. Mandıra in kuzeydogu duvar L döngüsü içinde dipte gizli kuş figürlü mihrap olacak. Kuş iki Kaya'nın birlesimi olan boşluğun şekli ile çıkartılmıştır. Boşlukta eğilip bakınca çeşme suyu akarı kenarında namaz taşı gibi şal taşı görürsün ki buda kasadir.
Demezdimde şundan ötürü yazdım. Eksik bilgi ve hatalı belgelerle ömür biter mahvolur.Kiremitli mandıra internet bilgi ve belgeleri ile bulunamaz.

balkaya34

Kullanıcı
1= ncisi burası yaklasik 8000 veya 10 bin metre kare lik tahmini bir ve muhafazali yer,
2= ncisi buranin yaklaşik 450.metre uzunlukda tas duvari var, ve bu alana girebilmek.icin 4 tane ayri ayri ve mesafeli kapilar var,
3 = burasi kiremitli.mandiradir zaten SARRAF yako takma isim.bunu zaten FENERLI ve baska arkadaslarda yazdilar anlatiyorlar,
4= buranın olmazsa olmazlardan bir tanesı kesik sol el yüzüklü parmak ,Bunuda yine FENERLI yaziyor Ve burada bölümler nasil manda bölümünden bahsediliyor,
Yani isaretlerini bulmaya çalışmıyoruz ,
Şimdi parmagı eksik olan SOL EL i eger acikda ise bulmak icin gayret edecegim ALLAH izin verirse tabiiki ,
Yukarda yazıldigi gibi 300,Veya 400 metrede kuru dere gecer ,Sulu degil, Burda su yok, Simdi koylerin kanalizasyonu bu deye geliyor ondan dolayi su var, yani öyle ozunde akacak kadar bir su yok, Çünki bu dere kervan yoludur,

Son düzenleme:

balkaya34

Kullanıcı
Dolu ama nasıl dolu işareti nedir ustam
@Eli bey sizin sorunuza cevap ben vereyim.musaade ederseniz , Bu belgenin işareti SOL EL dir ,Bu sol elinde parmak yokdur,
Kesik olan parmak yüzükle birlikde bir taşa işaret yapılmıştır, Yani ilk işaretler bunlardir, ve bir öküz ebatinda bir taş ortalara yakin olacakmiş ,bunu gorduysemde hatirlayamadim ama gorecegiz İNSAALLAH, Sonra Ermeni mezarligi, Yolun bir yaninda bu.mezarlik ,Diger yaninda 10 veya 12 adet ayrica mezarlik olacak ki.bunlar var, Atma taş KÖPRÜ, bunlar var zaten resimlerini koymusduk.siteye ,
ALLAH izin verirse eger burası ise bunuda belgeleriz INŞAALLAH
Hatirlarsan yine kesik parmaklari olan el birde NALBANT alaninda var ,,

Arkadaşlar NAMAZ TAŞİ nedir, Acaba musalla tasimi, Yoksa MIHRAPMI , eger mihrapsa orda var, Bende resmide vardi ,Birde ana kayadan adam figuru vardi ve bir ortopedik yatakdan biraz daha kalın ve o ebatlarda yatik tas vardi yuzeyinde buyuk HAC vardı, bunlari gordum.ve biliyorum,

Son düzenleme:

Eli bey

Kullanıcı
Sarraf yako çakma fake bir isimdir. Kiremitli mandıra ismi doğrudur. Mandıra gerçekten işlemiş cookkk eski bir mandiradir. Temel taşları doğal karatadlardir ki her biri bir koyun büyüklüğündedir. Burası yayla duzlugudur .buranın güneyinde 300-500 metreden fazla mesafeden akarsu geçer. Buranın doğusunda çeşme suyu akar akarsuya gider. Bu mandıra alanı bir halı sahaya yakın büyüklüktedir. Öyle tek bir kaya ve blok felan değildir. Burada çok önemli işaret ve alametleri vardır. Karataş öküz mandıra içindedir. Mandıra ya doğudan gelip girersin. Mandıra in kuzeydogu duvar L döngüsü içinde dipte gizli kuş figürlü mihrap olacak. Kuş iki Kaya'nın birlesimi olan boşluğun şekli ile çıkartılmıştır. Boşlukta eğilip bakınca çeşme suyu akarı kenarında namaz taşı gibi şal taşı görürsün ki buda kasadir.
Demezdimde şundan ötürü yazdım. Eksik bilgi ve hatalı belgelerle ömür biter mahvolur.Kiremitli mandıra internet bilgi ve belgeleri ile bulunamaz.
Ma
Maşallah be root usta döktürüyor yine

Eli bey

Kullanıcı
@Eli bey sizin sorunuza cevap ben vereyim.musaade ederseniz , Bu belgenin işareti SOL EL dir ,Bu sol elinde parmak yokdur,
Kesik olan parmak yüzükle birlikde bir taşa işaret yapılmıştır, Yani ilk işaretler bunlardir, ve bir öküz ebatinda bir taş ortalara yakin olacakmiş ,bunu gorduysemde hatirlayamadim ama gorecegiz İNSAALLAH, Sonra Ermeni mezarligi, Yolun bir yaninda bu.mezarlik ,Diger yaninda 10 veya 12 adet ayrica mezarlik olacak ki.bunlar var, Atma taş KÖPRÜ, bunlar var zaten resimlerini koymusduk.siteye ,
ALLAH izin verirse eger burası ise bunuda belgeleriz INŞAALLAH
Hatirlarsan yine kesik parmaklari olan el birde NALBANT alaninda var ,,

Arkadaşlar NAMAZ TAŞİ nedir, Acaba musalla tasimi, Yoksa MIHRAPMI , eger mihrapsa orda var, Bende resmide vardi ,Birde ana kayadan adam figuru vardi ve bir ortopedik yatakdan biraz daha kalın ve o ebatlarda yatik tas vardi yuzeyinde buyuk HAC vardı, bunlari gordum.ve biliyorum,
Teşekkür abi eyvallah

balkaya34

Kullanıcı
@Kader25 usdam bazi konularda takildigim.bir cümle var , Şunu acikca belirteyim Amacım.asla ve asla kimseyi eleştirmek degil ,Sadece bu cumlenin anlamini anlamak isdiyorum, Bu cümle bazi bazı karsimiza çikiyor, cümle şudur, ( NAMAZ TAŞI ) bu cümle ,Acaba mihrapmı ,Yoksa musalla taşımı nedir bilen ustalarınızdan bir ricam.olur, Herkese selamlar

dardanos

BAKMAKMI GÖRMEKMİ ????...
Super Moderatör
@Kader25 usdam bazi konularda takildigim.bir cümle var , Şunu acikca belirteyim Amacım.asla ve asla kimseyi eleştirmek degil ,Sadece bu cumlenin anlamini anlamak isdiyorum, Bu cümle bazi bazı karsimiza çikiyor, cümle şudur, ( NAMAZ TAŞI ) bu cümle ,Acaba mihrapmı ,Yoksa musalla taşımı nedir bilen ustalarınızdan bir ricam.olur, Herkese selamlar
Sevgili Ustam namaz taşı bir diğer adı secde taşı da denir . Alttaki resimde bu görülüyor umarım yardımcı olur size

Ekli dosyalar

• 1000008485.jpg
    1000008485.jpg
    91.6 KB · Görüntüleme: 31

balkaya34

Kullanıcı

Selam arkadaşlar, Yukardaki yazıda Bu alanda bir MİHRAP olmasi gerekiyor denmisdi isde o mihrap, Bu mihrap inyernetdeki belgelerden aldigim bilgiye gore OMUZUNDA su bakraci.olan kizla bu isaretin arası 170 adim olmasi gerekiyor ,Derenin bir tarafinda kızin oldugu yer diger tarafda bu isaret var ,,Doğrudur, Bu mihrabin yaninda bir insan şekli var ve buyuk bir hac olan birde yatik bir taş var , Yüzuk gibi oldugunu düsundügumuz tas ile burasinin arası 150 adim tahmini mesafede ,Ama buraya gelinceye kadar bir cok isaret var,
Burası Kiremitli nandira ,

Ekli dosyalar

• 9087-d1eab261138a2d1f0695683396d635e2.jpg
    9087-d1eab261138a2d1f0695683396d635e2.jpg
    6.3 KB · Görüntüleme: 24
Üst Alt