Sarraf Yakonun çifligi ( kiremitli MANDIRA) | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

Sarraf Yakonun çifligi ( kiremitli MANDIRA)

balkaya34

Kullanıcı
Resme bakarken saat 2 yönünde
Yirmi yirmibeş adım ilerde dikkat çeken
Orasi rampa asagiya dogru yani bisey görmedim usdam ,Yani dere orası,
Usdam burda 3 ncu bir isaret daha vardı yani bu isaretlsn yerdeki isaretler 3 gen yapıyordu,

Ekli dosyalar

• 9357-5273f3116ba5e62c9b25841b08d432a0.jpg
    9357-5273f3116ba5e62c9b25841b08d432a0.jpg
    7 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin

kesikbaş

Kullanıcı
Selam arkadaşlar,,
Malüm bazı işaretler bulup, Hangi konu oldugunu biliyorsam , Bilinene konu açıp hep birlikde üzerinde yorum.ve degerlendirme yapiyoruz,
Ne oldugunu bilemedigimiz işaretleride yine Tüm define sitelerinde araştırmaya devam ediyordum,
2021 yılında bir resim çektim, Bu resmi DOMUZ KORASI nda ,( kiremitli mandıra ) da cekmisdim bunun ne olduguna karar veremedik, Demekki herseyin bir zamanı varmış, Bu isaretinde ne oldugunu anladık,
Bazi yazilar ve hikayeler okuduk.Uzerinde kafa yorduk , Eşkiya belgeleri konusunda elinde belge ve hafizasinda bilgi olanlar zamanla yeri geldikce hatırlıyor ve bilmedigimiz bir konuda aydinlanmaya başlıyor,
SARRAF YAKO aslinda esgiya imiş,
Konu şöyle, Bu ciflikde Altin isletmesi yaparmis ve bu yolun kenarindada sarraf dükkanları varmış, ,,, Kısacası bunun birikimini brlli nokdalara saklamislar ,Isaret olarakda SOL EL YÜZUK PARMAGINI kesilmis vaziyette isaret olarak.kullanmışlar,
Hikaye boyle ,Yorum sizin ,,,,

Ekli dosyalar

• IMG_20241124_012443.jpg
    IMG_20241124_012443.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 18

kesikbaş

Kullanıcı
Ustalarım bu konuyu okuyunca pas geçemedim kayıtsız kalamadım bu resmi yani haritadan alıntı yapıp attım acaba yer burası olabilirmi isim olarak aynı ve bu haritada 1/25.000 binlik ve tarih olarakda 1918 yabancı kaynaklı bir haritada denk gelmiştim ve bu ve bunun gibi bir çok haritayı indirmiştim buradada konuya denk gelince koydum belki bir işe yarar.Ayrıca sarraf yokonun çiftliğinide haritada bulmuştum şimdi aramam lazım bulunca onuda koyucam.

balkaya34

Kullanıcı
Ustalarım bu konuyu okuyunca pas geçemedim kayıtsız kalamadım bu resmi yani haritadan alıntı yapıp attım acaba yer burası olabilirmi isim olarak aynı ve bu haritada 1/25.000 binlik ve tarih olarakda 1918 yabancı kaynaklı bir haritada denk gelmiştim ve bu ve bunun gibi bir çok haritayı indirmiştim buradada konuya denk gelince koydum belki bir işe yarar.Ayrıca sarraf yokonun çiftliğinide haritada bulmuştum şimdi aramam lazım bulunca onuda koyucam.
@kesikbaş: Selam ,,
Boşver o haritaları, O haritalarda bu konuların oldugu alanlar görünmez, Eger o haritalarda görünmüş olsaydı Asırlar boyunca aranmazdı,
Sizin bu konuda bilginiz varsa yazın , belki konuya faydası olur,

balkaya34

Kullanıcı
Sarraf yako nun çifiginin
Internetde ve define sitelerinde Hikayesi şöyledir:
==== Sarrafın burada iki yerde parası vardır birisi çiftliğin mandırasında, Diğeri dükkanlardadır, Mandıradaki ise süt havuzunun yanındaki MANDA büyüklüğünde siyah bir taşın arkasında mandıranın MAHZEN girişi vardır, Parası 4 tondur çiftliğe gelmeden dere kenarında yakonun KESİK PARMAĞI vardır, Bir taşta PARMAGIN üzerinde bir YÜZÜK var, TAŞIN altında yüzüğün kendisi var, buranın üst tarafı çiftlik , mandıra binası yıkıktır, Orda ören yeri olabilir,
Tek kurnalı üç yalaklı şeçmenin 21 adım altında bir kaya üzerinde köpek budunu bulmalıyız,
Çeşmenin 150 adım arka kısmında kaynak burada 3 gen şeklinde üç adet incir ağacı olmalıdır, doğu kısımdaki incirin önünde kuyu olmalıdır , kuyudan beş adım mesafede yıkama taşı ( namaz taşı ) olmalıdır,
17 adım ilerde yabani gülleri Açar, 75 adım sonra çalılık ve bir kaynak olması gerek..
================================
Bir kaç kaynak okudum bu kaynakların vurguladığı hikaye hemen hemen aynı anlamdadır,
Hayırlısı ALLAHDAN,

Üst Alt