Resme bakarken saat 2 yönünde
Yirmi yirmibeş adım ilerde dikkat çeken birşey varmı...
Yirmi yirmibeş adım ilerde dikkat çeken birşey varmı...
Orasi rampa asagiya dogru yani bisey görmedim usdam ,Yani dere orası,Resme bakarken saat 2 yönünde
Yirmi yirmibeş adım ilerde dikkat çeken
Namaz taşı böyledir @balkaya34 abi.Sevgili Ustam namaz taşı bir diğer adı secde taşı da denir . Alttaki resimde bu görülüyor umarım yardımcı olur size
Selam arkadaşlar,,
Malüm bazı işaretler bulup, Hangi konu oldugunu biliyorsam , Bilinene konu açıp hep birlikde üzerinde yorum.ve degerlendirme yapiyoruz,
Ne oldugunu bilemedigimiz işaretleride yine Tüm define sitelerinde araştırmaya devam ediyordum,
2021 yılında bir resim çektim, Bu resmi DOMUZ KORASI nda ,( kiremitli mandıra ) da cekmisdim bunun ne olduguna karar veremedik, Demekki herseyin bir zamanı varmış, Bu isaretinde ne oldugunu anladık,
Bazi yazilar ve hikayeler okuduk.Uzerinde kafa yorduk , Eşkiya belgeleri konusunda elinde belge ve hafizasinda bilgi olanlar zamanla yeri geldikce hatırlıyor ve bilmedigimiz bir konuda aydinlanmaya başlıyor,
SARRAF YAKO aslinda esgiya imiş,
Konu şöyle, Bu ciflikde Altin isletmesi yaparmis ve bu yolun kenarindada sarraf dükkanları varmış, ,,, Kısacası bunun birikimini brlli nokdalara saklamislar ,Isaret olarakda SOL EL YÜZUK PARMAGINI kesilmis vaziyette isaret olarak.kullanmışlar,
Hikaye boyle ,Yorum sizin ,,,,
@kesikbaş: Selam ,,Ustalarım bu konuyu okuyunca pas geçemedim kayıtsız kalamadım bu resmi yani haritadan alıntı yapıp attım acaba yer burası olabilirmi isim olarak aynı ve bu haritada 1/25.000 binlik ve tarih olarakda 1918 yabancı kaynaklı bir haritada denk gelmiştim ve bu ve bunun gibi bir çok haritayı indirmiştim buradada konuya denk gelince koydum belki bir işe yarar.Ayrıca sarraf yokonun çiftliğinide haritada bulmuştum şimdi aramam lazım bulunca onuda koyucam.