Sarraf Yakonun çifligi ( kiremitli MANDIRA) | Sayfa 9 | Define işaretleri ve anlamları

Sarraf Yakonun çifligi ( kiremitli MANDIRA)

balkaya34

Kullanıcı
Sarraf Eşkiya yako (yakup) çok sinsi ve 3’lü 5’li benzetme mantığı kullanan uyanık biriydi. Mesela bir noktası takriben hesaba ay ışığında karar verdim. En fazla 200 adım karşımda iki başlı suya çıkmış yıla sağında bağıran ayı solunda ayaya kalkmış yavrusuyla etrafa bakan ana ayı, iki yılan başı istikametinde tepenin 11 adım üstü hem işaretime hem sakladığım bir miktara iki yılan arası asıl giriş kapısına bakar.

Senin noktanda benzemiyor değil. 🤷‍♂️ Eski at mezrasında olacak bu yer.
@Roni usdam selamlar,,
Yukarısı Tamamen ahır harabeleri var , Ve orda Sivri denen bir tepe var , Aynı yerde taihi dogal bir kayma olmuş, Ve önünde kaymadan dolayi yukseklik olusmuş ve orda bir göl sekli neydana gelmiş, üsd tarafı düzlükdür, Buraya manda batakligi gölü demişler, yol.buradan gider, ilerde TAHTALI seyran koyune varır, Aytica bu sivri denen tepenin arkasinda yolun krnarinda golun bati ucunda bir Yıgma tepe var, Yani burasi oldugundan eminim, Bu Sarraf da olabilir ,Olmayadabilir, Ama burasi kiremitli.mandıradır, Tabiiki sizler daha iyi bilirsiniz,

balkaya34

Kullanıcı
Böyle bir yazısı var,

Ekli dosyalar

• PDFReader_Convert_20250119_084114_1.jpg
    PDFReader_Convert_20250119_084114_1.jpg
    220.3 KB · Görüntüleme: 16

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
@Roni usdam selamlar,,
Yukarısı Tamamen ahır harabeleri var , Ve orda Sivri denen bir tepe var , Aynı yerde taihi dogal bir kayma olmuş, Ve önünde kaymadan dolayi yukseklik olusmuş ve orda bir göl sekli neydana gelmiş, üsd tarafı düzlükdür, Buraya manda batakligi gölü demişler, yol.buradan gider, ilerde TAHTALI seyran koyune varır, Aytica bu sivri denen tepenin arkasinda yolun krnarinda golun bati ucunda bir Yıgma tepe var, Yani burasi oldugundan eminim, Bu Sarraf da olabilir ,Olmayadabilir, Ama burasi kiremitli.mandıradır, Tabiiki sizler daha iyi bilirsiniz,
Sen değirmeni bul duvarı ve zemini bul gerisi gelir. Etrafını da bitkilerle beraber çek görselle bizde yardımcı olalım biizniALLAH.

balkaya34

Kullanıcı
Sen değirmeni bul duvarı ve zemini bul gerisi gelir. Etrafını da bitkilerle beraber çek görselle bizde yardımcı olalım biizniALLAH.
@Roni selamlar ,
Ben degirmeni 20 yil onceden buldum,Yenindegil, resimlerini siteye koymuşdum,Yine tekrar degirmenin resmini ekliyorum, Burasi degirmenin kalintilari duvari ,Degirmenin önün de dere hilal yapar geniş bir hilal yapar, Ve burdada o tarihlerden beri 4 adet cok yadli kavak ver zaten yazolarda bunlari dikenler kendileridir, Kurtulus savasina kadar bu tam faal çalışır sekilde kalmiş ,Bu koyde bana desdek llan arkadasin dedesi savasdan donunce burayi almış ,degirmenin ic kisimlarinda Karamik calısi var,
Bubresimlerin haricinde daha degirmene ait resimler var onlarida bulurum, INŞAALLAH

Ekli dosyalar

• DSC_0003.JPG
    DSC_0003.JPG
    899.2 KB · Görüntüleme: 12
  • DSC_0002.JPG
    DSC_0002.JPG
    683.4 KB · Görüntüleme: 11
  • DSC_0002.JPG
    DSC_0002.JPG
    681.1 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
@Roni selamlar ,
Ben degirmeni 20 yil onceden buldum,Yenindegil, resimlerini siteye koymuşdum,Yine tekrar degirmenin resmini ekliyorum, Burasi degirmenin kalintilari duvari ,Degirmenin önün de dere hilal yapar geniş bir hilal yapar, Ve burdada o tarihlerden beri 4 adet cok yadli kavak ver zaten yazolarda bunlari dikenler kendileridir, Kurtulus savasina kadar bu tam faal çalışır sekilde kalmiş ,Bu koyde bana desdek llan arkadasin dedesi savasdan donunce burayi almış ,degirmenin ic kisimlarinda Karamik calısi var,
Bubresimlerin haricinde daha degirmene ait resimler var onlarida bulurum, INŞAALLAH
Bi yanlışın eksiğin olmadın sakın. Bu dere tam hilal yapar ama sol istikametten dağ suyu buna akar haldedir ve dere ile akan su birleştiğinde orak olur. Orak’a benzer. Soldan akan değirmene su taşır sağdan akan değirmenin suyunu alır. Bu değirmen bu dediğim noktanın neresinde. Soldan gelen akar suyun başlangıcında değirmenin solu istikametinde ceviz vardır

balkaya34

Kullanıcı
Bi yanlışın eksiğin olmadın sakın. Bu dere tam hilal yapar ama sol istikametten dağ suyu buna akar haldedir ve dere ile akan su birleştiğinde orak olur. Orak’a benzer. Soldan akan değirmene su taşır sağdan akan değirmenin suyunu alır. Bu değirmen bu dediğim noktanın neresinde. Soldan gelen akar suyun başlangıcında değirmenin solu istikametinde ceviz vardır
Burda ceviz yok usdam, Varisede bırakmazlar , Dere, Degirmeni önüne aldiginda saginda kalır Resimi büyüt orda görürsün, Şu anda, ve yazında biz bu küçük derede su görmedik,Ancak ROOT un yazısında çeşmenin suyunun bu dereye indigini anladık , ve dogrudur, Bahsettiğiniz gibi bu dere tam hilal yapar, Bu hilalin alt ucu çok dar bir nokda, Resimdeki arkadaşda.oraya iniyor zatem.buraya yüklü.inecek başka yer yok, Eger bahsettiginuz bölge Eşkiya işiyse kesin burasıdır, Selamlar usdam,

Son düzenleme:

balkaya34

Kullanıcı
Arkadaşım degirmene gidiyor, Önündeki Burundan sola döner orası degirmene inen tek yoldur ,Yüklüde yüksüzde ordan dereye iner işde derenin hilal ucu o burunda biter, Hilal olan geniş alanda çayırlıkta 4 tane Kavak var çok esgi sanıyorum birisi Sonradan sürgün

Ekli dosyalar

• 20250119_104432.jpg
    20250119_104432.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:

balkaya34

Kullanıcı
Usdam yukardaki son resimde baktığınızda yukardan inen bir dere görünür Güneş vurmus bu dereye ,Bu dere derin ve bu dere Degirmen ile Bend in aradinda ,Yani su argının üsdüne iner ve su argının oldugu yerede toplama taşlarla desdek vermişler ,Malüm.burda su akdığında toprağı gevşetip akıtır onun için orayı su oymasın diye bir direnaj gibi bir desdek dir,Bu derenin ucu degirmene 75 veya 80 adım.mesafededir, ve degirmene yakından dökülmez,

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Bu iki yeri yoklamak lazım...

Ekli dosyalar

• IMG_20250125_204923.jpg
    IMG_20250125_204923.jpg
    475 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20250125_205324.jpg
    IMG_20250125_205324.jpg
    524.3 KB · Görüntüleme: 9

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Burda ceviz yok usdam, Varisede bırakmazlar , Dere, Degirmeni önüne aldiginda saginda kalır Resimi büyüt orda görürsün, Şu anda, ve yazında biz bu küçük derede su görmedik,Ancak ROOT un yazısında çeşmenin suyunun bu dereye indigini anladık , ve dogrudur, Bahsettiğiniz gibi bu dere tam hilal yapar, Bu hilalin alt ucu çok dar bir nokda, Resimdeki arkadaşda.oraya iniyor zatem.buraya yüklü.inecek başka yer yok, Eger bahsettiginuz bölge Eşkiya işiyse kesin burasıdır, Selamlar usdam,

Şuan olmaması hiç olmadığı anlamına gelmez. Sırt yaptığı yer ile akar suyun geldiği noktada su değirmene arkla taşınır. Tek parça dere üstünde değirmen 1 adet olmaz çoklu olur. 50-60 sene öncesine kadar dahi yüksek miktarda kar yağardı bu karın suyu bu dereye nerden akıyordu o akar yatağı önemli. O seni döküme,ahıra, tavuk civcive götürür. Siz bence biraz sağlam araştırın veya bakın derim. Diğer türlü tek değirmen söğütlükte gölette olur.

Üst Alt