Sedegor ustaya ulaşmam lazım

Mehmet4222

Kullanıcı
Doganhisar da şehir toprağın altında kalmış. 10-20-30-40 metre yığma yaptığı yerler var. Çok büyük şehirler kurulmuş. Hemde zengin şehirler. Romadan önceki şehirler. Çok eski medeniyetler mevcut. Oradaki kesme kayaların üzerindeki isaretlemelerin çoğunu cozemediler.
Güç kuvvet yetmez oraları açmaya.

Dereye yakın yerlerde 2-3 metrede mezarlar hala çıkıyor, amma içleri boş.
Derenin yanindaki toprak yarin bitiminde evlerin arasindaki Caminin temelindeki romandan kalma kesme taşlar, yazılı taşlar, roma dönemindeki yikintinin emareleri.

Mevcut bağ ve bahçeleri gez gezebiliyorsan. Daha çıkmamış tespit edilmemiş onlarca lahit olduğuna inancım tam.

Birçok evin altında ve bahçesindeki kayaliklarda kaya mezarları hala duruyor.
Havalandırma delikleri yaklaşık 6 metre ve hala aktif. Müthiş yerler. Lakin herkes biliyor. Herkesin bildiği yerde iş olmaz.

Doganhisar hakikaten mikro iklimiyle çok güzel bir yer. Gezilecek bir yer. Sanki Akdeniz iklimi mevcut. Şehir merkezinde parkın icinde havuz olarak kullanılan Medusa başlı büyük bir lahit de vardı. Sanirim hala duruyordur.
Evet kenarından delinmiş süs havuzu olarak kullanılıyor hala… bilginiz var mı bilmiyorum fakat zamanında çıkan afrodit heykeli hala kayıp kimler tarafından çalındı ve satıldı belli değil. Kayma olduğunu biliyoruz fakat sedegor usta tespitleri nerelerde yaptı noktalar nereler merakımda uzun süredir araştırma ve çalışma yapıyoruz fakat elimize geçen dişe değer bir parça olmadı henüz

Leylim

Kullanıcı
Bende birini arıyordum Sende beni aramışsın Efendi. Sedegor ben. Malum yasaklıyım :( Kaçak giriş yaptım, o aradığımı bulana kadar. Tekrar yasaklamazlarsa bir müddet.Senin meseleye gelince unuttum desem inanırmısın. Doğrudur oralarda gezdigim. Doganhisarla ilgili belge ve kayıtlarda vardı. Bir ara ne varsa, kimler belge olan yerde ikame ediyorsa atıyor yazıyordum. Lakin Kara demlikte çay yaparken odun yetmedi herhalde ateşe verdim ne varsa, bıraktım bu işleri. Biliyorum diye çok yazmışım ahkâm kesmisim, o gün belkide hiç bir şey bilmediğimi idrak etmisimdir. Bilgi belge olsada bu bile bilmek değilmiş demişimdir belki o gün. İsterdim inan yardımcı olmak, derdimki toprak altında duracagına biri faydalasın, böyle düşünürdüm, bir iki yer olsa insanın aklında kalır, orda aklımda kalan tek şey Türk bayrağı dalgalanıyordu :( güzelde meltemden rüzgar esiyordu, yakınlarında Güğümü elinde kadın aramıştım heralde Doğanhisarda :( sen oralıysan o bayraklı yeri bilirsin oralardan bahsetmisımdir zaten nerde duyduysan. Aklımda kalan bu kadar. Çay olmasaydı altına odun olmazdı belki o belgeler :( ama çayda güzel :( kendine iyi bak, dediğim gibi isterdim yardımcı olmak, ama kendime faydam yok, üzgünüm yardımcı olamadığım icin yada seni bir lafla bir umuda sokmuşsam kusurum affola. Sağlıcakla.

Son düzenleme:

El-Ensari

Kullanıcı
Bende birini arıyordum Sende beni aramışsın Efendi. Sedegor ben. Malum yasaklıyım :( Kaçak giriş yaptım, o aradığımı bulana kadar. Tekrar yasaklamazlarsa bir müddet.Senin meseleye gelince unuttum desem inanırmısın. Doğrudur oralarda gezdigim. Doganhisarla ilgili belge ve kayıtlarda vardı. Bir ara ne varsa, kimler belge olan yerde ikame ediyorsa atıyor yazıyordum. Lakin Kara demlikte çay yaparken odun yetmedi herhalde ateşe verdim ne varsa, bıraktım bu işleri. Biliyorum diye çok yazmışım ahkâm kesmisim, o gün belkide hiç bir şey bilmediğimi idrak etmisimdir. Bilgi belge olsada bu bile bilmek değilmiş demişimdir belki o gün. İsterdim inan yardımcı olmak, derdimki toprak altında duracagına biri faydalasın, böyle düşünürdüm, bir iki yer olsa insanın aklında kalır, orda aklımda kalan tek şey Türk bayrağı dalgalanıyordu :( güzelde meltemden rüzgar esiyordu, yakınlarında Güğümü elinde kadın aramıştım heralde Doğanhisarda :( sen oralıysan o bayraklı yeri bilirsin oralardan bahsetmisımdir zaten nerde duyduysan. Aklımda kalan bu kadar. Çay olmasaydı altına odun olmazdı belki o belgeler :( ama çayda güzel :( kendine iyi bak, dediğim gibi isterdim yardımcı olmak, ama kendime faydam yok, üzgünüm yardımcı olamadığım icin yada seni bir lafla bir umuda sokmuşsam kusurum affola. Sağlıcakla.
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır
Vatan eğer uğrunda ölen varsa vatandır
Sen yine de Leylim usta'ya kulak ver, dinle
Git o Şanlı bayrağın gölgesinde biraz serinle

Semaverini kur,Çayını demle, çubuklarını bile
Hakka râm ol, sonra Allah'tan ne dilersen dile
🙂

Mehmet4222

Kullanıcı
Ustam çok üstelemeyi sevmem aradım durdum seni hiç bir şekilde ulaşamadım senden ricam hatırladığın işaretler bayraklı tepede bir kare oyma var dediğin gibi küp üzerinde bazı işaretler de var ama malzeme neresindeydi enteresan bir bölge dediğin yer tekrar söylüyorum rica ediyorum ve biraz düşünmeni hatıralayabilmeni istiyorum diğer formlarda biriyle irtibata geçmişsin buralı olan o mesajlar duruyorsa oralara bir bakabilirsen çok sevinirim saygılarımla.

Leylim

Kullanıcı
Ustam çok üstelemeyi sevmem aradım durdum seni hiç bir şekilde ulaşamadım senden ricam hatırladığın işaretler bayraklı tepede bir kare oyma var dediğin gibi küp üzerinde bazı işaretler de var ama malzeme neresindeydi enteresan bir bölge dediğin yer tekrar söylüyorum rica ediyorum ve biraz düşünmeni hatıralayabilmeni istiyorum diğer formlarda biriyle irtibata geçmişsin buralı olan o mesajlar duruyorsa oralara bir bakabilirsen çok sevinirim saygılarımla.
Ne yazmışsam nerede onu kopyala benim özelime mesaj kutuma burdan yolla. Elinde gügumlu kadın aramıştım kadın yoktu güğüm vardı herhalde. Sen dediğim yerde isen resimle konu aç burda. Ama madem mevkiyi biliyorsun, çalışma sorunuda var orda bunuda biliyorsun. Ben yabancıydım , sen yerlisi isen oranın bir yolunu belki bulursun. İzinli kazı yapamazsın orda vermezler izin onuda biliyorsun herhalde. Kare oyma vardı duruyormu? Onun altı bir kademe kazılmış. Yanlış çalışma yapılmış orda. Malzeme iki üç metre daha kenarda duruyordu yada malzeme demeyelim doğru yer duruyordu diyelim. Yoksa yerin altında ne var ben bilmem. Belgede yazar haritada yazar tonla altın bu doğrusu değildir, hatta bazen yanıltıcı bir terim bazen bir kodlamadır. En son dediğin yerden geceli belki 8 yıl olmuştur. Gezgindim bir ara :( hafızamdaki bu kadar. Hatırıma gelirse bir şeyler yazarım. Tek yer olsa tamam şu dersin. Sadece orda belki kırk yer aradım hiç biri aklımda değil. Bayrak olmasa ora bile hiç hatrıma gelmez. Usulünce yaparsan kırmadan dökmeden hatta belki izin çıkar Müze ile işbirliği yap. Kaçak kazıya teşvik için yazmıyorum.Kanunları biliyorsun, şu an bu yazı bile suç. Bilgilendirme belki ama suç.
Birde aynı ilçede karşı tarafta bağlar olacak meyve bahçeleri o tarafı bilirmisin ?

Bu gün yarın yaz dönerim konuya, ilerleyen günlerde bulamazsın beni burda yada başka yerde.

Son düzenleme:

Leylim

Kullanıcı
Konu aç dedim konuyuda açma. Yanlış kazı yerini biliyorsan , kazılmış yerin tam ortasına gir, beş adım at güney doğuya, yar gelir kazılı yerden yukarı çık düzlüğe aynı istikamette beş adım daha at orayı işaretle. Bu kez ilçe tarafına bak agaç var tek ağaç eski değil o ağaç yaşlı değil. Yanlış hatirma gelmiyorsa söğüt ağacı, sonradan bitmiş. O ağacın dibinden git şimdi koydugun taşa yine beş adım say. Cihaz tutma varsada kıytırık cihazlar yok der, çubuk tutma çünkü orda yerin altı köstebek deliği gibi. Derinlik dersen rahat altı vardı. Sen deki dörtte bulurum, nasipse öyle olsun. İzin al, bulursan yetimin hakkını unutma. Ben araştırmaya gittim define var illa diye gitmedim. Vardan yok eden, yoktan var edendir Allah.Lafıma umut bağlayıp zenginlik hayal etme. Madem biliyorsun yeri madem okudun o yazıyı usulünce uğraş yapacaksan. Mezar çıkıyor adam etrafa kemik saçıyor, mikrop mikrop işler yapan var, sen öyle yapma orda yada başka yerde. Mezar varda demiyorum haaa. Zaten Define kazızı yapmak suç Mezar kazmak daha suç kanun var, kanun bir yana vicdan olmalı. Devlet düşman değil git usulünce konuş, ne derler bilmiyorum. Müzeyle iş birliği yap, orda müzenin biraz adı çıkmış ta :( sen aldırma laflara.

Cümleten Hayırlı Formlar. Kendinize iyi bakın. Ban atıp yasaklayan olursa sevinirim . Olmazsada arada girer Selam veririm alan olursa. . Allah a Emanet. Kendinize iyi bakın Kötü Haber olmasın, iyilikle kalın. Seven Sevmeyen Hakkını helal etsin, benden yana kırıntı varsa helal olsun.

Son düzenleme:

Mehmet4222

Kullanıcı
Ne yazmışsam nerede onu kopyala benim özelime mesaj kutuma burdan yolla. Elinde gügumlu kadın aramıştım kadın yoktu güğüm vardı herhalde. Sen dediğim yerde isen resimle konu aç burda. Ama madem mevkiyi biliyorsun, çalışma sorunuda var orda bunuda biliyorsun. Ben yabancıydım , sen yerlisi isen oranın bir yolunu belki bulursun. İzinli kazı yapamazsın orda vermezler izin onuda biliyorsun herhalde. Kare oyma vardı duruyormu? Onun altı bir kademe kazılmış. Yanlış çalışma yapılmış orda. Malzeme iki üç metre daha kenarda duruyordu yada malzeme demeyelim doğru yer duruyordu diyelim. Yoksa yerin altında ne var ben bilmem. Belgede yazar haritada yazar tonla altın bu doğrusu değildir, hatta bazen yanıltıcı bir terim bazen bir kodlamadır. En son dediğin yerden geceli belki 8 yıl olmuştur. Gezgindim bir ara :( hafızamdaki bu kadar. Hatırıma gelirse bir şeyler yazarım. Tek yer olsa tamam şu dersin. Sadece orda belki kırk yer aradım hiç biri aklımda değil. Bayrak olmasa ora bile hiç hatrıma gelmez. Usulünce yaparsan kırmadan dökmeden hatta belki izin çıkar Müze ile işbirliği yap. Kaçak kazıya teşvik için yazmıyorum.Kanunları biliyorsun, şu an bu yazı bile suç. Bilgilendirme belki ama suç.
Birde aynı ilçede karşı tarafta bağlar olacak meyve bahçeleri o tarafı bilirmisin ?

Bu gün yarın yaz dönerim konuya, ilerleyen günlerde bulamazsın beni burda yada başka yerde.
Bayrağın hem karşısında hem arkasında meyvelikler ve bağlar var senin dediğin yer muhtemelen yapay göle giderken solda kalan dere tarafı ustam diğer konuda ise şunu diyeyim kare oymanın tam altından belki üç dört belki beş altı metre kazmışlar ama bir şey çıkmamış muhtemelen çalışma konusunda ise illaki
Bir yol bulnunur yarın resimli bir şekilde kare oymayı atacağım buraya eğer gidebilirsem oraya

Üst Alt